CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
3. sæson:

The Blessing Way
Paper Clip
D.P.O.
Clyde Bruckman's Final Repose
The List
2Shy
The Walk
Oubliette
Nisei
731
Revelations
War of the Coprophages
Syzygy
Grotesque
Piper Maru
Apocrypha
Pusher
Teso dos Bichos
Hell Money
Jose Chung's 'From Outer Space'
Avatar
Quagmire
Wetwired
Talitha Cumi


4. sæson:

Herrenvolk
Home
Teliko
Unruhe
The Field Where I Died
Sanguinarium
Musings of a Cigarette Smoking Man
Tunguska
Terma
Paper Hearts
El Mundo Gira
Leonard Betts
Never Again
Memento Mori
Kaddish
Unrequited
Tempus Fugit
Max
Synchrony
Small Potatoes
Zero Sum
Elegy
Demons
Gethsemane

Læs også...
Nyheder:
11-05-16:
TV-serie: X-Files – sæson 10
12-05-05:
Gillian Anderson er tilbage!
12-11-03:
Ny X-Files-film?
09-11-01:
The X Files 2 på vej
 
Anmeldelser:
06-03-07:
Trust the Man
20-03-02:
Munterhedens hus
05-12-01:
Evolution
 
Mulder og Scully på dvd
 
90’erne stod i konspirationernes tegn i selskab med Mulder og Scully. Tv-serien The X-Files og dens hovedpersoner, modsætningernes makkerpar, den regelrette agent Scully og rebellen Mulder. Sammen gik det langsomt op for de to, at der var mere mellem himmel og jord – og ikke mindst mere i skyggerne på den amerikanske regering, end man umiddelbart vidste af.
 
Skrevet den 16/10-2007 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Serien – skabt af Chris Carter – udspillede sig som en effektiv kombination af mindre historier på et eller et par afsnit og så den store, altoverskyggende konspirationsfortælling om rumvæseners mulige gang på jorden og den konstante obstruktion af sandheden.
Netop nu er serien i gang med at blive udgivet på dvd, og netop sendt på hylderne er tredje og fjerde sæson, der blandt den trofaste fanskare vurderes blandt de bedste. Her er blandingen af selvstændige historier og afsnit helliget hovedhistorien stadig præcist balanceret, og både manuskripter og instruktion er friske og opfindsomme uden at være plaget af den form for rutine, man ofte kan opleve i serier, der lever så længe som The X-Files.


Copyright:
SF Film
Tredje sæson samler op på anden sæsons nervepirrende spændende afslutning, hvor Mulders skæbne hang uvist i luften. I de to første afsnit, ”The Blessing Way” og ”Paper Clip” får vi Mulder bragt tilbage til livet og lærer mere om hans søsters bortførelse – et traume, der hænger over den plagede agent hele serien igennem. Af andre afsnit kan nævnes de enkeltstående ”War of the Coprophages” om kakerlakker og ”Jose Chung’s ’From Outer Space’” – begge skrevet af Darin Morgan, som var en af de bedste forfattere på serien. Sæsonen slutter med endnu en cliffhanger i ”Talitha Cumi”.

Fjerde sæson åbner med en af denne skribents absolutte favoritter – ”Herrenvolk”-afsnittet, som seriens bagmand Chris Carter selv har forfattet. Herefter går det hektisk gennem endnu en sæson med store afsløringer og små sager. Kun ni af afsnittene handler om den store historie, og det giver plads til originale og kontroversielle afsnit som ”Musings of a Cigarette Man” med Cancer Mans historie samt det gennemført ubehagelige ”Home”, der er sæsonens andet afsnit og som nåede at blive forbudt hos Fox på grund af dets frydefulde svælgen i konsekvenserne af incestuøse forhold på en gård i Pennsylvania. Vigtigt for fanskaren var også øjeblikket i ”Small Potatoes”, hvor Mulder (David Duchovny) og Scully (Gillian Anderson) næsten kyssede.


Copyright:
SF Film
Begge udgivelser har et solidt ekstramateriale med slettede scener, bag kameraet-programmer, interviews og i begge tilfælde kommentarspor på to udvalgte afsnit. Serien skal naturligvis ejes, hvis man som undertegnede sad gennem 90’erne og ventede på at finde sandheden derude, og det er skønt, at der rent faktisk er gjort noget ved udgivelserne, så de ikke kun fortjener pladsen på hylden af rent nostalgiske årsager. De kommende sæsoner er på vej fra SF Film, der står for udgivelserne i Danmark. Vi glæder os.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Alec Guiness spiller den lille mand som udses som den britiske efterretningstjenestes agent i klassikeren Vor mand i Havana.
Men hvad ernærer han sig som?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google