CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Links
L&aelig

Læs også...
Artikler:
25-06-12:
TV-serie: True Blood – sæson 4
05-05-12:
TV-serie: Treme – sæson 2
12-03-12:
TV-serie: Game of Thrones – sæson 1
06-02-12:
TV-serie: Boardwalk Empire – 1. sæson
11-01-11:
TV-serie: The Pacific
 
HBO lancerer storstilet streaming-tjeneste i Norden
 
Fra oktober tilbyder tv-kanalen HBO via ny streaming-tjeneste adgang til nye film og tv-serier for under 75 kroner om måneden. Dermed skærpes konkurrencen om at streame tv-underholdning til danskerne.
 
Skrevet den 31/8-2012 af Mads Suldrup
 
 
De sidste ti år har været en sand guldalder for amerikansk tv med et væld af vellykkede, eksperimenterende og nyskabende tv-serier.


Copyright:
Warner Home Video
Bannerføreren for denne udvikling har især været betalingskanalen HBO, som med tv-serier som The Sopranos, Sex and the City, The Wire og Game of Thrones har haft tag i både publikum og kritikere.

Nu lancerer den amerikanske kanal en streaming-tjeneste i Norden – HBO Nordic – som gør det muligt for indbyggerne i Danmark, Sverige, Norge og Finland at se de nyeste tv-serier og film på tv og på nettet.

Tjenesten bliver tilgængelig fra midten af oktober og kommer til at koste under 75 kroner om måneden. Det offentliggjorde kanalen i går på et pressemøde i Stockholm.

Se serier et døgn efter amerikansk premiere
HBO Nordic kan ses on demand på tv via en endnu unavngiven udbyder og på digitale apparater som tablets, smartphones og computere.

Tjenesten tilbyder samtlige sæsoner af alle HBO-serier – gamle såvel som nye. Nørder kan mæske sig i timevis af ekstramateriale, som også bliver tilgængeligt, og afsnit fra igangværende serier kan ses allerede et døgn efter premieren i USA.

Sidstnævnte har været essentielt for HBO Nordic, forklarer direktøren for streaming-tjenesten, Hervé Payan.


Copyright:
Warner Home Video
"Vores undersøgelser viser, at det, vores kunder går mest op i, er tilgængelighed. Vi er derfor glade for, at kunne vise serierne så hurtigt efter premieren i USA og med danske undertekster", siger direktøren, som håber, at den hurtige tilgængelighed kan være med til at dæmme pirateri.

Serier fra andre kanaler
Det er ikke kun HBO-serier, som vil kunne ses via HBO Nordic.

Streaming-tjenesten har indgået et samarbejde med andre tv-kanaler som NBC Universal, Starz og 20th Century Fox, så også deres serier vil være en del af repertoiret.

Derudover er der i den månedlige betaling inkluderet adgang til ældre film, mens man kan leje helt nye film, fra når de udkommer på dvd – det vil sige fire måneder efter premieren i biografen.

Streaming-krig
HBO Nordic er langt fra den eneste nye streaming-tjeneste, der er på vej ind på det danske marked.

I juni bekendtgjorde den amerikanske streaming-mastodont Netflix, at den ville komme til Norden, og i denne uge har hele to danske udbydere offentliggjort, at også de vil gøre det muligt for hr. og fru Danmark at se de nyeste tv-serier og film hjemme i sofaen.

YouSee lancerer YouBio, mens Stofa vil præsentere en lignende tjeneste. Begge tiltag vil være klar, inden året er omme.

Hervé Payan afviser, at HBO offentliggør deres storstilede streaming-satsning nu for at drille konkurrenterne.

"Der er mange, som viser interesse for det nordiske marked netop nu, fordi det er én af de stærkeste økonomier for tiden. Vi investerer i det nordiske marked, fordi vi ved, at vores brand er stærkt her", forklarer Payan.

Ikke desto mindre kan danskerne inden udgangen af 2012 vælge mellem hele fire markante streaming-tjenester. Om det udvikler sig en regulær priskrig i streamingens navn, vil kun tiden vise.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Han blev tilbage i 1941 den første i historien, der modtog 4 Oscar-nomineringer for den samme film. Hvad hed filmen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google