CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg


Tommy Lee Jones
Fødselsdato:
15-09-1946
 
Minibiografi:
Tommy Lee Jones er født i San Saba, Texas, og uddannet i 1969 ved Harvard Universitet, hvor han delte værelse med den senere vicepræsident Al Gore. Han har ingen formel træning som skuespiller.

Tommy Lee Jones begyndte at spille teater i 1969 og debuterede på film i 1970 i Love Story. De følgende år medvirkede han i flere teaterstykker og havde desuden en rolle i sæbeoperaen One Life to Live 1971-75, hvorefter han vendte tilbage til filmen i 1976. Tommy Lee Jones blev i de følgende år en respekteret skuespiller med roller i f.eks. The Coal Miner's Daughter (1980), men det var først i løbet at 1990’erne, at han blev en bredt kendt skuespiller, bl.a. i kraft af rollen som den ubarmhjertige Marshal Gerard, der er på sporet af Harrison Ford i The Fugitive (1993). Den rolle vandt han Oscar for.

Tommy Lee Jones – der er kendt for at være gnaven over for journalister og selv har erklæret at han ikke besidder humoristisk sans – har ofte spillet barske roller som politimænd eller roller som decideret afsporede typer, men viste en blødere side af sig selv i Blue Sky (1994, indsp. 1990), hvor han spiller den psykisk ustabile Jessica Langes beskyttende og tolerante mand. Mange havde også regnet med at Tommy Lee Jones ville tromle Will Smith, da de skulle spille sammen i Men in Black (1997), men de viste sig at supplere hinanden så godt at der blev plads til Men in Black II – og så godt at bladet 'Total Film' i 2002 havde dem på listen over de 50 bedste 'double-acts' i filmhistorien.

Tommy Lee Jones vandt en Emmy for sin rolle i TV-filmen The Executioner's Song (1982). Han har medvirket i en række TV-film og –serier, bl.a. Charlie's Angels (1976) og den roste miniserie Lonesome Dove (1989).

Udvalgt filmografi af øvrige titler:
The Hunted (2002)
Double Jeopardy (1999)
Small Soldiers (stemme, 1998)
U.S. Marshals (1998)
Volcano (1997)
Batman Forever (1995)
The Good Old Boys (TV, 1995)
Cobb (1994)
Blue Sky (1994)
The Client (1994)
House of Cards (1993)
Under Siege (1992)
Fire Birds (1990)
Stormy Monday (1988)
Big Town (1987)
Black Moon Rising (1986)
The River Rat (1984)
Nate and Hayes (1983)
Back Roads (1981)
Coal Miner's Daughter (1980)
Betsy (1978)
Rolling Thunder (1977)
Jackson County Jail (1976)
Life Study (1973)
Eliza's Horoscope (1970)
Love Story (1970)

Som instruktør:
The Good Old Boys (TV, 1995)


(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Just Getting Started (2017)
Jason Bourne (2016)
The Homesman (2014)
Farvel til Mafiaen (2013)
Men in Black 3 (2012)
Hope Springs (2012)
Lincoln (2012)
Captain America: The First Avenger (2011)
The Company Men (2010)
No Country for Old Men (2007)
In the Valley of Elah (2007)
A Prairie Home Companion (2006)
Man of the House (2005)
The Three Burials (2005)
The Missing (2003)
The Hunted (2003)
Men in Black 2 (2002)
Rules of Engagement (2000)
Space Cowboys (2000)
Men in Black (1997)
Natural Born Killers (1994)
Blown Away (1994)
Flygtningen (1993)
Himmel og jord (1993)
Kapring på åbent hav (1992)
JFK (1991)
 
Som instruktør:
The Homesman (2014)
The Three Burials (2005)
 
Som manuskriptforfatter:
The Homesman (2014)
 
Som producer:
The Three Burials (2005)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
DIGTE RENE´ DALSGAARD JENSEN
31-5-2007 17:08
JEG SYNTE TOMMY
LEE JONES JULEFROKOST MED
VENNER CLINT EASTWOOD
OG BRUCE WILLIS
OG DAVID BOWIE
OG DAVID BOWIES
FAMILIEN IÅR 1976
HILSEN RENE´ DALSGAARD JENSEN

DIGTE RENE´ DALSGAARD JENSEN
31-5-2007 17:04
JEG SYNTE TOMMY
LEE JONES JULEFROKOST MED STING OG STINGS
FAMILIEN GIK FINT
IÅR 1984
HILSEN RENE´ DALSGAARD JENSEN


Nyheder
10-01-13:
Oscar-nomineringerne 2013
23-01-08:
Oscar-nomineringerne 2008
16-01-08:
Bafta-nomineringerne 2008
22-12-07:
Kritikerpriser fra Californien
21-12-07:
Screen Actors Guild nomineringer 2008
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem lavede musikken til An American In Paris?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google