CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Trivia:

Patrick Galen Dempsey er født den 13. januar 1966 i staten Maine i USA.

Han er i dag gift og har tre børn og er medejer af Indycar Series-holdet 'Vision Racing'.

For tiden har han rollen som Dr. Derek Shepherd i den prisbelønnede dramaserie Greys hvide verden, der også kan ses på dansk tv.
Han har desuden medvirket i dramaserien Once and Again og komedieserien Will & Grace.

Han har instrueret 1 spillefilm:
Ava's Magical Adventure
(fra 1994 som han også spillede med i)


Udvalgt filmografi:
En ægte mand (2008)
Fortryllet (2007)
Freedom Writers (2007)
Bjørnebrødre 2 (2006)
Iron Jawed Angels (tv-film, 2004)
Sweet Home Alabama (2002)
The Emperor's Club (2002)
Scream 3 (2000)
Crime and Punishment (tv-film, 1998)
20,000 Leagues Under the Sea (tv-film, 1997)
Outbreak (1995)
With Honors (1994)
J.F.K.: Reckless Youth (tv-film, 1993)
Mobsters (1991)
Coupe de Ville (1990)
Loverboy (1989)
Some Girls (1988)
Can't Buy Me Love (1987)

Læs også...
Anmeldelser:
16-05-08:
En ægte mand
17-04-08:
Fortryllet
 
Interview: Patrick Dempsey
 
- Entertainer med samvittighed og lækkert hår
 
Skrevet den 15/5-2008 af Kirja Marie Touborg Jensen
 
 
Han er dreamy, en rigtig gentleman og meget varm. Han har lækkert hår og et smil, der rammer med det samme. Men selvom Grey's Anatomy-fænomenet og stjernen i En ægte mand, Patrick Dempsey, nærmest overstråler solen denne eftermiddag midt på Kongens Nytorv, og demonstrerer en ganske overnaturlig pænhed, så er det også tydeligt, at han ikke gør som alle de andre. Dempsey går med kreativiteten uden på tøjet. Han stiller krav til scenerne i sine film, og han vil ikke bære våben på det store lærred!


Copyright:
CinemaZone.dk - Johan Albrechtsen
Selvom En ægte mand er en romantisk komedie, kan man roligt sige, at Patrick Demsey får nogle tæv. Der er masser af fysisk spil i denne film. Han falder og bliver kastet rundt med. Der spilles bold, kastes pæle og jongleres. Alt sammen med Dempsey i centrum.
Tilbage i sine første film i 80'erne lavede Dempsey megen fysisk komik, og det vidste instruktøren Paul Weiland (som bl.a. har lavet tv med Rowan Atkinson), og de gjorde derfor et stort arbejde for at indlemme Demseys fysiske evner i filmen. "Vi ville gerne trække på de gamle Cary Grant-film film fra 40'erne, for de var rigtig gode slap stick-film. Og sådan en ville vi også gerne lave. Jeg har altid været fan af slap stick-genren og gamle Buster Keaton film. Det er fedt at putte alle de fysiske ting ind i filmen, men det må heller ikke blive karikeret, for så det bliver utroværdigt. Vi tog den helt ud til kanten og så klippede vi nogle af tingene fra til biografversionen. Det var sjovt. Jeg kan godt lide at lave den slags ting."

Patrick Dempsey skød op på stjernehimmelen som 21-årig, i rollen som nørden, der køber populariteten og selvfølelig også lige lander blondinen i Can't Buy Me Love fra 1987. Men efter et par komedier af samme slags dalede populariteten og dermed også selvværet. I mange år har Patrick Dempsey kæmpet med branchen og comebacket. Han har lavet mange solide tv-film og har været nomineret til både en Emmy, Gloden Globes og Screen Actors Guild-prisen. Gennem 90'erne har han dog haft store perioder med arbejdsløshed. Selv efter succesen Sweet Home Alabama havde han et år uden opgaver. Så Dempsey kender godt branchens bagside. Men da han i 2005 nuppede rollen som "McDreamy" foran næsen på Rob Lowe i dramaserien Greys Anatomy, vendte bøtten for alvor. Arbejdet med En ægte mand er kulminationen på 3 års konstant arbejde, i skiftevis tv-kulissen og på filmsettet. Ingen pauser.


Copyright:
Buena Vista
"Jeg færdiggjorde sæson 2 på Greys Anatomy en torsdag, og startede fredag på optagelse til En ægte mand. Og da det var ovre, var det direkte tilbage til tv-serien. Så udfordringen ved En ægte mand var at overkomme den enorme træthed hver eneste dag, og samtidig arbejde med et meget løst manuskript. Vi kom hver dag på arbejde og sagde til os selv: 'Scenen er der ikke. Vi har en idé om hvor vi skal hen, men vi er der ikke endnu.' Vi vidste selvfølgelig, at vi ville blive sammenlignet med Min bedste vens bryllup, så vi blev nødt til gøre filmen til vores egen. Så vi eksperimenterede og prøvede alting. Det er meget udmattende, fordi man skyder en scene på én måde og så vender man den om og prøver samme scene på en helt anden måde, for at se hvad der kommer ud af det. Hver morgen mødte vi op gnavne, fordi vi alle var så udmattede, men ved fyraften følte vi alle, at vi havde fat i noget. Vi vidste ikke helt hvad det var, men vi havde fat i noget."


Læs mere Dempsey på...
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Heavenzanny
17-5-2008 13:06
Er ellers ikke Patrick Dempsey fan, men må sige at hans sidste romantiske komedie fra Disney var en oplevelse, så kunne også godt finde på at se denne her :) Man må så også give ham ret i at den virkelige verden rummer nok tragedier og sørgelige ting. Det er jo til at blive fuldstændig deprimeret over, så opmundtrende film er en måde at komme i bedre humør på, selvom det selvfølgelig ikke løser nogen ting :) Tak for en underholdende artikel :)

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet En ægte mand:
 
En ægte mand
Interview: Michelle Monaghan

Quiz
Meryl Streep vandt en Oscar for rollen, som forfatteren til Sophie’s Choice oprindeligt havde tiltænkt hvem?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google