CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg


Kevin Kline
Fødselsdato:
24-10-1947
 
Minibiografi:
Kevin Kline er født i St.Louis, Missouri.
Uddannet ved Indiana University og Juilliard.

Kevin Kline blev i 1972 medlem af The Acting Company, som han turnerede med i USA i nogle år. I forbindelse med dette havde han en del Shakespeare-roller. I 1978 og 1980 vandt han Tony Awards for sine roller i de to musicals On the Twentieth Century og The Pirates of Penzance.

Han fik sin filmdebut i 1982 med rollen som den ustabile Nathan i Sophie's Choice (1982). Derefter spillede han bl.a. med i et par Kasdan-film – The Big Chill (1983) og Silverado (1985) – hvorefter han vandt en Oscar i kategorien 'bedste mandlige birolle' for sin komiske rolle som Otto i A Fish Called Wanda (1996). Han gjorde også indtryk som ægtemanden, der kommer på bedre tanker i The Ice Storm (1997). Kevin Kline er en meget alsidig skuespiller, der magter både drama, komedie og musicals.

Kevin Kline er gift med Phoebe Cates, som han spillede sammen med i Princess Caraboo (1994).
Har fire gange været nomineret til en Golden Globe. I 2002 nomineret til en SAG-award for sin rolle i Life as a House.


Udvalgt filmografi over øvrige titler:

Wild Wild West (1999)
The Ice Storm (1997)
Bidske bæster (1997)
In & Out (1997)
French Kiss (1995)
Princess Caraboo (1994)
Dave (1993)
Chaplin (1992)
Consenting Adults (1992)
Grand Canyon (1991)
Soapdish (1991)
I Love You to Death (1990)
Cry Freedom (1987)
Silverado (1985)
The Big Chill (1983)
Sophie’s Choice (1982)


(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Skønheden og udyret (2017)
Ricki and the Flash (2015)
Min lejlighed i Paris (2014)
Last Vegas (2013)
No Strings Attached (2011)
The Conspirator (2010)
Helt sikkert....Måske (2007)
A Prairie Home Companion (2006)
The Pink Panther (2006)
De-Lovely (2004)
The Emperor's Club (2002)
The Anniversary Party (2001)
Klokkeren fra Notre Dame 2 (2001)
Life as a House (2001)
Vejen til El Dorado (2000)
En skærsommernats drøm (1999)
Klokkeren fra Notre Dame (1996)
Fisken de kaldte Wanda (1988)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
Nyheder
29-01-08:
Screen Actors Guild Awards - vinderne!
13-01-06:
Altman modtager ÆresOscar
17-03-05:
Kenneth Branagh fortsætter med Shakespeare
28-01-05:
Altman hyrer Kline & Pfeiffer
14-12-04:
Golden Globes-nomineringerne for 2005
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
The Birth of a Nation23/3
Power Rangers23/3
Life23/3
Det er bare verdens undergang23/3
Elle16/3
Patriots Day16/3
Skønheden og udyret16/3
Kong: Skull Island9/3
Godless9/3
Aminas breve9/3
Flere bio-anmeldelser
 
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Peter og dragen24/2
Idol22/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem havde porter på termokanden i Anders Refns TV-serie Een gang strømer… fra 1987?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Søg på Google