CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

CPH PIX – dag 8 – Perspektiv og en bankrøver
 
Torsdagen bød på flere gode filmoplevelser i hovedstaden. Lidt fransk, amerikansk og en østrigsk film om bankrøver, der er besat af at løbe. Ikke for folk, der gerne vil have forklaret deres film. Dagens første to film var derimod mere tilgængelige.

 
Skrevet den 23/4-2010 af Lisa Brygger
 
 
Den franske komedie The Invisible Woman har Depardieu Jr. i hovedrollen. Julie Depardieu er datter af selveste Gérard Depardieu, og hun har heldigvis arvet farmands skuespiltalent. Her spiller hun den unge kvinde Lily, der bedst kan beskrives som det sorte får i familien. Hun har ikke fundet ’sin plads’ endnu. Hun forsøger sig som skuespiller, men det går ikke så godt – heller ikke med kæresten, som hun giver for meget plads. Hun føler sig usynlig og snart finder vi ud af, at filmen rent faktisk mener, at hun ofte bliver usynlig. Bogstaveligt talt, ren superhelte-style. Og mens det er vældig morsomt for publikum er det ingenlunde sjovt for Lily.
Filmen udvikler sig efterhånden i en helt anden retning, end man først havde troet, men fordi vi er så meget med på ellers helt almindelige Lily og hendes bizarre krise, følger vi ubetinget alle filmens spøjse sving. The Invisible Woman kan ses igen lørdag den 24, og man får ingen bedre chance for at nyde end alternativ film om folk med ’superkræfter’.


Copyright:
CPH PIX
Hvor den franske The Invisible Women kigger nærmere på superhelte-genren gennem et noget syret perspektiv, gør (Untitled) lidt det samme. Filmen udspiller sig omkring en håndfuld kunstner-typer i NY. Adam Goldberg, der om nogen kan spille tungsindig pessimist, er komponisten Adrian Jacobs, hvis kunstmaler-bror har en del mere held med at få afsat sin kunst, mens pseudo-kæresten er galleriejer og med glæde vil udstille Adrians musik i galleriet, men til gengæld ikke vil give bror Josh en plads i de hvide lokaler. Kunst må nemlig ikke være kommercielt, og det udgangspunkt får instruktør Jonathan Parker en hel del sjov ud af. Personerne er selvfølgelig svært overdrevne. Der er nok ikke mange galleriejere, der konstant går rundt i beklædning, der gør mere for kunsten end komforten – måske med undtagelse af Lady Gaga – men hvis man kan tilgive komedien sine lidt for hårdt tegnede portrætter, er der masser af sjove idéer og pointer at finde i (Untitled).

Dagens sidste film var derimod en film blottet for pointer og forklaringer. Den østrigske The Robber er en kupfilm uden planlægningen og en portrætfilm uden psykologiske moraler. Man får reelt ingen hjælpemidler til at forstå hovedpersonen Hans, der efter seks år bag tremmer er kommet ud, stadig i topform, og det første, han gør, er ikke kun at begyndt at røve banker igen, han stiller også op i alle de maratonløb, han kan komme i nærheden af.
Instruktøren Benjamin Heisenberg, der var til stedet og svarede på spørgsmål efter visningen, forklarede at han med vilje valgte at portrættere Hans på denne nøgterne måde. Nærmest som en dokumentarfilm om et vild dyr. Sjældent man ser den slags på film.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet CPH PIX 2010:
 
CPH PIX – dag 9 – Fortidens spøgelser
CPH PIX: Ekstravisninger
Amer & Ajami vinder Pix-priser
CPH PIX – dag 7 – Varme og charme
CPH PIX – dag 6 – Zombie-tilstanden
CPH PIX – dag 5 – Det bizarre og absurde
CPH PIX – dag 4 – Familien i højsædet
CPH PIX – dag 4 – Desperate mænd
CPH PIX – dag 3 – Kiksede fyre & seje kvinder
CPH PIX – dag 3 – Hverdagens vilde farver
CPH PIX – dag 2 – Overraskende komedie og romantisk mordmysterium
CPH PIX – dag 1 – Hårdtslående start
CPH PIX – filmfest i Hovedstaden

Quiz
Hvilken instruktør står bag den kommende filmatisering af Marvel tegneserien The Hulk?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google