CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Billy Crudup
Fødselsdato:
08-07-1968
 
Minibiografi:
Billy Crudup er født i en forstad til New York, USA, og uddannet ved The Tisch School of the Arts i New York. Han debuterede på teatret i stykket Arcadia (1995), og gjorde sig også bemærket på Broadway i Bus Stop (1996).

Han havde sin første filmrolle i indie-filmen Grind (1997, men filmet i 1994) og vakte allerede med den opsigt. I 1996 sås han sammen med Brad Pitt og Jason Patric i Sleepers, og i 1998 påtog han sig med stor succes den udfordrende rolle som løberen Steve Prefontaine i Without Limits (også portrætteret året før af Jared Leto i Prefontaine).
2000 var Billy Crudups store år: han medvirkede i Jesus' Son, Waking the Dead, og ikke mindst som forsangeren Russell Hammond i det fiktive 1970’er-band Stillwater i den roste Almost Famous.

Billy Crudup er ret selektiv i sit valg af roller, men tjener angiveligt ganske godt på at lægge stemme til reklamer.
Har siden 1996 dannet par med skuespillerinden Marie-Louise Parker.


Udvalgt filmografi over øvrige titler:
Jesus' Son (2000)
The Hi-Lo Country (1998)
Without Limits (1998)
Snitch 1998)
Inventing the Abbotts (1997)
Grind (1997)
Everyone Says I Love You (1996)
Sleepers (1996)


(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Alien: Covenant (2017)
Justice League (2017)
Jackie (2016)
20th Century Women (2016)
Spotlight (2015)
Spis bed elsk (2010)
Public Enemies (2009)
Watchmen (2008)
Mission: Impossible 3 (2006)
The Good Shepherd (2006)
Trust the Man (2005)
Stage Beauty (2004)
Big Fish (2003)
Charlotte Gray (2001)
Waking the Dead (2000)
Almost Famous (2000)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
...
8-8-2011 23:55
Han spiller godt i "Almost Famous". Det er en god præstation!

Nyheder
23-11-05:
Crudup & Moore støder sammen
02-09-05:
Sidste øjebliks-tilføjelser
05-08-05:
Crudup hyret af Salles & De Niro
26-11-04:
Delpy & Mendes leger med stjernerne
01-11-04:
Sex and the City
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespiller er berømt, især fra MTV, for sine Tom Cruise-parodier?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google