CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Fora -> Film -> Fidibus
Læs om filmen her
ForfatterIndlæg
Moviegoer13-10-2006 00:10

Advarsel mod Fidibus.

Hella Joof har endnu ikke lavet en vellykket film. Med Fidibus skraber hun bunden. Hendes humor er latrinær og sexfixeret.

F.eks. når et par ligger i sengen og piller lidt ved hinanden, så prutter den ene af dem. Når Saby ( Lena Maria Christensen ) skal have sex, så tager hun sit lyserøde tyggegummi ud af munden og tværer fingeren i det. Skal det forestille, at være Hella Joof's symbol på samleje? Er det for øvrigt ikke set i remaket af "Lolita" ?

Skuespillerne er alt for gamle. De er alle sammen mindst 30 år gamle. De burde have været i starten af 20'erne. Det ville være mere troværdigt i forhold til historien.

Man kunne også have forventet en afslutning på Aggers fascination af Kalles søster, men den bliver først antydet fortløbende med rulleteksterne, mens publikum er ved at løbe ud af biografen.

Men Hella Joof har scoret Jokeren som skuespiller. Det skal da nok tiltrække byens utilpassede rødder, så af dén grund skal filmen nok sælge billetter.

1½ stjerne fra mig.
Cableguy14-10-2006 20:44

Jeg synes anmeldelsen mangler at rose Rudi Køhnkes troværdige skuespiller præstation i filmen. Han gør det til UG til trods for et tyndt manuskript.
Jimmy H18-10-2006 13:10

Jeg synes faktisk at filmen var rigtig sjov. Muligvis var der ikke en dybere mening, men den var rigtig underholdende. Kan varmt anbefales
jettea, Christianshavneren20-10-2006 11:16Det er faktisk rigtig skægt at være i badehuset sammen med kendte danske skuespillere, selvom scenen nok er lidt atypisk for Christiania. Og idéen med en underjordisk tunnel fra Nemoland……….men nu skal jeg nok ikke røbe mere. Filmen bør ses i biografen.

For der er rigtig mange scener fra Christiania i filmkomedien ”Fidibus” af Hella Joof, som havde premiere midt i oktober.
En fin detalje er, at der er politi til stede i alle de udendørs scener. Og selvom den gruppe christianitter vi møder i filmen, ikke lige er som taget ud af virkeligheden, er det dejligt endelig at være på Staden i en folkelig dansk film. Det bliver der forhåbentlig mere af i fremtiden.

Men filmen har også andre kvaliteter. Har man f.eks selv engang været i vanskeligheder p. g. a en voldelig psykopat, så er den ren terapi. For det er rigtigt befriende, når så angstfremkaldende en problematik latterliggøres. Den er jo i bund og grund fuldstændig absurd.

Handlingen er kort fortalt, at man følger personerne i det univers en psykopatisk hashhandler har skabt omkring sig, hvor næsten det eneste sikre er den fuldstændige uforudsigelighed.
Men en af de få ting, man kan regne med, er at komme slemt til skade - hvis ikke fatalt - hvis man rører psyko”Patens” pige…. Så det gør en ung heltemodig person selvfølgelig. Ikke mindst fordi Patens pige - som ellers tilsyneladende ikke forstår så meget - virkelig forstår at vække beskyttertrangen hos de unge mænd og dernæst at lokke dem ud i økonomisk uføre og livsfarlige situationer.

Men ud over filmens vitterligt mange andre kvaliteter - som f.eks. Hella Joofs gode manuskript og intelligente personinstruktion, rollebesætningen, der for en gangs skyld ikke er Tordenskjolds soldater, og dialogen med den skægge autentiske slang, - så har vi en lokal debuterende skuespiller i rollen som ”Paten”, nemlig vores egen Joker, Jesper Dahl, som her får sin filmdebut i en hamrende morsom rolle. Og han er rigtig, rigtig god. Især i nærbillederne af hans fysiognomi, når den skifter udtryk i takt med hans helt uforudsigelige sind, som nogen mener er styret af månens bevægelser.
Hans pige, Sabrina spilles af et ubeskrevet blad, Lene Maria Christensen, og det gø
Baldur21-10-2006 11:15

"Op i måsen med gåsen"... Det er den humor der er brugt i "Fidibus", og det holder for vildt. Det er jo netop det vi elsker Hella Joof for! Og gør man ikke det, skal man ikke se filmen, men så er man altså gået glip af noget. "Fidibus" holder (næsten) hele vejen. Daler en smule mod slutningen, men man forlader alligevel biografens mørke med et smil på læberne og en fed replik i hukommelsen. "Jokeren" er "Jokeren" og sådan er det og Spang er nu også engang den han er. Mange stjerner til "Fidibus" fra mig! Den skal ses i biografen... god fornøjelse.
petra30-10-2006 11:21

Ommer!...Happy Days gjorde du godt - men det her er vel en rockers svr på Olsen Banden - og så er det IKKE sjovt ! - man kan ikke køre med pik og hængepatter igennem hel hel film! - vi har set nok af den gengre ..men af bedre kvalitet -Teknisk er filmer slidt - det kan du gøre bedre -
keebee4-11-2006 22:50

Skuffende, - se den på dvd istedet
årets fuser - plat og kliche præget
lise12-2-2007 21:51

hvornår udkommer fidibus på dvd?
Natasja14-2-2007 12:11

Fidibus udkommer den 17 april 2007
Victoria14-3-2007 13:34

Jeg synes det er var en rigtig god film. Måske ikke lige den bedste, jeg nogensinde har set, men den er i hvert fald en jeg kunne tænke mig at se igen. Det er rigtigt, at den humor måske ikke er for alle(troede heller ikke den var for mig), men sådan er det vel bare. Man kan ikke ramme alles smag. Jeg synes hun har gjort det godt!
Steen27-4-2007 21:15

Så den desværre på DVD idag.
Jeg skal gøre det kort :

Det er med ret stor sikkerhed den dårligste, mest platte, kedelige, intetsigende "komedie" jeg (desværre) har set...
Tag den dog for hvad den er!17-6-2007 21:39

Fidibus er en herlig komedie med masser af slap stick humor og plathed på sjove måde.
Hella Joof har med denne film laver en film der ikke behøves at bruge krafter på, men alligevel fængsler og levere en god gang drengerøvshumor. Så den sammen med vennerne med et par øl, og det er lang tid siden vi har grædt så meget af grin.
Jeg synes selv det er herligt med en film der leverer de dejlige platheder som man bare sidder og venter på, og synes det er sørgeligt mange små excentriske mennesker sprætter den op med analyse, for derved ødelægger du filmen for dig selv- too bad...
sidst, Skuespillerne er castet til roller de udfylder perfekt. Adios amigos
tragisk24-6-2007 18:40

Hej har lige læst på tv2 at Natasja er død. Det er godt nok synd!
jkcarlo23-7-2007 00:25

hella joof rykker op i superligaen med denne velsmurte romantiske komedie

både original og opfindsom og tilmed med stor dybde på trods af at det er en komedie

glem alt om den latterlige anmeldelse af kasper klaphat larsen

***** (fem af seks)
Pétur Rasmussen4-1-2009 13:06

Jeg så den på DR forleden. Jeg forstår ikke at man har været så utilfreds med den. Den er underholdende, har en masse pragtfulde dialoger, hænger godt sammen, og så Lena Maria Christensen simpelthen ikke til at stå for. Hun har helt sikkert ikke været den manus-forfatteren har haft i tankerne, men så meget større en gevinst er hun for filmen, og så meget bedre en skuespiller er hun.

Men lyden kunne have været bedre. Jeg måtte ud at leje den for at få tekst på.
Lene13-7-2017 15:44

Det er totalt en af min yndlingsfilm. Jo flere gange man serden, jo flere sproglige finesser hører man.
Lene Maria Christensen er genial somblondinen der alligevel får det som hun vil 😀
 
Senest anmeldt
Bobbi Jene
Hvad vil folk sige
Midnight Sun
Rampage Out of Control
Ud af intet

Mere om bio-film

Star Wars: The Last Jedi
Mordet i Orientekspressen
The Killing of a Sacred Deer
Justice League
The Square

Mere om dvd-film
 

Debat lige nu
Sammys Store Eventyr 2
Started new web project
creating an app for an
 
Sammys Store Eventyr 2
Started untrodden web stand out
http://arab.gir
 
Sammys Store Eventyr 2
Original work
android wallpapers download free w
 
Sammys Store Eventyr 2
Updated engagement call:
http://gloria.d-ispatch1.
 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Very recently started new protrude:
http://tania.
 
© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google