CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Citat
George Sand (Juliette Binoche): ”Jeg er forfatter. Ikke en kvinde, der skriver!”

Århundredets børn
Instruktion:Diane Kurys
Manuskript:Murray Head, Diane Kurys, François-Olivier Rousseau
Medvirkende:Juliette Binoche (George Sand)
Benoît Magimel (Alfred de Musset)
Stefano Dionisi (Pagello)
Robin Renucci (François Buloz)
Karin Viard (Marie Dorval)
Isabelle Carré (Aimée d'Alton)
Producer:Diane Kurys
Alain Sarde
Fotograf:Vilko Filac
Klipper:Joële Van Effenterre
Komponist:Luis Enríquez Bacalov
Genre:Drama
Originaltitel:Les Enfants du Siècle
 
Anmeldelser:Læs biograf-anmeldelsen her
Læs video-anmeldelsen her
 
Premieredato, biograf:16-08-2002
Udgivelsesdato, video:20-05-2003

Synops:
George Sand var et forfatterpseudonym for den unge franske aristokrat Aurore Dudevant, som var utilfreds med kvinders status i datidens franske samfund og derfor forsøgte at slippe fri af de begrænsninger, som var knyttet til hendes køn.

Sand forlader sin mand og rejser til Paris for at finde et publikum til sine tanker og ord, men hendes meninger vækker furore - selv inden for de mere progressive litterære cirkler. Men hun får uventet støtte fra den noget yngre digter Alfred de Musset og de forelsker sig i hinanden.

På trods af modstand fra familie og venner kaster de sig ud i et 18 måneder langt forhold, der bringer dem rundt i Europa - bl.a. til Venedig - hvor de søger efter indhold og inspiration, men istedet begynder at ødelægge hinanden og deres omgivelser....

Sands og Mussets kærlighed var så stærk, at den for mange symboliser romantikkens storhed og fald - i dag bliver romantik ofte forvekslet med sentimentalitet, hvor det egentlig er ungt, brutalt, passioneret og utæmmeligt.

Uanset hvordan man ser på det, burde George Sand og Alfred de Musset aldrig have mødt hinanden. På papir var Musset en genial digter og dramatiker, men i livet var han en hensynsløs, udsvævende person, hvor et hjem for ham var et bordel, en bar eller en spillebule.

Sand, som var født og opvokset på landet og mor til to, blev til gengæld anset for at være den mest berømte kvinde i 1800-tallet. Hele sit liv kæmpede hun for at ændre kvinders status i samfundet, mens Musset brugte det meste af sit på at flirte med døden. Den eneste passion de delte var litteratur, men deres kærlighed drev dem til det punkt, hvor de ikke længere vidste hvorvidt de rent faktisk skabte deres egne liv eller bare skrev om dem...

Billeder:
  
© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google