CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg


Penélope Cruz
Fødselsdato:
28-04-1974
 
Minibiografi:
Penélope er født i Madrid.

Penélope Cruz ville oprindeligt være balletdanser og studerede i ni år på Conservatorio Nacional, men da hun var 15 år gammel begyndte hun at medvirke som skuespiller i TV-shows og musikvideoer.

Hendes første filmrolle var i El laberinto griego (1991) og allerede året efter gjorde hun sig bemærket i Belle Époque og Jamon Jamon (begge 1992). I 1997 spillede hun med i Almodóvars Carne trémula, samt i Abre los ojos, som vandt adskillige Goya’er (Det Spanske Filminstituts pris). Hun slog for alvor igennem i 1998, hvor hun vandt en Goya i kategorien Bedste skuespillerinde for La niña de tus ojos, også en Almodóvar-film. Hendes internationale gennembrud kom med endnu en Almodóvar-film: Todo sobre mi madre (Alt om min mor, 1999), hvori hun spiller en ikke helt afholdende nonne.

Dette bevirkede at Penélope Cruz begyndte at medvirke i amerikanske film, og hun har i de seneste år indspillet en stribe amerikanske film, ikke mindst Vanilla Sky, som er et remake af Abre los ojos, hvori hun spiller samme rolle som i originalen.

Selvom Penélope Cruz’ amerikanske film ofte har været meget omtalte – dette gælder f.eks. Captain Corelli’s Mandolin, Blow og Vanilla Sky (alle 2001) – har de fået en ublid medfart af anmelderne i forhold til hendes spanske film – enkelte fandt det f.eks. svært at forstå hvorfor Tom Cruises karakter i Vanilla Sky foretrak hende frem for Cameron Diaz – så fremtiden vil vise om Penélope Cruz fortsat vil foretrække amerikanske produktioner.

I 2001 indledte Penélope Cruz under stor mediebevågenhed et forhold til Tom Cruise.

Udvalgt filmografi over øvrige titler
The Hi-Lo Country (1999)
Talk of Angels (1999)
La niña de tus ojos (1998)
Abre les ojos (1997)
Carne trémula (1997)
Belle Époque (1992)
El laberinto griego (1991)

(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Mordet i Orientekspressen (2017)
Zoolander 2 (2016)
The Brothers Grimsby (2016)
Ma Ma (2015)
De elskende passagerer (2013)
The Counselor (2013)
Woody Allen: A Documentary (2012)
To Rome With Love (2012)
Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand (2011)
G-Force (2009)
Brudte favntag (2009)
Nine (2009)
Vicky Cristina Barcelona (2008)
Elegy - Skønhedens magt (2008)
Manolete (2007)
The Good Night (2007)
Volver (2006)
Bandidas (2006)
Sahara (2005)
Head in the Clouds (2004)
Bliv hvor du er (2004)
Hjerternes tid (2004)
Gothika (2003)
Masked and Anonymous (2003)
Waking Up in Reno (2002)
Blow (2001)
Kaptajn Corellis Mandolin (2001)
Vanilla Sky (2001)
Borderline (2000)
Alt om min mor (1999)
Woman on Top (1999)
Victor og pigerne (1998)
Kødet skælver (1997)
Luk øjnene op (1997)
Belle Epoque (1992)
Spis mig (1992)
 
Som producer:
Ma Ma (2015)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
mormor
8-12-2008 09:36
love ya

Mathias A.
1-11-2006 19:09
Hun er simpelthen vidunderlig

Nyheder
16-04-10:
Kirsten Dunst overgiver sig til Lars von Trier
02-02-10:
Oscar-nomineringerne 2010
23-02-09:
Oscarvinderne 2009
22-02-09:
Independent Spirit Awards - vinderne
08-02-09:
Bafta-vinderne!
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem havde porter på termokanden i Anders Refns TV-serie Een gang strømer… fra 1987?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google