CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Ekstramatrialet:


Godt ekstramateriale med kommentarspor på det lange pilotafsnit House of Chton af både instruktøren samt af forfatterne David S. Goyer og Geoff Johns. Desuden en dokumentar om skiftet fra film til tv.


Spilletid: 8 timer og 53 minutter.
Billedformat: 16:9, 2.35:1
Lydformat: Dolby Digital 5.1

Læs også...
Anmeldelser:
24-05-05:
Blade - Trinity
26-11-02:
Blade 2
 
TV-serie: Blade – the series
 
 
Skrevet den 29/4-2008 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Det lignede ikke nogen dårlig idé, da kabelkanalen Spike TV i 2006 indgik en aftale med Marvel og forfatterne David S. Goyer om en tv-serie baseret på den populære tegneseriehelt Blade. Han var blevet en regulær film-franchise med Wesley Snipes i hovedrollen, og Goyer havde selv stået bag kameraet på den sidste film i serien, Blade: Trinity, et par år tidligere. Snipes havde ikke lyst til at være med i tv-udgaven, så det blev hip hopperen Sticky Fingaz, der hoppede i det mørkklædte kostume og skruede vampyrbissen på til tv-skærmen.


Copyright:
SF Film
Men at serien kun fik et enkelt år på bagen, kan han ikke gives ansvaret for. Egentlig er de 12 afsnit, som netop er kommet på dvd i Danmark, ganske fornuftig underholdning, men meget Blade er det i bund og grund ikke over historien om Irak-veteranen Krista Starr, der vender hjem for at finde ud af, at hendes tvillingebror er blevet myrdet af Detroits nyrige mæcen Marcus Van Sciver, som naturligvis er vampyr i kulten House of Chton. Men i stedet for, at hun ”blot” slår sig sammen med Blade om at bekæmpe den glatte skurk, så bliver hun allerede i det lange pilot-afsnit bidt og ender med at være splittet mellem de to sider. Blade bliver i perioder næsten i bifigur i sin egen serie, mens vi følger Kristas rejse ind i vampyrernes verden. – sak

Det er slet ikke uinteressant at følge vampyrmytologien få al den plads, som filmene ikke kunne give den, og som sådan har serien så afgjort en berettigelse – men det er også forståeligt, hvorfor Goyer & Co. ikke kunne slippe af sted med at underspille tegneseriepræget og deres karismatiske hovedperson så voldsomt, Som et langt, uddybende kapitel i fortællingen om Blade, giver udgivelsen dog valuta for pengene.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilke tre Joel Schumacher-film har Colin Farell spillet med i?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google