CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Portrætartikler
07-11-00:
Russell Crowe


Russell Crowe
Fødselsdato:
07-04-1964
 
Minibiografi:
Russell Ira Crowe er født i New Zealand, men voksede op i Australien. Allerede som barn medvirkede han i TV-serier.
(LÆS PORTRÆTARTIKLEN - se link til venstre)

Det Australske Filminstitut gav ham prisen for bedste birolle i Proof og bedste skuespiller Romper Stomper (begge 1992). Med The Sum of Us (1994) indledte Russell Crowe sin amerikanske filmkarriere. Han vakte opmærksomhed i L.A. Confidential (1997) som den voldsomme Bud White og var to år senere næsten ukendelig som den midaldrende Jeffrey Wigand i The Insider (1999). Russell Crowe vandt en Oscar for rollen som Maximus i Gladiator (2000) og er nomineret til endnu en i Et smukt sind (2001).

Udvalgt filmografi over øvrige titler:

L.A. Confidential (1997)
Virtuosity (1995)
The Quick and the Dead (1995)
The Sum of Us (1994)
The Silver Stallion (1993)
Romper Stomper (1992)
Proof (1992)


(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
The Mummy (2017)
The Nice Guys (2016)
Winter's Tale (2014)
Noa (2014)
Red Obsession (2013)
Broken City (2013)
Man of Steel (2012)
Les Misérables (2012)
The Next Three Days (2010)
Robin Hood [2010] (2010)
State of Play (2009)
Body of Lies (2008)
American Gangster (2007)
3:10 to Yuma (2007)
A Good Year (2006)
Cinderella Man (2005)
Master and Commander (2003)
Et smukt sind (2001)
Gladiator (2000)
Proof of Life (2000)
The Insider (1999)
Mystery, Alaska (1999)
 
Som producer:
Robin Hood [2010] (2010)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Casper Plith
12-8-2008 21:45
Russell Ira Crowe is the best i the world!

fanofcrowe
11-9-2006 23:02
Russell Crowe er en super god skuespiller og jeg kan ikke vente til Good Year kommer på gaden. At der så måske kommer en 2'er af Gladiator er næsten ikke til at tro.

Der vil godt nok være gået 10 år siden den første Gladiator kom gaden. Men de skal ikke holde sig tilbage for at tilbyde Crowe hovedrolle igen, da han er en af de få, der vil være supersexet resten af sine dage.

Tanja
16-11-2005 10:14
Russell Crowe er en seriøs god skuespiller...
Jeg fik øje på ham, da han spillede Maximus i Gladiator. Der spillede han rigtig godt!!

Glæder mig til at se flere film med ham!

Dane
28-6-2004 14:10
Jeg er helt enig med jer piger...
Russell Crowe er en god skuespiller. Fik for alvor øjnene op for ham i Gladiator, men en film som The Insider, som han lavede inden, syns jeg oz han spiller flot.
Thumbs up !

Trine
15-4-2003 14:50
TILLYKKE MED BRYLLUP OG FØS'DAG, DEAR RUSSELL.....!

Nyheder
17-12-07:
AFI's Top 10 for 2007
24-10-07:
DiCaprio og Scorsese tager til Shutter Island
30-01-06:
SAG: Hoffman og Giamatti vinder igen
14-12-05:
Golden Globes-nomineringer og vinderne af NYFCC
24-11-05:
Australske indie-priser uddelt
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hun har spillet datter til både Diane Wiest og Jane Fonda – i en anden rolle var hun helt vild med Elvis Costello – hvem er hun?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Søg på Google