CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Copyright:
Filmcompagniet


Andy Serkis
Fødselsdato:
20-04-1964
 
Minibiografi:
Andy Serkis er født i Ruslip Manor, England

Andy Serkis var allerede tidligt klar over, at han ville være skuespiller. Han indledte sin karriere på teatret og har stået på snart sagt hvert velrenommeret scenegulv i England. Han debuterede på TV i 1987, og medvirkede i løbet af 1990’erne i nogle meget roste engelske miniserier. Han debuterede på film i 1993 (i thrilleren Grushko)

Han havde en lille, men mindeværdig rolle i Mike Leighs Career Girls (1997) som den slibrige yuppie, der fremviser sin lejlighed til Lynda Steadman og Katrin Cartlidge og er ude på noget ganske andet end at sælge den til dem. Han blev brugt af Leigh igen i Topsy-Turvy (1999), hvor han spiller en excentrisk koreograf. Han glimrede også som Michaels Caines ubehagelige, nærmest psykopatiske gorilla i Shiner. Desuden spillede han produceren Martin Hannett i Michael Winterbottoms originale 24 Hour Party People.

Mest opmærksomhed har han dog fået for en rolle, som han blot lægger stemme og form til, nemlig rollen som Gollum/Sméagol i Ringenes Herre. Den computeranimerede Gollums bevægelser er baseret på Serkis’, og han har gjort et fantastisk arbejde med at formidle Gollums splittede sjæl, på en måde så man på føler medynk og afsky på samme tid.

Udvalgt filmografi over øvrige titler:
Escapist (2001)
Pandaemonium (2000)
Jolly Boys' Last Stand (2000)
Five Seconds to Spare (1999)
Clueless (1998)
The Tale of Sweety Barrett (1998)
Among Giants (1998)
Loop (1997/I)
Stella Does Tricks (1997)
Mojo (1997)
Career Girls (1997)
Prinsen af Jylland (1994)

(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Abernes planet: Opgøret (2017)
Avengers: Age of Ultron (2015)
Star Wars: The Force Awakens (2015)
Abernes Planet - Revolutionen (2014)
Hobbitten: En uventet rejse (2012)
Tintin: Enhjørningens hemmelighed (2011)
Abernes planet: Oprindelsen (2011)
Brighton Rock (2010)
Inkheart (2008)
The Prestige (2006)
Skyllet væk (2006)
King Kong (2005)
13 snart 30 (2004)
Deathwatch (2002)
24 Hour Party People (2002)
Ringenes herre - De to tårne (2002)
Ringenes herre - De to tårne - Special Extended Edition (2002)
Shiner (2000)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
Nyheder
10-01-06:
The Broadcast Film Critics uddeler priser
03-06-05:
Fra Gollum-rolle til Depp-instruktion
04-01-05:
Gollum til psykolog
19-11-04:
Jackson i Lord of the Fans
10-09-04:
Peter Jackson slipper aben løs
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Girls Night Out20/7
Dunkirk20/7
Abernes planet: Opgøret13/7
Wish Upon13/7
Girls Lost13/7
En hustlers dagbog13/7
Mysteriet ved Slack Bay6/7
Spider-Man: Homecoming6/7
At elske Pia6/7
Personal Shopper6/7
Flere bio-anmeldelser
 
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Hidden Figures3/7
LEGO Batman filmen30/6
Split26/6
xXx: Return of Xander Cage23/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film af Emir Kusturica spiller Johnny Depp en af hovedrollerne?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Søg på Google