CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Du kan altid finde festivalens program og de præcise spilletider for filmene på www.cphpix.dk


Anbefalelsesværdige film:


Rachel Getting Married
Jonathan Demme-retrospektiv

Gigantic
Frozen River
Choke
Wendy & Lucy
American Indies

Terra Nova
Public Enemy no. 1
European Voices

Død sne
Film på Glyptoteket

Ashes of Time
The Chaser
Asian Connection

Moon
Hovedkonkurrencen

The Good The Bad The Weird
Weird and Wired-serien


Læs også...
Anmeldelser:
27-10-09:
Public Enemy No. 2
26-10-09:
Public Enemy No. 1
06-02-09:
Bolt
 
CPH:PIX: Nyt fra festivalen
 
Her vil CinemaZone.dks udsendte festival-reportere løbende skrive om de oplevelser, som festivalen byder på. Nyeste indslag kan altid læses øverst.
 
Skrevet den 26/4-2009 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
25.04
Den lilla løber er ved at blive rullet sammen igen. Festivalen er næsten ved vejs ende. Der er blevet sat en del ekstra visninger på programmet, der nu slutter tirsdag aften med visningen af The Children kl. 21:45 i Cinemateket.
Men lørdag aften blev vindernes af den første CPH:PIX uddelt.
Hovedpræmien NEW TALENT GRAND PIX på €50.000 gik til den britiske instruktør Peter Strickland for hans debutfilm, det rumænske drama Katalin Varga.
Publikumsprisen gik til canadiske Philippe Falerdeaus' I'ts Not Me, I Swear, som støttes med 100.000 kr. ved evt. dansk distribution.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
24.04
Sidste festivaldag med reportage bestod af den britiske In the Loop, der er et ualmindeligt morsomt og rapkæftet doku-drama fra den britiske regering i de skæbnesvangre dage, hvor man hoppede på den amerikanske historie om masseødelæggelsesvåben og dermed krig i Mellemøsten. Satiren er knusende hård, replikkerne livsfarligt skarpe - og trods det ret beset meget alvorlige emne, så morer man sig fortrinligt i selskab med skuespillere, som formår at spille de bidske politiske miljø helt ud.

Festivalen fortsætter weekenden over - og de mest populære film har ekstravisninger i hele næste uge, hvor det er muligt at fange dem igen. Blandt disse ekstravisninger anbefaler vi, at man kigger nærmere på:
Choke, 27. april 21.15 i Gloria
Synecdoche, New York, 28. april 19.15 i Cinemateket
The Chaser, 28. april 21.30 i Cinemateket
The Children, 28. april 21.45 i Cinemateket

Lørdag aften uddeles årets pris.

23.04
3D-serien blev fortsat med et kig på 3D-udgaven af den oscarnominerende animationsfilm Bolt, som fik normal premiere tidligere på året. Det var samtidig en kærkommen lejlighed til at se filmen med de originale amerikanske stemmer, da det kun var den dansk synkroniserede udgave, som blev vist i danske biografer. Desværre bar Bolt 3D slemt præg af at være en 2D-film, som man for fornøjelsens – og indtjeningens – skyld havde konverteret til 3D. Enten ramte Palads' personale ikke dagen, men den officielle forklaring på det slørede billede og de grimme 3D-effekter var, at filmen var sådan. CinemaZone.dk gav op 1/3 inde i filmen, da intet så ud til at blive bedre - og den slags uambitiøse 3D-produktioner kan være livsfarlige for en ny teknologi, der skal stå stærkt, hvis vi som betalende publikum skal lægge 30-40 kr. ekstra pr. billet.

Senere på aftenen var der absolut intet højteknologisk over Gigantic; en charmerende indie-komedie fra New York, hvor Paul Dano og Zooey Deshanel prøver at finde ud af det med hinanden og ikke mindst med deres familier. Overvejende positivt og sympatisk bekendtskab.


Copyright:
cphpix
22.04
En af festivalens serier sætter fokus på niveauet for 3D-film. En række biografer landet over er allerede gjort klart til at vise 3D-film, hvor man nu slipper for de gamle røde/blå briller og i stedet benytter en mere sofistikeret teknologi. Første film i den serie var en forpremiere på Henry Selicks Coraline, der i stil med hans første animationsfilm The Night Before Christmas lader en børnefilm bevæge sig ind i eventyrets mørkere afkroge. 3D-effekterne fungerer suverænt, og filmen anmeldes i sin fulde længde, når den i løbet af sommeren får almindelig biografpremiere.

21.04
Hviledag

20.04
Efter en hektisk weekend var tempoet mandag droslet noget ned. Først var der Europapremiere på debuterende Duncan Jones' Moon med Sam Rockwell i den altoverskyggende hovedrolle - og Kevin Spaceys stemme i en væsentlig birolle. Instruktøren, der er søn af ingen ringere end David Bowie, var selv til stede i Dagmars halvfyldte hovedsal, og han besvarede ukrukket og velvilligt salens spørgsmål efter visningen af den flotte science-fiction-film, som hylder genrens hovedværker og samtidig får fortalt en selvstændig og ganske interessant historie, om astronauten Sam, som er på alenevagt på Månen - indtil han pludselig selv dukker op i en ny form. Et spændende bud i en genre, der normalt er domineret af effekter og store budgetter, og som på sigt med rette kan vise sig at få en plads blandt genrens mere seriøse navne. Filmen vises i hovedkonkurrencen og er dermed nomineret til festivalens New Talent Grand Pix Award - og den vises igen 23. og 26. april.

Mandag aften blev tilbragt i selskab med en genført Jean-Claude Van Damme, som i JCVD spiller sig selv. Tanken er god nok, og der er legende øjeblikke undervejs i den fransksprogede film, men det er svært helt at gennemskue hensigten med filmen, som JCVD selv har produceret. Bør måske nok ses alene for en lang monolog hen mod slutningen, hvor en storflæbende Van Damme beretter sin egen biografi, men filmen i sig selv var ikke mindeværdig. Filmen vises i den ganske lille serie The Belgian Boom og vises igen d. 24. april.

Læs mere ...
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
HeavenZanny
24-4-2009 01:11
Apropos The Chaser, så skriver filmfestivallen at Warner Bros har købt rettighederne til en amerikansk remake - og så skriver de sørme: "Det kan ikke gå galt" Har de set mange vellykkede remakes af asiatiske film måske?!? Det kan KUN gå galt... :)

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet CinemaZone.dk fylder 10 år:
 
Interview: Erik Clausen
Peter Jackson: Fra splatterkonge til Ringenes herre
Monty Python's Flying Circus
Nattens børn
Cannes '04: Konkurrencen i sin sidste fase
Frank Miller og de beskidte riddere
Bangkok International Film Festival 2006 - Part I
Kunsten at spille med musklerne del I - Interviews med Snyder, Butler & Co.
Berlinale '08: 1. dag

Quiz
Hvem blev i 1985 den ældste Oscar-nominerede i kategorien ’Bedste instruktør’?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google