CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Læs også...
Artikler:
11-04-14:
Set på CPH PIX '14 - #4
09-04-14:
Set på CPH PIX '14 - #3
04-04-14:
CPH:PIX 2014
 
Set på CPH PIX '14 - #2
 
CinemaZone.dk har sendt vores faste anmeldere Niels Roe og Nikolaj Kennov på jagt efter gode oplevelser på årets PIX.

Her er det Niels, der har kigget nærmere på nogle af filmene.
 
Skrevet den 7/4-2014 af Niels Roe
 
 
Den årlige københavnske spillefilmsfestival CPH:PIX løber af stablen fra 3. - 16. april 2014. Programmet er sprængfyldt med spændende titler fra nær og fjern. Festivalen så dagens lys i 2008 og fungerede dengang som en erstatning for Natfilm og Copenhagen International Film Festival (CIFF).

CPH:PIX satser på film, der med stor sandsynlighed ikke får dansk biografpremiere. Filmene er nøje udplukket med kyndig og kærlig hånd og kommer indholdsmæssigt og tematisk vidt omkring. Der er kort sagt tale om et skønt potpourri af titler fra alverdens lande, som fortjener at blive set i danske biografer. På festivalens første dag blev der eksempelvis vist Mark Jacksons barske film War Story om en stærkt traumatiseret kvindelig krigsfotograf (Catherine Keeener). Filmen skildrer hendes psykiske nedtur, mens hun opholder sig på et trist hotel. Sidenhen kommer hun i kontakt med en pige, som hun formoder at have taget et billede af efter en massakre.

Efterfølgende stillede den danske fotograf Jan Grarup og TV2s mellemøstkorrespondent Steffen Jensen op til en interessant paneldiskussion. De to garvede krigsjournalister berørte de mange overvejelser, der ofte opstår før og efter en udsendelse til et brændpunkt. Desuden fik de danske medier en kritisk overhaling for deres overfladiskhed.

Efterfølgende kunne publikum møde den amerikanske instruktør William Friedkin i Cinemateket. Han er én af hovedkræfterne bag New Hollywood i 1970’erne. Friedkin har blandt andet instrueret Eksorsisten, Jade og Rules of Engagement. Inden filmen holdte Friedkin et morsomt og charmerende oplæg, hvor kan kort fortalte om sin fascination af filmmediet og arbejdet med sin første film The People vs. Paul. Der er tale om en rå og realistisk dokumentarfilm om en mand, der muligvis er uskyldig dømt for mord og bankrøveri. Det er muligt at møde William Friedkin de næstkommende dage i forbindelse med visninger i Cinemateket.

Det tegner allerede særdeles godt i forhold til årets program, der med sikkerhed vil byde på mange magiske filmøjeblikke.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvem af disse britiske herrer blev født først?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google