CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg


Emily Watson
Fødselsdato:
14-01-1967
 
Minibiografi:
Emily Watson er født i London og er uddannet ved Drama Studio London.

Emily Watson havde kun spillet med i nogle enkelte teaterstykker og var stort set ukendt, da Lars von Trier valgte hende til at spille den naive og gudsfrygtige Bess i Breaking the Waves (1996), en karakter, som Emily Watson selv har beskrevet som ’part saint, part clown’. Hendes præstation vakte stor opmærksomhed og skaffede hende adskillige priser – heriblandt en Bodil i 1997 – og lige så mange nomineringer. Det siges at rollen egentlig var tiltænkt Helena Bonham Carter, der imidlertid takkede nej på grund af sex-scenerne.

Emily Watson har flere gange spillet dramatiske roller som lidende heltinder i film som Breaking the Waves (1996), Hilary and Jackie (1998) og Angelas Aske (1999), men kan også spille mere selvsikre roller, som tjenestepigen, der nok ender med at blive til noget i Gosford Park (2001).

Udvalgt filmografi over øvrige titler:

Cradle Will Rock (1999)
Hilary and Jackie (1998)
The Boxer (1997)
Metroland (1997)
Tranceformer (1997)
Breaking the Waves (1996)

(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Den dag på stranden (2017)
Everest (2015)
Testament of Youth (2014)
Teorien om alting (2014)
Bogtyven (2013)
Anna Karenina (2012)
War Horse (2011)
Cold Souls (2009)
Legenden fra dybet - The Water Horse (2008)
Miss Potter (2006)
Separate Lies (2005)
The Corpse Bride (2005)
The Proposition (2005)
The Life and Death of Peter Sellers (2004)
Punch-Drunk Love (2002)
Den røde drage (2002)
Cubic (2002)
Gosford Park (2001)
Kærlighedens træk (2000)
Trixie (2000)
Angelas aske (1999)
Mill on the Floss (1997)
Breaking the Waves (1996)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
Nyheder
03-12-08:
Nomineringerne til Independent Spirit Awards 2009
24-11-05:
Australske indie-priser uddelt
26-10-05:
British Independent Film Awards
15-10-04:
Nick Cave laver western
01-07-04:
Burton hører stemmer
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad gjorde Harvey Keitel efter at have læst manuskriptet til Tony Buis vietnamesiske Tre årstider?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google