CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Filmene:


Titel:
Intimate Enemies
Originaltitel:
L'Ennemi intime
Udgivelse:
21-10-2008
Distributør:
Midget Entertainment

Instruktør:
Florent Emilio Siri
Medvirkende:
Benoit Magimel, Albert Dupontel
Website:
http://www.lennemi-intime-lefilm.fr/Titel:
Eichmann
Udgivelse:
21-10-2008
Distributør:
Midget Entertainment

Instruktør:
Robert Young
Medvirkende:
Thomas Kretschmann, Troy Garity, Franka Potente, Stephen Fry


Nyt på dvd - krigens ofre fra Eichmann til Algeriet
 
Der udkommer mange film på dvd, og vi kan på redaktionen ikke nå at få anmeldt alle, så derfor samler vi i "Nyt på DVD"-artiklerne op på udgivelser, som vi synes fortjener en omtale.
 
Skrevet den 19/11-2008 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Intimate Enemies
Synops:
Det bliver stadigt vanskeligere at kende ven fra fjende i Algeriets bjergområder, hvor franske soldater kæmper for at beholde magten over det afrikanske land. Hvert militært tiltag synes at kræve lige mange menneskeliv for begge parter.


Copyright:
Midget Entertainment
CinemaZone.dk vurderer:
Der er lavet aldeles fremragende film om franskmændenes forgæves militære forsøg på at fastholde Algeriet som koloni i årene 1954-62. Nu har instruktøren Florent Emilio Siri lavet endnu en af slagsen, hvor æstetikken lader til at være sat i højsædet, og det er mildt bekymrende, at distributøren på coveret lægger stor vægt på, at det er en film af manden bag den slappe Bruce Willis-thriller Hostage. Branchebladet Varietys anmelder er moderat positiv, og kombineret med filmens tre nomineringer til en Cesar (den franske filmindustris egen pris) i kategorierne musik, fotografering og lyd, så lugter det af en veludført krigsfilm uden en synderligt vedkommende personskildring.


Eichmann
Synops:
Adolf Eichmann, 1906-1962, var indædt nazist og højtrangerende i Hitlers efterretningstjeneste, SS. Eichmanns talent for logistik skaffede ham et stort ansvar for massetransporten af jøder til ghettoer og koncentrationslejre i det besatte Østeuropa, men efter Anden Verdenskrig lykkedes det ham at flygte til Argentina og ved hjælp af falske papirer skabe sig en ny identitet.

CinemaZone.dk vurderer:
Angiveligt har den dybt rutinerede tv-instruktør Robert Young taget en usædvanlig tilgang til portrættet af den kyniske Eichmann, en slags dramadokumentarisme, hvor personens psykologiske karakteristika etableres, før selve historien falder på plads. Når der samtidig er glimrende folk på rollelisten, så skulle der være potentiale for lidt kulørt historieskrivning i sikre hænder - selv om det naturligvis er mildt foruroligende, at filmen er udkommet i så få lande.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilken af følgende film er ikke instrueret af Russ Meyer?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Søg på Google