CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg


Miranda Otto
Fødselsdato:
16-12-1967
 
Minibiografi:
Miranda Otto er født i Brisbane, Australien. Hun er datter af den kendte australske skuespiller Barry Otto, der bl.a. spillede den rørende rolle som faren i Baz Luhrmanns Strictly Ballroom - De forbudte trin. Otto er uddannet ved den velanskrevne australske teaterskole NIDA i 1990 og er flere gange blevet nomineret til en pris fra Det Australske Filmakademi for sit filmarbejde.

Otto debuterede på film i 1986 i Emma’s War og vakte opmærksomhed i The Girl Who Came Late (1991). Hun har medvirket i en række film, der dog hovedsageligt har været smalle film. Hun blev kendt af et bredere publikum via sin medvirken i flere amerikanske produktioner som The Thin Red Line og Bag Facaden. Hun stræbte dernæst efter en rolle i Being John Malkovich, men måtte se sig slået af Cameron Diaz. Instruktøren huskede hende og brugte hende i sin næste film Human Nature som kvinden, der vækker Rhys Ifans’ indre lyster.

Hun blev herefter udvalgt til at spille skjoldmøen Éowyn i Ringenes Herre-trilogien – hun dukker dog først op i De to tårne. Éowyn er vokset op med ridning og sværdkamp, som hun mestrer ligeså godt som nogen mand, men må alligevel holde sig i kvindernes rækker, da mørke kræfter truer hendes land. Hun er den mest velafrundede kvindefigur i Tolkiens værk, en stærk og reserveret kvinde, hvis følelser dog når frem til overfladen ved mødet med Aragorn.

Efter Ringenes Herre har Otto medvirket i en række mindre film: hun har hovedrollen i Agnieszka Hollands Julie Walking Home, og spiller igen overfor Rhys Ifans i den australske romantiske komedie Danny Deckchair. Hun har også indspillet thrilleren Dr. Sleep overfor Goran Visnjic.

(Af Pernille Flensted Jensen)

Udvalgt filmografi over øvrige titler:

Danny Deckchair (2003)
Doctor Sleep (2002)
Julie Walking Home (2001)
Kin (2000)
In the Winter Dark (1998)
Dead Letter Office (1998)
Doing Time for Patsy Cline (1997)
True Love and Chaos (1997)
The Well (1997)
Love Serenade (1996)
Sex Is a Four Letter Word (1995)
Nostradamus Kid (1993)
The Last Days of Chez Nous (1992)
The Girl Who Came Late (1991)
The 13th Floor (1988)
Initiation (1987)
Emma's War (1986)
 
Som skuespiller:
Annabelle 2: Skabelsen (2017)
The Daughter (2015)
The Homesman (2014)
Reaching for the Moon (2013)
War of the Worlds (2005)
Flight of the Phoenix (2004)
Manden der faldt ned fra himlen (2003)
Ringenes herre - De to tårne (2002)
Ringenes herre - De to tårne - Special Extended Edition (2002)
Doctor Sleep (2002)
Human Nature (2001)
Bag facaden (2000)
The Jack Bull (1998)
The Thin Red Line (1998)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (12 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Julie!
1-7-2004 12:28
Se bag facaden det er en totalt god film! miranda otto spillt godt nok ikk vildt meget med men se den alligevel hvis du er til lidt overnaturligt gys!!! myzz myzz

halli halløj
20-3-2004 13:16
det gør jeg også!!!

Philip C
19-3-2004 21:43
Jeg synes at Miranda Otto er en god skuespiller(Modsat Liv Tyler), fordi at jeg har hørt hun har fået god kritik for sine film.
Hun ser også meget yngere ud ind hun er.
Håber at hun kommer til at spille med i nogle gode film, for fremtiden.

Hilsen Philip C

tutti frutti
18-3-2004 18:43
okay den skal jeg nok se!!!!!!!!

Jesper Kristiansen
20-4-2003 19:51
Miranda Otto er da udmærket i "The Two Towers" men i skulle i stedet se hende i Michel Gondry's temmelig oversete "Human Nature" som jo er skrevet af den fantastiske Charlie Kaufman. Hun overskygger både Tim Robbins (som ellers er rigtigt sjov i den) Rhys Ifans, Patricia Arquette samt Rosie Perez. Miranda leverer en meget fin præstation som Robbins vampede assistent Gabrielle, med en MEGET tyk fransk accent. Hun er urkomisk. Så tag lige og se den film!

Nyheder
17-05-16:
TV-serie: Homeland – sæson 5
05-10-04:
Spielbergs nye stjerner
30-12-03:
Hugh Laurie - et hysterisk jakkesæt?
31-07-02:
Venedig program offentliggjort

Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke baseret på et værk af Philip K. Dick?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google