CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg


Jude Law
Fødselsdato:
29-12-1972
 
Minibiografi:
Jude Law er født i London og forlod skolen som 17-årig for at medvirke i den engelske soap Families (1990). Snart efter begyndte han også at spille teater. Han har bl.a. optrådt med The Royal Shakespeare Company og på Broadway i stykket ”Indiscretions” (1995) med Kathleen Turner, hvilket indbragte ham en nominering til en Tony Award.

Jude Law havde sin første større filmrolle i Shopping (1994), og gjorde sig så småt bemærket med en serie roller i 1997, som f.eks. et perfekt menneske i science-fiction-filmen Gattaca, som mordoffer Midnight in the Garden of Good and Evil og som den unge smukke elsker Bosie overfor Stephen Frys Oscar Wilde Wilde.

Hans store gennembrud må dog siges at være rollen som Dickie Greenleaf i The Talented Mr. Ripley (1999) – den rolle var som skræddersyet til ham, og han vandt da også en BAFTA i kategorien Bedste mandlige birolle for den. Han fortsatte med roller som krigshelt Enemy at the Gates og gigolo-robot A.I. (begge 2001). Ingen af disse to var ubetingede succeser, men Jude Law gjorde sig bemærket.

Jude Law er gift med skuespillerinden Sadie Frost, som han mødte under indspillingen af Shopping. Sammen med hende, Ewan McGregor m.fl. har han dannet produktionsselskabet Natural Nylon.

Udvalgt filmografi over øvrige titler:
Music From Another Room (1998)
I Love You, I Love You Not (1997)
Wilde (1997)
Midnight in the Garden of Good and Evil (1997)
Gattaca (1997)
Shopping (1994)

(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Kong Arthur: Legenden om sværdet (2017)
Spy (2015)
The Grand Budapest hotel (2014)
Side Effects (2013)
Anna Karenina (2012)
De eventyrlige vogtere (2012)
Contagion (2011)
Sherlock Holmes 2 - Skyggespillet (2011)
Hugo (2011)
Repo Men (2010)
Sherlock Holmes (2009)
The Imaginarium of Dr. Parnassus (2009)
Dobbeltspil (2007)
The Holiday (2006)
Breaking and Entering (2006)
Alle kongens mænd (2005)
Closer (2004)
Alfie (2004)
Lemony Snicket - en ulykke kommer sjældent alene (2004)
The Aviator (2004)
I Heart Huckabees (2004)
Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)
Tilbage til Cold Mountain (2003)
Vejen til Perdition (2002)
Enemy at the Gates (2001)
A.I. (2001)
Love, Honour & Obey (2000)
eXistenZ (1999)
The Talented Mr. Ripley (1999)
 
Som producer:
Dobbeltspil (2007)
Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
Nyheder
15-12-05:
Law & Black sendt på ferie med Diaz & Winslet
06-09-05:
Hollywood-stjerner i engelsk produktion
03-08-05:
Hollywood-opdatering: Dameafdelingen
26-05-05:
Rodriguez & Tarantino hjælper Brdr. Weinstein
18-05-05:
Freemans nye rolle: Laws partner
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Forfatteren bag Tilfældets musik, med bl.a. James Spader, har en cameo i filmen. Hvem?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google