CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Under festivalen vil Søren Langelund løbende kortlægge de elleve film i hovedkonkurrences filmiske kvaliteter og potentiale for at vinde priser. Denne gang i form af omtaler af den islandske Children og den norske Mirush.

De omtalte film kan ses på festivalen følgende dage:

Children
30/9 Dagmar - 14.15
Kommer senere i dansk biografdistribution.

Mirush
30/9 Dagmar - 16.30
Kommer ikke i dansk biografdistribution.

Links
Festivalens hjemmeside

Læs også...
Anmeldelser:
12-05-06:
Gå og bliv den du er
 
CIFF '07: Hovedkonkurrencen, dag 5
 
Hovedkonkurrencen rundes af med to nordiske film, hvor plagede børneskæbner spiller en væsentlig rolle. På trods af flere forskelle end ligheder binder hhv. islandske Children og norske Mirush begge en nydelig sløjfe på 2007s stærke hovedkonkurrence. Den Gyldne Svane uddeles i aften.
 
Skrevet den 29/9-2007 af Søren Langelund
 
 
Bare spørg Nils Malmros, François Truffaut eller sågar Radu Mihaileanu, der med Gå og bliv den du er vandt Den Gyldne Svane i 2005: Fortvivlede børneskæbner med kant kan være et stort filmisk aktiv. Hvis det ikke allerede blev bekræftet med to af mine favoritter fra årets hovedkonkurrence, The Trap og Hallam Foe, så gør de sidste to film i kampen om Den Gyldne Svane det i hvert fald. To film som begge afslutter hovedkonkurrencen med maner, inden der i aften uddeles priser.


Copyright:
CIFF 2007
Den første af de to er fra Island og hedder decideret Children. Instruktøren er Ragnar Bragason, og hans metode er flettefilmen som vi kender den fra bl.a. Short Cuts og Magnolia. Kun en af de fire centrale figurer er et barn, men han er til gengæld på mange måder omdrejningspunktet i en dyster historie fra den islandske arbejderklasse. Drengen hedder Gudmund, og han bliver drillet af de andre i skolen kun for at vende hjem til tre små søskende og en mor fanget i et net af både økonomisk og følelsesmæssig afmagt. Da han finder ud af, at hans far i virkeligheden er den ekstremt voldelige og kyniske Gardar, bliver der for alvor rusket op i den lille i forvejen knapt så harmoniske kernefamilie.

Bragason benytter sig en Mike Leigh-agtig tilgang til skuespillerne, der i høj grad har fået lov til at improvisere deres figurer. Et sådant eksperiment er et højt sats, men det virker i Children, som også qua en til tider nærmest hypnotiserende sort/hvid-fotografering kommer dybt ind under huden på sin tilskuer fra første scene. Det er næsten kun i den lidt for kompromisløse slutning, at Bragasons solide filmiske knytnæver rammer ved siden af, men Children er bestemt en dark horse til at få en pris med hjem til vulkanøen.


Copyright:
CIFF 2007
Søgen efter farmand – og sig selv
Det samme kan den norske Mirush gå hen og blive. I hvert fald har den mange af de samme kvaliteter som den oven for nævnte 2005-vinder Gå og bliv den du er - dog uden helt at have dennes gennemslagskraft. I stedet for en drengs søgen efter mor, er det far, som en fattig knægt rejser tusindvis af kilometer for at finde. Knægten hedder Mirush, og han lever i Kosovo under fattige kår. Da hans storebror dør i en trafikulykke, beslutter han sig for at rejse den lange vej til Norge for at finde sin udvandrede far. En rørende, troværdig og – ifølge instruktør Marius Holsts introduktion til filmen – apolitisk historie, som både giver et skræmmende og anderledes indblik i den svære indvandrertilværelse.

Hvem vinder Den Gyldne Svane? Læs videre på...
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Copenhagen International Film Festival 2007:
 
CIFF '07: Vinderne er fundet
CIFF '07: Et udtryk for britisk film?
CIFF '07: Hovedkonkurrencen, dag 4
CIFF ’07: Hovedkonkurrencen, dag 3
CIFF '07: Hovedkonkurrencen, dag 2
CIFF '07: Hovedkonkurrencen, dag 1

Quiz
Harrison Ford har arbejdet i mange år som håndværker, men som hvad?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google