CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Forestillinger
Instruktør:
Per Fly

Manuskript:
Lars Kjeldgaard
Kim Leona
Per Fly

Medvirkende:
Mads Wille
Sonja Richter
Sara Hjort Ditlevsen
Pernilla August
Jesper Christensen
Dejan Cukic


Edderkoppen
Instruktør:
Ole Christian Madsen

Manuskript:
Lars Kjeldgaard
Lars K. Andersen
Efter idé af Ebbe Kløvedal Reich

Medvirkende:
Jakob Cedergren
Stine Stengade
Lars Mikkelsen
Lars Bom
Bent Mejding
Bjarne Henriksen
Birthe Neumann
Og mange, mange flere

Læs også...
Nyheder:
18-10-06:
Produktionsstøtte til Ole Christian Madsen
27-09-05:
Per Fly højt at svæve
 
Anmeldelser:
28-02-06:
Drabet
06-10-05:
Nordkraft
13-08-03:
Arven
23-04-02:
En kærlighedshistorie
18-06-01:
Bænken
 
DR-dramatik på dvd
 
To dvd-udgivelser bør vække noget opmærksomhed her op mod juleindkøbene, for den statslige tv-station leverer midt i de konstante dønninger om licensens bererttigelse tv-dramatik af fornem kvalitet. DVD-udgaver af den aktuelle Forbrydelsen skal nok sælge sig selv uden større omtale, men det er også værd at finde frem til to andre udgivelser, der har forfatteren Lars Kjeldgaard til fælles.
 
Skrevet den 19/11-2007 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Per Fly forsøgte tidligere på året at fange tilskueren med tv-serien Forestillinger, som på seks afsnit forsøgte noget ret usædvanligt – nemlig at fortælle den samme historie fra en række forskellige medvirkendes synspunkt. Kritikerne jublede og seerne skiftede for det meste kanal, men det bør ikke afholde folk fra at opsøge dvd-udgaven, der faktisk har været på markedet hele efteråret. Fly har en særlig fin fornemmelse for personerne – og det er faktisk en sjælden kvalitet i en DR-serie, der som oftest har plottet i centrum, naturligt nok for at holde på tilskueren. Netop derfor måtte Forestillinger ifølge alle normale parametre blive et flop som en seermagnet søndag aften, men som dvd kan man selv styre tempoet og forholdene, fortællingen om teateropsætningen af "Venus og Adonis" bliver set under. Skuespillet er over en kam imponerende godt, og de altid seriøse Electric Parc har skruet en god udgivelse sammen med masser af ekstramateriale, som rent faktisk gør noget ekstra for serien.


Copyright:
Sandrew Metronome
Ligeledes seks afsnit spredte Ole Christian Madsens DR-serie Edderkoppen sig over i 2000, da den udgjorde familien Danmarks fælles dramaserie. Nye skuespillere, en instruktør med visuelle ambitioner i et omfang, man ikke var vant til på tv – og en historie, der satte fokus på de mafialignende forhold, som herskede i dele af efterkrigstidens Danmark. Serien var spændende, velfortalt og dramatisk – og nu er den genudgivet på dvd i en pakke, der om noget egner sig til gavebrug. Nyd de mange ansigter, som dengang var ukendte, men som i dag fylder godt op på både tv og i film – bl.a. Lars Mikkelsen og Jakob Cedergren i de to centrale roller som brødrene Bjarne og Ole, der begår sig i et swingende København, hvor forbryderkongen Edderkoppen styrer underverdenen med hård hånd. Her er ekstramaterialet mere beskedent, men dog til stede og med et kommentarspor med forfatter og instruktør kommer vi dejligt tæt på det store arbejde med optagelserne.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Oliver
13-5-2013 09:00
Hi friends. I'm from Brazil, and I 'd like to get an ionitativn to the site kpnemo.ru. I found a lot of good stuff there and I 'd be very thankfull if someone could help me to registre in the site.Thanks

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvem spiller Jill McBain i Once Upon a Time in the West?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google