CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

John Goodman
Fødselsdato:
20-06-1952
 
Minibiografi:
Uddannet ved Southeast Missouri State med en grad i drama.

John Goodman kendes især som den rare familiefar Dan Conner i den amerikanske komedieserie Roseanne (1988-1997), en rolle, som han har vundet en Golden Globe for. Han nøjes nu ikke altid med at spille rare personer, men har forlenet nogle af sine filmroller med psykopatiske eller bigotte træk, f.eks. i Ethan og Joel Coens film Barton Fink (1991), The Big Lebowski (1998) og O Brother Where Art Thou? (2000).
Op gennem 90'erne var John Goodman også en populær gæst i det amerikanske TV-show Saturday Night Live.

Udvalgt filmografi af øvrige titler:
Revenge of the Nerds (1984)
The Big Easy (1987)
Sea of Love (1989)
Always (1989)
Araknofobi (1990)
Barton Fink (1991)
The Flintstones (1994)
The Hudsucker Proxy (1994)
The Big Lebowski (1998)


(af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Kong: Skull Island (2017)
10 Cloverfield Lane (2016)
Patriots Day (2016)
Trumbo (2015)
The Gambler (2014)
Monumenternes mænd (2014)
Transformers: Age of Extinction (2014)
The Internship (2013)
Inside Llewyn Davis (2013)
Tømmermænd tur-retur (2013)
Monsters University (2012)
Argo (2012)
Trouble with the Curve (2012)
Flight (2012)
The Artist (2011)
Ekstremt højt og utrolig tæt på (2011)
Prinsessen og frøen (2009)
Confessions of a Shopaholic (2008)
Gigantic (2008)
Speed Racer (2008)
Death Sentence (2007)
Du Almægtige, Evan (2007)
Bee Movie - Det store Honningkomplot (2007)
Kejserens nye flip 2 (2005)
Beyond the Sea (2004)
Masked and Anonymous (2003)
Junglebogen 2 (2003)
Storytelling (2002)
Dirty Deeds (2002)
Monsters, Inc. (2001)
One Night at McCool's (2001)
Kejserens nye flip (2001)
My First Mister (2001)
On the Edge [2001] (2001)
What Planet Are You From? (2000)
O Brother, Where Art Thou? (2000)
Coyote Ugly (2000)
Rocky & Bullwinkle på eventyr (2000)
The Runner (1999)
Nattens skygger (1999)
The Jack Bull (1998)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
Nyheder
16-01-03:
Sundance 2003 startet
02-07-02:
Nye folk til Neverland og Masked & Anonymous
21-09-01:
Timothy Spall som støvsugersælger

Senest anmeldt
Hjertets vej22/6
Shalom Italia22/6
Table 1922/6
Transformers: The Last Knight21/6
Kaspar Rostrup19/6
Ulv i fåreklæder15/6
All Eyez on Me15/6
Sieranevada15/6
Den bedste mand15/6
It Comes at Night15/6
Flere bio-anmeldelser
 
xXx: Return of Xander Cage23/6
Manchester by the Sea7/6
Underverden6/6
Jackie2/6
Jeg, Daniel Blake30/5
Assassin's Creed29/5
Nocturnal Animals26/5
Why Him?23/5
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor kommer Björk fra, som spillede hovedrollen i Lars von Triers Dancer in the Dark fra 2000?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Søg på Google