CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
DVD-boksen indeholder:

1. sæson - 10 afsnit (2012)

Ekstramateriale:

- 5 kommentarspor
- A Conversation with the girls
- A Conversations with Lena Dunham and Judd Apatow
- The Making of Girls
- Deleted & Extended scenes
- Gagreel
- Cast Auditions
- Table Reads
- 10 x Inside the Episode
- Fresh Air interview with Lena Dunham

Læs også...
Nyheder:
11-02-13:
Ude på dvd: Hart of Dixie – sæson 1
 
Anmeldelser:
22-11-11:
Bridesmaids
24-02-10:
Funny People
04-07-08:
Droppet af Sarah Marshall
08-02-08:
Superbad
16-01-08:
Knocked Up
07-03-06:
The 40 Year-Old Virgin
 
TV-serie: Girls – sæson 1
 
En ny generation i New York
 
Skrevet den 19/2-2013 af Lisa Brygger
 
 
Samme dag (herhjemme) udsendte samme distributør to amerikanske tv-serier med næsten samme udgangspunkt: Ung kvinde i 20’erne, lidt fortabt. Alligevel kan der ikke være længere mellem CWs Hart of Dixie og HBOs Girls.
Hvor førstnævnte er en klassisk network-serie med al sin glanspolerede stereotypiske ufarlighed er sidstnævnte overraskende og ofte ganske enerverende. For det er jo aldrig nemt at være midt i en krise, men hvor Hart of Dixie trækker sit charmekort og konstant kaster vores kvindelige hovedperson ud i en serie af nuttede udfordringer, går det anderledes for vores kvindelige centrum i Girls. Hun falder fra hinanden ganske ugraciøst. The difference is all the difference!


Copyright:
Warner Home Video
Efter HBOs kritikerroste Girls først have taget amerikanerne med storm begyndte der efterhånden at udvikle sig en modbølge af kritik: Smed hun ikke tøjet lidt for ofte, og var hun ikke lidt for kvapset til at burde gøre det, og var den serie nu også så interessant som alle påstod?
Det er selvfølgelig op til den enkelte, hvorvidt man finder Hannah Horvaths og hendes tre veninders liv spændende. Allerede i første afsnit bliver man vittigt mindet om en anden stor HBO-serie om fire unge kvinder i New York, selvfølgelig Sex and the City. Ikke at de to serier egentlig kan sammenlignes, for i dag virker Carrie Bradshaw & Co. nærmest vulgære i deres overflod af luksus og glamourøse tilværelse. Hannah derimod får i første afsnit smækket pengekassen i af mor og far. Nu skal hun klare sig selv, og pointen er at det er hun ikke rigtig i stand til.

Omvendt er det naturligvis for skaberen bag Girls, fænomenet Lena Dunham, der både har været med til at skrive flere af afsnittene såvel som instruere. Hun er selv en ung kvinde i 20’erne, men har stor succes med sin karriere (og en håndfuld tv-priser & forlænget kontrakt oven i hatten). Og om man finder hendes hyppige hang til at smide tøjet stødende eller modigt er egentlig ganske irrelevant, for hun har en fin fornemmelse for sin generation, og hvad der driver dem – og allervigtigst hun og den store gruppe talenter, der omgiver hende (inkl. Judd Apatow, der er en af seriens executive producers), har evnerne for at formidle budskabet på en aldeles morsom, uhæmmet og vedkommende måde. Hannahs daglige kamp for overlevelse er en både rå og realistisk fremstilling af kvinder på randen af voksenstadiet, og Girls kan kun anbefales til folk med hang til skæve dramaer.

Som ekstra bonus byder Blu-ray’en på hele fem kommentarspor, et hav af featuretter, interviews og slettede scener, og man belønnes rigeligt ved at grave i ekstramaterialet, der både er interessant og underholdende. Enjoy!
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvilken dansk instruktør har udtalt, at han skriver bedst, når han flyver?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google