CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Læs også...
Anmeldelser:
23-10-09:
Zombieland
30-01-07:
A Scanner Darkly
27-02-01:
Natural Born Killers
 
CPH PIX – dag 3 – Hverdagens vilde farver
 
 
Skrevet den 18/4-2010 af Lisa Brygger
 
 
På dagen hvor Askeskyen fra Island fik den store visning af Metropolis flyttet fra midnatsvisningen lørdag den 17. til lørdag den 24. – dog kl. 11:30 i stedet – startede vores program med en lidt mindre film.


Copyright:
CPH PIX
Life is what happens to you when you’re busy making no plans, kunne nemt være Dia Sokols udgangspunkt for filmen Sorry, thanks, en amerikansk indiefilm, der vel mest hører hjemme i genren mumblecore. Wiley Wiggins fra Linklater-land spiller den slappe hovedperson Max, der nærmest sover sig igennem sin tilværelse i storbyen San Francisco mellem de hyggelige barer, vennerne og et job, han på ingen måde brænder for. Vanen tro med disse små og ofte charmerende skæve film fra den triste og trivielle hverdag er Sorry, thanks en sød lille historie om at befinde sig et sted i sin tilværelse man ikke helt gider, men heller ikke kan finde ud af at komme ud af. Komediedramaet er muligvis en anelse ujævnt i sit flow, men livet er sjældent fyldt med kæder af vigtige og store samtaler, hvilket historien om Max & vennerne tydeligvis anerkender med sin løse, improviserede stil.
Tirsdag den 20. vises filmen igen – og er bestemt et bekendtskab værd.

Der er begyndt at dukke en masse anti-superheltefilm op, senest med den premiereaktuelle Kick-Ass, og her på festivalen vises det dramatiske modstykke Defendor, der ligeledes handler om en fyr, der har fået nok og derfor beslutter sig for at give ordensmagten en hånd.
Woody Harrelson er sublim i hovedrollen som den simple Arthur Poppington, der konstant får tæv, mens han forsøger at beskytte den unge pige Kat alt imens hans indbildte nemesis Captain Industry jages på gud ved hvilket år. Filmen er lavet af debutanten Peter Stebbings, der har fint styr på sine realistiske figurer og sin svært sympatiske hovedperson og hans begrænsede fornuft. Vi er med Arthur/Defendor fra start til slut – præcis som man er det med Kick-Ass og alle de andre tosser, der tør tage kampen op med livet som indsats. Defendor er dog intet eventyr og fortjener mindst lige så meget opmærksomhed i disse tider, hvor Spider-Man og Superman er begyndt at få konkurrence fra de helt almindelige mennesker med en ualmindelig moralsk sans. Heldigvis er der gode muligheder for at følge spændingen omkring Defendors kamp, da filmen vises hele to gange endnu, nemlig mandag den 19. og søndag den 25.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Waldirsantos
3-4-2014 13:13
This doesn't seem to be the behaviour on my pixatsr.I would like to have it always start with all web albums' or mixed mode.When the device is switched on, it alsways takes the default setting as configured on the website. And there, you can not select all web albums' as default.I've updated the firmware today so I'm runing the latest version.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet CPH PIX 2010:
 
CPH PIX – dag 9 – Fortidens spøgelser
CPH PIX: Ekstravisninger
Amer & Ajami vinder Pix-priser
CPH PIX – dag 8 – Perspektiv og en bankrøver
CPH PIX – dag 7 – Varme og charme
CPH PIX – dag 6 – Zombie-tilstanden
CPH PIX – dag 5 – Det bizarre og absurde
CPH PIX – dag 4 – Familien i højsædet
CPH PIX – dag 4 – Desperate mænd
CPH PIX – dag 3 – Kiksede fyre & seje kvinder
CPH PIX – dag 2 – Overraskende komedie og romantisk mordmysterium
CPH PIX – dag 1 – Hårdtslående start
CPH PIX – filmfest i Hovedstaden

Quiz
Hvad tilbyder Michelle Meyrink at lave til Gabriel Jarret i Geniskolen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google