CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Monaghan-trivia i følge hende selv:


Michelle Monaghan er født den 23. marts 1976 i staten Iowa i USA.

Hun er stor fan af designeren Malene Birger og i sær den nye danske designer Henrik Vibskov. Hun besøger ofte han butik i Los Angeles.

Hun elsker at gå til premierer, fordi hun får lov "at udleve prinsessedrømmen og tage en ny, skøn kjole på hver gang".

Da hun blev gift for tre år siden var hendes Maid of Honour faktisk en mand. Det var nemlig hendes bedste ven gennem 15 år. Han prøvede dog IKKE at ødelægge bryllupet og stjæle bruden.

Michelle Monaghan ville være journalist. Det var hendes livsdrøm, men hun droppede ud af college og flyttede til New York, fordi hun havde en fornemmelse af, at noget stort ville ske for hende der. Og efter mange modeljobs og småreklamer fik hun hul igennem til filmbranchen med dramaet Unfaithful. Hun har ikke set sig tilbage siden.

Hun har medvirkede to sæsoner af tv-serien Boston Public.


Udvalgt filmografi:

En ægte mand (2008)
The Heartbreak Kid (2007)
Gone Baby Gone (2007)
Mission: Impossible III (2006)
North Country (2005)
Mr. and Mrs. Smith (2005)
Kiss Kiss Bang Bang (2005)
Bourne-duellen (2004)
It Runs in the Family (2003)
Unfaithful (2002)
Perfume (2001)

Læs også...
Anmeldelser:
03-10-08:
Eagle Eye
16-05-08:
En ægte mand
29-04-08:
Gone Baby Gone
18-11-06:
Mission: Impossible 3
29-05-06:
Kiss Kiss Bang Bang
 
Interview: Michelle Monaghan
 
– Sprudlende stjernespire
 
Skrevet den 20/5-2008 af Kirja Marie Touborg Jensen
 
 
I En ægte mand spiller Michelle Monaghan egentlig bare den søde, cool pige Hannah, der flankerer den karismatiske Patrick Dempsey. Ikke megen ståhej der. Men som hun sidder her på D’Angleterre og spiser "fingersandwiches and fries", storsmilende, mens hun snakker om hvor meget hun eeelsker dansk design, og hvor meget hun glæder sig til at se København, er det svært ikke at overgive sig. Og det samme gør mange producere i dag. Så hende her kommer vi til at se meget mere til.


Copyright:
Buena Vista
"Da jeg læste manuskriptet til En ægte mand kunne jeg virkelig godt lige rollen Hannah. Fordi hun som en kvinde i en romantisk komedie IKKE er et offer. For i de romantiske komedier, jeg har set, får pigen ikke fyren, hun får knust sit hjerte, og så prøver veninderne at hele hendes knuste hjerte og bla, bla, bla. Og hold kæft, hvor er jeg træt af det! Men så læste jeg det her manuskript og tænkte: Endelig! En komedie, hvor manden ikke nødvendigvis får pigen. Tingene er vendt om i den her film. Jeg kan godt lide at være en heltinde, det siger "Hør her makker. Jeg kan virkelig godt lide dig, og det vil jeg sikkert gøre resten af livet. Men jeg er ikke dum. Du har forholdsangst, så vi to skal bare være venner." Hannah værdsætter deres venskab mere end at være kærester med ham. Jeg kan godt lide, at hun står ved sig selv. Jeg forstår hende virkelig godt."

Michelle Monaghan er de sidste godt fire år dukket op flere biograffilm, som man med garanti har set. Man kan bare ikke hendes navn endnu. Hun var den lækre tøs fra fortiden i Kiss Kiss Bang Bang. Hun var Cruisens’ kæreste i Mission: Impossible 3, Ben Stillers nye kærlighed i The Heartbreak Kid og den kvindelige detektiv i dramaet Gone Baby Gone, instrueret af Ben Affleck.
Og mere er på vej. Snart dukker hun i den egen producerede Trucker og til efteråret skal man holde øje med hende i actiondramaet Eagle Eye, hvor hendes medspiller er Shia LaBeouf, som lige nu spiller Harrison Fords sidekick i Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige.


Copyright:
CinemaZone.dk - Johan Albrechtsen
Selv ved Monaghan, at alle disse roller skyldes udholdenhed og samtidig ser hun arbejdet som skuespiller som et meget befriende håndværk.
"Det er meget opløftende at få lov at spille forskellige karakterer. Det er derfor jeg elsker at spille skuespil. Udfordringen i finde ud af, hvorfor denne person er usympatisk. For hvis nogle er vrede eller ondskabsfulde, så er det jo på grund af noget, som er sket for dem. Og så skal jeg stadig få publikum til at forstå dem. Det er en stor fordel at spille folk, der er langt væk fra en selv. Befrielsen ligger i, at jeg slet ikke dømmer min rolle. At jeg spiller med et åbent hjerte og et åbent sind, at jeg slipper mit eget og ikke dømmer, som man ellers gør så meget til hverdag. Og det elsker jeg virkelig."

Når der nu er mulighed for at gå til prøver på så mange forskellige karakterer, har Monaghan sat sig for at filmbranchen ikke skal kunne sætte hende i bås og styre hendes karriere.
"Jeg ville være et fjols, hvis jeg ikke udforskede alle mulige forskellige genrer og roller. Jeg har lært så meget fra alle de film, jeg har lavet, og det, at jeg laver film i alle de genrer, hjælper Hollywood til at forstå, hvad det er jeg vil. Filmbranchen vil behandle dig, som du viser dem, du vil behandles. At have et forhold til filmbranchen er egentlig ikke så forskelligt fra at have forhold til mennesker. Så hvis man kun laver én slags film, så er det, det eneste de forholder sig til. Så er det altså bedre at lave forskellige ting, så de ikke kan sætter dig i bås. Det sidste jeg vil, er at kede mig over mig selv. For hvis jeg gør det, gør publikum det jo også. Jeg vil bevæge dem. Og jeg vil hellere få dem til at tænke."
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
keebee
21-5-2008 21:31
Wouw - hun er lækker

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet En ægte mand:
 
En ægte mand
Interview: Patrick Dempsey

Quiz
I hvilken film spiller Jack Nicholson ikke en politimand/detektiv?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google