CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg


Holly Hunter
Fødselsdato:
20-03-1958
 
Minibiografi:
Født i Conyers, Georgia, USA
Uddannet ved Carnegie Mellon University.

Holly Hunter havde sin første større filmrolle som Jane Craig i Broadcast News (1987), en rolle som sikrede hende prisen som bedste skuespillerinde ved Berlin Festivalen, og vakte også opmærksomhed i Raising Arizona fra samme år. Det siges iøvrigt at rollen som den barnløse politikvinde Edwina McDonnough, der sammen med sin uduelige kæreste Herbert stjæler et spædbarn, blev skabt specielt til Holly Hunter af Ethan og Joel Coen. Et par år senere leverede hun også en strålende præstation i Miss Firecracker (1989).

Men en rolle, som Holly Hunter navnlig forbindes med, er rollen som den stumme Ada i The Piano (1993) – som hun vandt en Oscar for i kategorien 'bedste skuespillerinde'. Den klaverspillende Ada er en postordrebrud, der ikke er i stand til at udtrykke sig på anden vis end gennem sit klaverspil, og rollen stillede derfor store krav til Holly Hunters kropssprog og mimik. Som et kuriosum kan det nævnes at det er Holly Hunter selv, der spiller på klaver i filmen.

Holly Hunter spiller ofte eccentriske roller, gerne som viljestærke kvinder, som f.eks. detektiven i Copycat (1995), den selvstændige filialdirektør i Things You Can Tell Just by Looking at Her (2000), og den stædige Penny i O Brother, Where Art Thou? (2000).
Holly Hunter har haft teaterroller sideløbende med sin filmkarriere.

Udvalgt filmografi af øvrige titler:
Copycat (1995)
The Firm (1993)
Miss Firecracker (1989)
Broadcast News (1987)
Raising Arizona (1987)

(af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
The Big Sick (2017)
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Won't Back Down (2012)
The Big White (2005)
Ni liv (2005)
De utrolige (2004)
Thirteen (2003)
Levity (2003)
Moonlight Mile (2002)
O Brother, Where Art Thou? (2000)
Things You Can Tell Just by Looking at Her (2000)
Harlan County War (2000)
Living Out Loud (1999)
Et ikke helt almindeligt liv (1997)
The Piano (1993)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jkcarlo
26-7-2004 22:58
blændende i thirteen som mor til en mildest talt ustyrlig teenagedatter
var også god i levity, selvom filmen som helhed ikke rigtig holder

Nyheder
06-05-05:
De nominerede til The MTV Movie Awards 2005
16-04-04:
Harrelson overtager Woods' job
30-01-04:
Pixar dumper Disney
27-01-04:
Oscar-nomineringerne 2003 - City of King
21-01-04:
2003s BAFTA-nomineringer
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Foxtrot9/5
Tully9/5
Just Getting Started3/5
Utøya 22. juli3/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Fra hvilken film hører man følgende ordudveksling:

Craig Schwartz: Can I buy you a drink, Maxine?
Maxine: Are you married?
Craig Schwartz: Yes, but enough about me.
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google