CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Filmene:


Titel:
Een gang strømer...
Udgivelse:
29-07-2008
Distributør:
Nordisk Film

Instruktør:
Anders Refn
Medvirkende:
Jens Arentzen, Jens Okking, Torben JensenTitel:
Mørklægning
Udgivelse:
30-09-2008
Distributør:
Sandrew Metronome

Instruktør:
Palle Kjærulff-Schmidt
Medvirkende: Ole Ernst, Henning Jensen, Kurt Ravn, Susse Wold, Solbjørg Højfeldt

Nyt på dvd - politi og soldater i dansk tv-dramatik
 
Der udkommer mange film på dvd, og vi kan på redaktionen ikke nå at få anmeldt alle, så derfor samler vi i "Nyt på DVD"-artiklerne op på udgivelser, som vi synes fortjener en omtale.
 
Skrevet den 5/11-2008 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Een gang strømer...
Synops: Der er uro i den københavnske underverden. Den unge politimand Sten Dahl og hans specialgruppe har en klar fornemmelse af, at noget stort er under opsejling. I paspolitiet sidder Karl Jørgensen. Han har en fortid i kriminalpolitiet, men holder sig helt udenfor – indtil hans datter, Lis, trues på livet.


Copyright:
Sandrew Metronome
Mørklægning
Synops: September 1944. I det krigstrætte og forlystelsessyge Danmark er det gode tider for initiativrige folk som fi lmproducent Otto Baumann. Men i det skjulte er Baumann omgivet af fjender, han er en gambler, der samarbejder med både besættelsesmagten og modstandsbevægelsen.

CinemaZone.dk vurderer:
To danske tv-udgivelser fortjener også en omtale. Een gang strømer var et startskud for den nye generation af filmfortællere i Danmark styret af allerede erfarne Anders Refn, som her viderefører historien om strømeren Karl Jørgensen i Jens Okkings skikkelse fra 70’er-filmen Strømer. Der er masser af energi i billeder og handling, og som tv-dramatik var det lidt uhørt at skildre København på den måde.
Mørklægning er anderledes bedaget, grundig tv-dramatik. Den er premiereaktuel nu, fordi Flammen og Citronen har bragt 2. verdenskrigs-fiktion tilbage på hitlisterne, men den to-delte tv-serie baseret på en historie af Anders Bodelsen har nu også værdi udover sit krigstema. Desværre er produktionen hæmmet af et begrænset budget, og når man efterfølgende har set, hvad DR kan producere, så er Mørklægning i høj grad et spor tilbage i tiden. Ganske passende er den sikkert, men diskret instrueret af Palle Kjærulff-Schmidt, der var et stort og moderne navn i 60’ernes danske filmmiljø.

 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
”Fem småforbrydere. Tonvis af kokain. 27 døde. To overlevende og ikke skyggen af et bevis.” Hvilken film er der tale om?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google