CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
DVD-boksen indeholder:


1. sæson - 12 afsnit (2010-2011)

Ekstramateriale:

Character Dossier

Kommentarspor (episode 1) med skaber/forfatter/exec. producer Terrence Winter
Kommentarspor (episode 4) med skaber/forfatter/exec. producer Terrence Winter og skuespillere Steve Buscemi & Michael Kenneth Williams
Kommentarspor (episode 6) med instruktør/forfatter/exec. producer Tim Van Patten og producer Howard Korder
Kommentarspor (episode (8) med skaber/forfatter/exec. producer Terrence Winter og instruktør Brian Kirk
Kommentarspor (episode (11) med producer Howard Korder, instruktør Allen Coulter og skuespiller Michael Shannon
Kommentarspor (episode (12) med skaber/forfatter/exec. producer Terrence Winter og instruktør/forfatter/exec. producer Tim Van Patten

Featuretter:
- Atlantic City: The Original Sin City
- Speakeasy Tour
- Making Boardwalk Empire
- Creating the Boardwalk

Læs også...
Anmeldelser:
30-07-12:
Hugo
25-07-12:
Contraband
19-07-11:
The Fighter
18-02-10:
Shutter Island
01-05-07:
The Departed
01-10-03:
Gangs of New York
14-06-02:
New York, New York
07-08-01:
A Life in Pictures
23-08-00:
Nattens skygger
02-05-00:
Boogie Nights
 
Artikler:
16-08-13:
TV-serie: Boardwalk Empire – sæson 3
05-10-12:
TV-serie: Boardwalk Empire - sæson 2
31-08-12:
HBO lancerer storstilet streaming-tjeneste i Norden
 
TV-serie: Boardwalk Empire – 1. sæson
 
 
Skrevet den 6/2-2012 af Lisa Brygger
 
 
'Entourage', 'In Treatment', 'How to Make It in America' og 'Boardwalk Empire'. Han er ikke ked af det, ham Mark Wahlberg. Siden han stiftede partnerskab med Stephen Levinson har han haft den ene tv-hit efter det andet, og især hans seneste serie, 'Boardwalk Empire' er blevet en succes. Og for alle dem, der endnu ikke har haft fornøjelsen af HBO-fænomenet, der har kørt på 3puls, er hele første sæson nu blevet udsendt på dvd og blu-ray.


Copyright:
Warner Home Video
Lige som 'Entourage' er (løst) baseret på Wahlbergs egen tilværelse i Hollywood er 'Boardwalk Empire' også baseret på virkelige hændelser. Dog lidt længere tilbage i historien, faktisk helt tilbage i 1920, hvor første afsnit starter. Vi følger Enoch Thompson, officielt kasserer i Atlantic County i New Jersey, uofficielt smuglerkonge og den store bagmand bag al organiseret kriminalitet i badebyen med de mange kasinoer. Thompson er en fiktiv figur, mens mange af birollerne (fx Arnold Rothstein, Lucky Luciano) er ægte. Ikke at det gør nogen forskel. De er stort set alle sammen pilrådne og dybt underholdende at følge. Lidt lige som en moralsk korrumperet udgave af Matador.

Da serien havde premiere på HBO tilbage i september 2010 var det med stor opstandelse, idet Martin Scorsese havde instrueret første afsnit. Men det betyder ikke, at sæsonens resterende 11 afsnit ikke er mindst lige så intrigante og intelligente. Holdet af både instruktører og manuskriptforfattere har formået at beholde den samme koldblodige stil hele vejen igennem de små 600 minutter, og det er til trods for rollelistens omfattende størrelse og den spøjse blanding af virkelig og fiktion. Forbudstiden i USA var en farlig tid og holdet bag 'Boardwalk Empire' får virkelig en farverig fortælling ud af historierne omkring 'Nucky' Thompson, hans familie, hans værdier og opførsel – og jo længere vi kommer ind i sagerne, jo mere nuanceret viser Thompson sig.

Steve Buscemi har så sandelig fået sig en kødfuld rolle og hans ulmende spil er et solidt anker i de mange sidehistorier om tidens andre store 'crime bosses' og al godt- og skidtfolket, der florerer omkring dem, inklusive den mere end retskafne politimand, Agent Nelson Van Alden, der er fast besluttet på at sætte en stopper for Atlantic Citys mange forskellige forbrydelser. Michael Shannon er lige som Buscemi en af den type skuespillere man måske ikke kan placere, men altid regne med, og de leverer naturligvis også her. Og så skal engelske Stephen Graham også nævnes, da han er imponerende som den temperamentsfulde psykopat Al Capone. Faktisk er det svært at sætte en finger på 'Boardwalk Empire'. Den er velskrevet, velspillet og vedkommende. Den foregår for næsten 100 år siden og alligevel føles serien moderne.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
John
17-3-2012 08:10
Great, great episode of a fiiretrc show definitely the best currently-airing show on television. Looking forward to another A+ season of Boardwalk Empire. I also missed the significance of the title of the episode, "21." Unless it has to do with prohibition/drinking age? But I don't believe there *was* a legal drinking age in most states before prohibition. Anyway I agree, I only wish this episode could have been extended, because I wasn't ready for it to end when it did.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilken anden tidigere Saturday Night Live-skuespiller har altid en lille rolle i alle Adams Sandlers film?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google