CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Creature Comforts

1. Beast in Show

2. The Brood

3. Pet Hates

4. Impressions

5. Animals in the Hood

6. Sport!

7. Monarcy Business

8. Animal Magnetism

9. Bed Time

10. Self Image

11. Communication

12. Safari Park

Censur: Tilladt for alle
Spilletid: 106 minutter


Vinden i Piletræerne

Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Spilletid: 90 minutter


Stregen

Censur: Tilladt for alle
Spilletid: 88 minutter

Læs også...
Anmeldelser:
29-03-12:
Piraterne
24-11-11:
Arthurs julegaveræs 3D
04-05-06:
Walter og Trofast - Det store grøntsagskup
04-04-01:
Chicken Run
 
Nyt på dvd: Creature Comforts & andre animationsserier
 
 
Skrevet den 6/12-2007 af Lisa Brygger
 
 
Animationsmesteren Nick Park lavede tilbage i 1989 en kortfilm kaldet Creature Comforts, som senere udviklede sig til en hel serie. Anden udgivelse er nu sendt på gaden, og hvis man i forvejen ikke har skiftet bekendtskab med denne britiske satireserie er dette en oplagt chance.
Konceptet er at placere almindelige husdyr over interviews foretaget med rigtige mennesker. Claymation-dyr med ikke-skuespillers stemmer kort sagt!
Som for eksempel første afsnit på skiven ”Beast at Show”, hvor handlingen udspiller sig på et dyrskue. Men i stedet for den tykke griseavler eller parret, der opdrætter kaniner ser vi i stedet en gris og to kaniner, som fortæller om deres arbejdet. Den lyder sært, men er man til klassisk, engelsk, tør humor, er dvd’en højest anbefalelsesværdig.


Copyright:
SF Film
Der er i alt 12 episoder af cirka 10 minutters varighed og fælles for dem alle – der hver sit tema – er at mange af figurerne går igen. Som de to kamphunde i storbyen, den tykke hamster i buret og de to gamle flagermus under taget. Teknikken er ligesom med Walter & Trofast-filmene og Chicken Run helt i top. Der er ikke sparet på noget og de computergenererede billeder er kun taget i brug i enkelte tilfælde. Ellers er det godt gammeldags håndværk med Parks traditionelle figurer med runde former og udtryksfulde øjne.

Det lille distributionsselskab Midget Entertainment har i løbet af de sidste ugers tid også udsendt nogle sjove animationsserier. Først DRs gamle børneunderholder Vinden i piletræerne, der tidligere har været udgivet på forskellig vis. Denne gang kan de fire første afsnit ”Tudse på nye evenetyr”, ”Tudse bliver kidnappet”, ”Spøgelser hos Mulvarp” og ”Den stolte damper” nydes med danske stemmer selvfølgelig. For alle os, der husker serien fra tv kan man herved enten gense løjerne eller ligefrem vise serien til sine egne børn. Det er i hvert fald en lødig og rolig fortælleform – meget ulig de udsendelser der laves til børn i dag.


Copyright:
Midget Entertainment
Endelig kan man også opleve den sjove italienske figur Stregen på dvd. Ham den lille hidsigprop, der konstant råber af sin skaber, som derefter ændrer lidt på stregen og derved sender fyren ud i nye vanskeligheder. Man skal dog have en speciel tålmodighed for at udholde mere end nogle enkelte afsnit af gangen, men det er jo op til den enkelte. Der er hele tre udgivelse af den simple animationsserie på gaden og den nette værdi af 50 kr. Måske en mulig mandelgave: Historierne om Stregen henvender sig i hvert fald til folk fra 3 til 103 år!
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilken film har Morten Arnfred ikke instrueret?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google