CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
DVD-boksen indeholder:


1. sæsons (2009) 13 første afsnit


13 featuretter:
"Welcome to McKinley!"
"Glee Music Video"
"Full Length Audition Pieces"
"Fox Movie Channel Presents Casting Sessions"
"Deconstructing Glee with Ryan Murphy"
"Dance Boot Camp"
"Jane Lynch A til Glee"
"Meet Jane Lynch"
"5 Things You Don't Know About Jayma"
"7 Things You Don't Know About Cory"
"6 Things You Don't Know About Amber"
"7 Things You Don't Know About Chris"
"Video Dairies"

Læs også...
Nyheder:
16-09-15:
TV-serie: Glee – sæson 6
20-02-12:
Ude på BR/dvd: Glee The 3D Concert Movie
 
Anmeldelser:
25-09-09:
Dance Flick
07-09-09:
Role Models
18-03-09:
The Rocker
07-03-06:
The 40 Year-Old Virgin
 
Artikler:
26-09-14:
TV-serie: Glee - sæson 5
28-09-13:
TV-serie: Glee - sæson 4
01-02-12:
TV-serie: Glee – 2. sæson
12-10-10:
TV-serie: Glee – 1. sæson: Road to Regionals
 
TV-serie: Glee – 1. sæson
 
High School Musical – på den fede måde!
 
Skrevet den 25/5-2010 af Lisa Brygger
 
 
Den tog USA med storm og har da også blæst ind over vores grænser – godt nok med mindre vind i sejlene, men nu kan den opleves på dvd. De første 13 afsnit i hvert fald. Så har du ikke allerede moret dig over morsomhederne i Glee, har du nu chancen. Hvis du altså ikke er bange for campy komedie.


Copyright:
SF Film
I det melodramatiske grænseland mellem sæbeopera og teensatire ligger Glee. Halvt musical og halvt underdog-eventyr. Hovedpersonen er spansklæren William Schuester (Matthew Morrison), der får lov at genstarte sangkoret på byens high school, og herved får sin sag for, for næsten ingen elever har lyst til at være med i koret, og kollegaen Sue Sylvester (Jane Lynch, når hun er bedst!), der leder cheerleadergruppen, bekæmper ham hvert evigt eneste øjeblik.

Når Hr. Schue ikke ligger i krig med amazonen Sylvester får han arrangeret nogle svært smittende sangnumre med koret, der efterhånden som sæsonen går, får vind i sejlene og får nogle flere medlemmer – tilmed et par spioner fra Sue Sylvesters lejr. Musikken leveres af alt fra Journey, Queen og Heart til Kayne West, Beyoncé, Amy Winehouse og Kelly Clarkson. Hvilket netop er en af grundene til at serien er blevet så stort et hit. Den formår at tilføje den klassiske high school-fortælling en moderne vinkel. Den gammeldags musical opdateres med den selvironi High School Musical-filmene ikke besidder: Vores lille musikgruppe er ikke de tabere, de er stemplet som. Her er ingen ofre i vores farverige univers, hvor alle minoriteter ikke blot er rigt repræsenteret, men også i centrum. Det lugter langt væk af twistet politisk korrekthed med pailletter og glimt i øjet.

Hypen omkring serien har ikke rigtig ramt os herhjemme, men i hjemlandet spreder den Goldene Globe-vindende Glee sig fortsat som en underholdende virus, fyldt med musikalske gæstestjerner (indtil nu er det blevet til Josh Groban, Eve og Broadway-senstationen Kristin Chenoweth) mellem dens mere eller mindre sindssyge karakterer og iørefaldende melodier. Så mens vi venter på resten af sæson 1 (der er blevet vist i foråret 2010 i USA), og historien om hvordan det vil gå med koret på vej til den store regionale konkurrence, kan vi nyde hvordan de nåede frem til den indledende runde.

Udgivelsens har selvfølgelig også en mængde ekstramateriale. Intet stort og tungt, bare en sjov række korte indslag, der mest af alt kan beskrives som reklameindslag for serien.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilket superhelt vil jernkæmpen gerne være i tegnefilmen Drengen og jernkæmpen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google