CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Portrætartikler
13-12-01:
Cate Blanchett
- den atypiske skønhed


Cate Blanchett
F√łdselsdato:
14-05-1969
 
Minibiografi:
Cate Blanchett er født i Melbourne, Australien og uddannet ved Australiens National Institute of Dramatic Arts.

Efter endt uddannelse i 1992 vakte Cate Blanchett opsigt med sin optræden på scenen, hvorefter hun i 1994 medvirkede i David Mamets Oleanna (1994), samt i to TV-serier, Heartland og Police Rescue. I 1997 spillede hun den ene af de to hovedroller i Oscar and Lucinda, hvilket førte til at Shekhar Kapur valgte hende til at spille hovedrollen i Elizabeth (1999), som blev Cate Blanchetts store internationale gennembrudsrolle, og som hun vandt mange priser for, herunder en Golden Globe.

Siden har Cate Blanchett haft en meget aktiv karriere og der lader ikke til at være mange grænser for hvilke roller hun kan spille. Hun har en kamæleonagtig evne til at omstille sig helt fra rolle til rolle og bl.a. tale upåklageligt med den accent som den pågældende rolle kræver.

(Af: Pernille Flensted Jensen)

Udvalgt filmografi over øvrige titler:

An Ideal Husband (1999)
Elizabeth (1998)
Oscar and Lucinda (1997)
 
Som skuespiller:
Ocean's 8 (2018)
Thor: Ragnarok (2017)
Knight of Cups (2015)
Eventyret om Askepot (2015)
Carol (2015)
Manifesto (2015)
Sådan træner du din drage 2 (2014)
Monumenternes mænd (2014)
Hobbitten - Femhæreslaget (2014)
Blue Jasmine (2013)
Hobbitten: En uventet rejse (2012)
Hanna (2011)
Robin Hood [2010] (2010)
Benjamin Buttons forunderlige liv (2008)
Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige (2008)
Elizabeth - The Golden Age (2007)
I'm Not There (2007)
The Good German (2006)
Babel (2006)
Notes on a Scandal (2006)
Little Fish (2005)
The Aviator (2004)
Life Aquatic (2004)
The Missing (2003)
Coffee and Cigarettes (2003)
Ringenes herre - De to tårne - Special Extended Edition (2002)
Veronica Guerin (2002)
Ringenes herre - De to tårne (2002)
Charlotte Gray (2001)
Heaven (2001)
Ringenes herre - Eventyret om ringen - Special Extended Edition (2001)
Bandits (2001)
The Shipping News (2001)
Ringenes herre - Eventyret om ringen (2001)
The Man Who Cried (2000)
The Gift [2000] (2000)
The Talented Mr. Ripley (1999)
Cool Air (1999)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (12 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Anna Banana
3-2-2006 13:19
@Nick

Hvad har Cate Blanchett med Underworld2 at gøre?! Det er Kate Beckinsale, der har hovedrollen i den film!

Nick
3-2-2006 04:22
Jeg kan kun sige at jeg glæder mig til underworld2.. og hun er nok pt den dejligste kvinde på jorden lige nu

Micwiz
2-2-2006 15:45
I the aviator var hun genial lige fra stemmen til ¬īhendes udseende.

Jeg giver dig ret hun har et specielt udseende, men kun på en god måde hun ser fantastisk ud i the gift.

Imperialisten
2-2-2006 15:32
Der er ikke mange kvindelige som jeg sådan rigtigt er faldet for. Men det er sket med Cate Blanchett.
Hun har et specielt smukt udseende
men hendes udstråling er større. Hun lavede et ret godt potræt af Hepburn i Aviator. Var perfekt som elverpige i i-ved-hvilken-film.

Ronin
9-2-2005 00:43
Må man godt lige sige Tilda Swinton-afkog her?
Blanchett er i forhold til Tilda Swinton hvad drengene fra Mandril Aftalen sagde om Brian Mikkelsen: Som Harry Potter - bare uden magien.
Begge er de guddommeligt smukke og med et indiskutabelt tespisk talent, men som kaos-skvirrel siger, har Blanchett har et lidt uheldigt valg af roller på det sidste, det virker bare som om hendes energi er ud over det hele, mens Swinton er så fuckin¬ī intens hver gang man ser hende - glæder mig som en lille hund til at se hende lave Is-heksen i Narnia-filmen "Løven, heksen og klædeskabet" sidst på året!
Men hvis man vil se Blanchett være lige præcis så vedkommende og cool som jeg efterlyser så se "Heaven" med bl.a. Giovanni Ribisi (!) instrueret af Tom Tykwer der satme er intens og en meget smuk film!

Nyheder
14-01-16:
Oscar-nomineringerne 2016
03-03-14:
Oscar-vinderne 2014
16-01-14:
Oscar-nomineringerne 2014
24-02-08:
Independent Spirits-vinderne 2008
19-02-08:
Kritikerpriser fra Canada
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller det unge par i The Notebook?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google