CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg


Steve Buscemi
Fødselsdato:
13-12-1957
 
Minibiografi:
Steve Buscemi er født i Brooklyn, New York.

Steve Buscemi har medvirket i film siden 1980’erne og er independent-skuespilleren par excellence, i den grad at han har fået tilnavnet ’King of Indies’.

Steve Buscemi gjorde sig bemærket med sin rolle som AIDS-ramt videokunstner i Parting Glances (1986), første gang man så en AIDS-syg på film. Efter dette besluttede han sig for at kvitte sit job og prøve at få en skuespilkarriere. Han spillede i de følgende år en række mindre roller, bl.a. i Coen-brødrenes Miller’s Crossing (1990) indtil han brød igennem som Mr. Pink i Reservoir Dogs (1992).
Efter dette spillede han bl.a. indiefilm-instruktør i hele to film (In the Soup, 1992, og Living in Oblivion, 1995), hvorefter han gjorde sig bemærket i Fargo (1996).

I 1993 indledte Steve Buscemi sin karriere som producer og instruktør med kortfilmen What happened to Pete? Siden er det blevet til Trees Lounge (1996) og Animal Factory (2000).

Steve Buscemi spiller ofte plattenslagere, udskud, seriemordere og andre usympatiske personer, som f.eks. den uduelige lejemorder Carl i Fargo eller taberen Tommy i hans egen Trees Lounge, selvom andre af hans roller, som f.eks. den lidt stakkels Donnie i The Big Lebowski har udvist nogle mere menneskelige karaktertræk. Han har i øvrigt været med i indtil flere af Coen-brødrenes film: udover Miller's Crossing, Fargo og The Big Lebowski har han været med i The Hudsucker Proxy og Barton Fink.
Steve Buscemi har haft enkelte roller i mainstream-film.

Udvalgt filmografi over øvrige titler:

The Laramie Project (2002)
The Grey Zone (2001)
The Big Lebowski (1998)
Armageddon (1998)
The Imposters (1998)
Con Air (1997)
Trees Lounge (1996)
(- også som instruktør)
Kansas City (1996)
Fargo (1996)
Living in Oblivion (1995)
Desperado (1995)
Things to Do in Denver When You're Dead (1995)
The Hudsucker Proxy (1994)
Airheads (1994)
Rising Sun (1993)
Reservoir Dogs (1992)
Barton Fink
Miller's Crossing (1990)
Mystery Train (1989)
New York Stories (1989)
Slaves of New York (1989)


(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Boss Baby (2017)
Hotel Transylvania 2 (2015)
Drengerøve 2 (2013)
Hotel Transylvania (2012)
Youth in Revolt (2009)
G-Force (2009)
The Messenger (2009)
Jeg erklærer jer nu Chuck og Larry (2007)
Charlottes tryllespind (2006)
Delirious (2006)
Romance and Cigarettes (2005)
The Island (2005)
Coffee and Cigarettes (2003)
Spy Kids 3D - Game Over (2003)
Big Fish (2003)
Mr. Deeds (2002)
Spy Kids 2 (2002)
Lunatics (2002)
The Grey Zone (2001)
Final Fantasy - The Spirits Within (2001)
Ghost World (2001)
Monsters, Inc. (2001)
Double Whammy (2001)
Domestic Disturbance (2001)
28 Dage (2000)
Animal Factory (2000)
Håndlangerne (1992)
 
Som instruktør:
Animal Factory (2000)
 
Som producer:
Animal Factory (2000)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Steve forever
10-6-2008 09:50
Den mand kan det meste, instruere, skrive manus, spille roller lige fra psykopat til følsom pladesamler og falleret bilmekaniker, synge! - og nej han ser ikke syg ud off screen!

El Pedro
24-12-2005 13:31
En utrolig god skuespiller, som man desværre tit kun ser som birolle skuespiller, men det klarer han da også rigtig godt...

Devil
24-12-2005 04:40
Han ser syg ud.
Men er en kanon skuespiller der fanger ens opmærksomhed.

Sara
23-12-2005 16:24
Han er en meget dygtig skuespiller. (:

Line
15-3-2003 22:52
Han er bare min ynglingsskuespiller! Haner enormt charmerende!!!

Nyheder
28-10-05:
Tom DiCillo laver ny komedie om filmbranchen
15-09-05:
Van Gogh-film genindspilles
25-07-05:
Box Office uge 29: The Island kvases af de andre
21-07-05:
Slater er Igor – den gale videnskabsmand
07-04-05:
Redford og Connery: Høres men ikke ses
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Chevalier6/4
Dengang i maj6/4
Dyrene i Hakkebakkeskoven6/4
Boss Baby6/4
Flere bio-anmeldelser
 
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Peter og dragen24/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film optrådte Brad Pitt, Robert de Niro og Dustin Hoffman sammen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Søg på Google