CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Læs også...
Anmeldelser:
03-04-10:
Somers Town
17-06-08:
This Is England
03-01-08:
The Bourne Ultimatum
17-10-06:
My Summer of Love
18-05-04:
In America
 
CPH PIX – dag 3 – Kiksede fyre & seje kvinder
 
 
Skrevet den 18/4-2010 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Hvor mange film i det normale biografrepertoire har en tendens til at handle om vindere og helte, så er der på en filmfestival som CPH PIX en lang række muligheder for at se film om tilværelsens mindre brikker og deres kamp for at blive til noget. Lørdag aften bød på en film fra hver lejr med engelsk mockumentary og et slag sydkoreansk action.


Copyright:
CPH PIX
Instruktøren Shane Meadows har siden gennembrudsfilmen TwentyFourSeven fået etableret sig som en af de markante nye stemmer på den realistiske gren i engelsk film, hvor instruktører som Ken Loach og Mike Leigh stadig udgør de centrale kræfter. Men Meadows kan noget mere med sin afslappede og improviserede stil, der ofte sætter fokus på de mere lyriske og lyse øjeblikke af det ofte trivielle liv i det Midlands, hvor han er vokset op. Efter den vellykkede 'reklamefilm' for Somers Town har han etableret et nyt produktionsdogme under titlen "5 Days Features", hvor filmholdet helt bogstaveligt kun får 5 dage til at lave filmen. Den første produktion under dette banner, der ganske som Dogmerne fordrer økonomisk og opfindsom filmproduktion på alle niveauer, er nu klar – og Shane Meadows har ganske sympatisk selv stået for den. Det handler om den falske dokumentarfilm – også kaldet mockumentary – Le Donk & Scor-Zay-Zee, hvor medforfatter og skuespiller Paddy Considine spiller hovedrollen som den selvudnævnte manager Le Donk, der forsøger at iscenesætte sig selv som en af betydning, mens han forsøger at få den fedladne rapper Scor-Zay-Zee ud over stepperne. Considine giver en storslået præstation, som den storskrydende Le Donk, der naturligvis bare er en ubetydeligt nullermand i livets store støvsugerpose. Filmen varer kun lige over en time og blev vist for et stort set tomt Pumpehuset, der i anledning af filmfestivalen er forvandlet til biograf. Den fortjener bestemt et større publikum, så hvis man ikke lader sig skræmme af tyk, britisk accent uden undertekster, bør man finde tid i kalenderen d. 21. april. Der gemmer sig mange gode og store grin undervejs.

Store grin bragede også gennem en næsten fuld sal i Palads, da den sydkoreanske My Girlfriend is an Agent blev vist. Vi omtalte den ganske kort på festivalens første dag, og efter nu ved selvsyn at have været med på den hæsblæsende tur, som instruktøren Shin Terra tager os med på, bliver man mindet om, hvor fantasiløst og umorsomt størstedelen af action-komikken fra Hollywood efterhånden er blevet. Filmen handler om et ex-kærestepar, som er på nippet til at finde sammen igen, men som begge lever travle liv – som agenter for hvert deres bureau. Det giver ganske som i forbilledet – den mere selvoptagede Mr. and Mrs. Smith – anledning til mange forviklinger, og da den kvindelige hovedperson i dén grad har fået bukserne på, mens fyren er en fjumregøj af en skrigeballon, så får scenerne mulighed for at tage mange uventede drejninger. Handlingen er naturligvis noget vrøvl, men godt at blive mindet om, at det ikke nødvendigvis skal være Hollywood, som dikterer den daglige standard indenfor de genrer, som de selv har opfundet.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet CPH PIX 2010:
 
CPH PIX – dag 9 – Fortidens spøgelser
CPH PIX: Ekstravisninger
Amer & Ajami vinder Pix-priser
CPH PIX – dag 8 – Perspektiv og en bankrøver
CPH PIX – dag 7 – Varme og charme
CPH PIX – dag 6 – Zombie-tilstanden
CPH PIX – dag 5 – Det bizarre og absurde
CPH PIX – dag 4 – Familien i højsædet
CPH PIX – dag 4 – Desperate mænd
CPH PIX – dag 3 – Hverdagens vilde farver
CPH PIX – dag 2 – Overraskende komedie og romantisk mordmysterium
CPH PIX – dag 1 – Hårdtslående start
CPH PIX – filmfest i Hovedstaden

Quiz
Hvilken film foregår ikke i USAs hovedstad, Washington DC?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google