CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Læs også...
Nyheder:
25-04-10:
Amer & Ajami vinder Pix-priser
 
CPH PIX – dag 9 – Fortidens spøgelser
 
 
Skrevet den 25/4-2010 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Dette års udgave af CPH PIX lakker mod enden, og på denne næstsidste dag i de københavnske biografer, blev der tid til at se nogle af de lidt mindre og ukendte titler, som også udgør årets festivalprogram.


Copyright:
CPH PIX 2010
Der blev lagt ud i Cinemateket med den britiske film Skeletons, der er en finurlig lille komedie i landlige omgivelser om to selvudnævnte "spøgelsesjægere", der hjælper kunderne med at få ryddet skeletter ud af skabene. Deres arbejde fører dem til et stort, faldefærdigt hus, hvor Paprika Steen render rundt som forladt husmor med ansvaret for to børn. Manden er forsvundet 8 år tidligere, og hun graver som en besat rundt på grunden i håbet om måske at finde ham. Vores to hovedpersoner kaster sig over sagen, men måske de også selv har nogle skeletter at tage hånd om. Den debuterende instruktør Nick Whitfield var selv til stede ved visningen sammen med det danske islæt, Paprika Steen, og grunden til, at hun er endt i en underfundig komedie i Derbyshire, skyldes ifølge instruktøren, at hun netop rummer en lang række modsætninger, som figuren havde brug for. Filmen er bedst, når Andrew Buckley og Paul Dallison i de to hovedroller får lov til at få improvisere sig igennem scenerne, men ambitionsniveauet fejler bestemt ikke noget med både erindringsrejser, magiske sten og hemmeligheder, der får tilskueren til at tænke på Charlie Kaufmans krøllede hjerne.

Knapt så krøllet og måske lige lovlig mainstream til at blive tilstrækkelig interessant var Hong Kong-dramaet Accident, der handler om en gruppe lejemordere under ledelse af den karismatiske Brain, som orkestrerer drab, så de ligner ulykker. Der er næsten ingen grænse for opfindsomheden i de stort opsatte scener, men da Brain efter en veludført opgave pludselig har en løssluppen bybus i hælene begynder han at frygte, at nogen er på jagt efter ham – på samme måde som han mange gange har været det efter andre. Således ender Accident som en uventet hybrid mellem Francis Ford Coppolas drivende paranoide The Conversation og Final Destination-serien. Den er hele vejen igennem professionelt produceret under ledelse af altid stilsikre Johnnie To, men historien fænger aldrig mere end hvad den gennemsnitlige spændings-tv-serie kan præstere.


Copyright:
CPH PIX
Aftenen blev afsluttet i selskab med Sex & Drugs & Rock & Roll i Gloria Biografen på Rådhuspladsen, hvor selveste Gollum med altopslugende intensitet har indtaget hovedrollen i portrættet af den relativt udkendte Ian Dury, hvis band The Blockheads var et kreativt indslag på den britiske musikscene i overgangen ind i punkæraen. Altid i skyggen af Sex Pistols, men dog med det velkendte titelnummer på samvittigheden. Andy Serkis er fænomenal god i hovedrollen, men portrættet lider dels under en fatal mangel på alle fire hovedingredienser i titlen – og at Ian Dury på trods af et polio-relateret handicap og masser af attitude egentlig ikke fremstår som en tilstrækkelig interessant figur til at holde en to-timers film kørende. Produktionen fejler intet, men indholdet fænger ganske enkelt ikke tilstrækkeligt. Eller også er øjnene bare blevet kræsne efter en lang festival med mange indtryk.

Lørdag aften gik festivalens hovedpris til den belgiske Amer, som vi tidligere har beskrevet i positive vendinger. Den står stadig for denne skribent som årets helt store oplevelse, så begejstringen er naturligvis stor. Amer kan opleves en sidste gang søndag kl. 12 i Dagmar.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet CPH PIX 2010:
 
CPH PIX: Ekstravisninger
Amer & Ajami vinder Pix-priser
CPH PIX – dag 8 – Perspektiv og en bankrøver
CPH PIX – dag 7 – Varme og charme
CPH PIX – dag 6 – Zombie-tilstanden
CPH PIX – dag 5 – Det bizarre og absurde
CPH PIX – dag 4 – Familien i højsædet
CPH PIX – dag 4 – Desperate mænd
CPH PIX – dag 3 – Kiksede fyre & seje kvinder
CPH PIX – dag 3 – Hverdagens vilde farver
CPH PIX – dag 2 – Overraskende komedie og romantisk mordmysterium
CPH PIX – dag 1 – Hårdtslående start
CPH PIX – filmfest i Hovedstaden

Quiz
Hvilken regering havde Sean Connery været agent for i The Rock?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google