CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Billy Crudup
Fødselsdato:
08-07-1968
 
Minibiografi:
Billy Crudup er født i en forstad til New York, USA, og uddannet ved The Tisch School of the Arts i New York. Han debuterede på teatret i stykket Arcadia (1995), og gjorde sig også bemærket på Broadway i Bus Stop (1996).

Han havde sin første filmrolle i indie-filmen Grind (1997, men filmet i 1994) og vakte allerede med den opsigt. I 1996 sås han sammen med Brad Pitt og Jason Patric i Sleepers, og i 1998 påtog han sig med stor succes den udfordrende rolle som løberen Steve Prefontaine i Without Limits (også portrætteret året før af Jared Leto i Prefontaine).
2000 var Billy Crudups store år: han medvirkede i Jesus' Son, Waking the Dead, og ikke mindst som forsangeren Russell Hammond i det fiktive 1970’er-band Stillwater i den roste Almost Famous.

Billy Crudup er ret selektiv i sit valg af roller, men tjener angiveligt ganske godt på at lægge stemme til reklamer.
Har siden 1996 dannet par med skuespillerinden Marie-Louise Parker.


Udvalgt filmografi over øvrige titler:
Jesus' Son (2000)
The Hi-Lo Country (1998)
Without Limits (1998)
Snitch 1998)
Inventing the Abbotts (1997)
Grind (1997)
Everyone Says I Love You (1996)
Sleepers (1996)


(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Alien: Covenant (2017)
Jackie (2016)
20th Century Women (2016)
Spotlight (2015)
Spis bed elsk (2010)
Public Enemies (2009)
Watchmen (2008)
Mission: Impossible 3 (2006)
The Good Shepherd (2006)
Trust the Man (2005)
Stage Beauty (2004)
Big Fish (2003)
Charlotte Gray (2001)
Waking the Dead (2000)
Almost Famous (2000)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
...
8-8-2011 23:55
Han spiller godt i "Almost Famous". Det er en god præstation!

Nyheder
23-11-05:
Crudup & Moore støder sammen
02-09-05:
Sidste øjebliks-tilføjelser
05-08-05:
Crudup hyret af Salles & De Niro
26-11-04:
Delpy & Mendes leger med stjernerne
01-11-04:
Sex and the City
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Boss Baby15/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Fra hvilken film stammer følgende citat:

“Look at me. Jerking off in the shower. This will be the highlight of my day.”
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google