CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

John Goodman
Fødselsdato:
20-06-1952
 
Minibiografi:
Uddannet ved Southeast Missouri State med en grad i drama.

John Goodman kendes især som den rare familiefar Dan Conner i den amerikanske komedieserie Roseanne (1988-1997), en rolle, som han har vundet en Golden Globe for. Han nøjes nu ikke altid med at spille rare personer, men har forlenet nogle af sine filmroller med psykopatiske eller bigotte træk, f.eks. i Ethan og Joel Coens film Barton Fink (1991), The Big Lebowski (1998) og O Brother Where Art Thou? (2000).
Op gennem 90'erne var John Goodman også en populær gæst i det amerikanske TV-show Saturday Night Live.

Udvalgt filmografi af øvrige titler:
Revenge of the Nerds (1984)
The Big Easy (1987)
Sea of Love (1989)
Always (1989)
Araknofobi (1990)
Barton Fink (1991)
The Flintstones (1994)
The Hudsucker Proxy (1994)
The Big Lebowski (1998)


(af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Kong: Skull Island (2017)
10 Cloverfield Lane (2016)
Patriots Day (2016)
Trumbo (2015)
The Gambler (2014)
Monumenternes mænd (2014)
Transformers: Age of Extinction (2014)
The Internship (2013)
Inside Llewyn Davis (2013)
Tømmermænd tur-retur (2013)
Monsters University (2012)
Argo (2012)
Trouble with the Curve (2012)
Flight (2012)
The Artist (2011)
Ekstremt højt og utrolig tæt på (2011)
Prinsessen og frøen (2009)
Confessions of a Shopaholic (2008)
Gigantic (2008)
Speed Racer (2008)
Death Sentence (2007)
Du Almægtige, Evan (2007)
Bee Movie - Det store Honningkomplot (2007)
Kejserens nye flip 2 (2005)
Beyond the Sea (2004)
Masked and Anonymous (2003)
Junglebogen 2 (2003)
Storytelling (2002)
Dirty Deeds (2002)
Monsters, Inc. (2001)
One Night at McCool's (2001)
Kejserens nye flip (2001)
My First Mister (2001)
On the Edge [2001] (2001)
What Planet Are You From? (2000)
O Brother, Where Art Thou? (2000)
Coyote Ugly (2000)
Rocky & Bullwinkle på eventyr (2000)
The Runner (1999)
Nattens skygger (1999)
The Jack Bull (1998)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
Nyheder
16-01-03:
Sundance 2003 startet
02-07-02:
Nye folk til Neverland og Masked & Anonymous
21-09-01:
Timothy Spall som støvsugersælger

Senest anmeldt
Elsk mig!27/4
Guardians of the Galaxy Vol. 227/4
The Fits27/4
Den anden side27/4
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Flere bio-anmeldelser
 
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Jerry Lewis-dramaet The Day the Clown Cried (1972) blev af pressen dømt så stødende, at filmen aldrig blev udgivet i biograferne – hvad handlede filmen om?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Søg på Google