CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ewan McGregor
Fødselsdato:
31-03-1971
 
Minibiografi:
Ewan McGregor er født i Crieff, Skotland og uddannet ved Guildhall School of Music and Drama i London.

Han forlod Guildhall School kort før uddannelsens afslutning for at medvirke i Dennis Potters TV-serien Lipstick on Your Collar (1993). Han brød igennem med rollen som en af bofællerne, hvis ven på mystisk vis dør i Shallow Grave (1994). Han har efter det haft hovedrollen i flere andre film, f.eks. Brassed Off (1996) og A Life Less Ordinary (1997) – hans tredie samarbejde med Danny Boyle efter Shallow Grave (1994) og Trainspotting (1996) – samt ikke mindst i Nightwatch (1998), Ole Bornedals remake af sin egen Nattevagten (1994). Her spiller Ewan McGregor den rolle som Nikolaj Coster-Waldau havde i originalen.

I de senere år har Ewan McGregor medvirket i en række meget omtalte og indflydelsesrige film i nogle meget forskelligartede roller: han spillede den karismatiske heroinmisbruger Renton i Trainspotting (1996), der flere gange er blevet udråbt til en af 1990’ernes vigtigste film, Frank Churchill i Emma (1996), den unge Obi-Wan-Kenobi i Star Wars: Episode I (1999) samt den håbefulde forfatter i Moulin Rouge (2001).

Ewan McGregor har startet produktionsselskabet Natural Nylon med bl.a. Jude Law og Jonny Lee Miller.

Udvalgt filmografi af øvrige titler:
Star Wars Episode I - The Phantom Menace (1999)
Little Voice (1998)
Nightwatch (1998)
Velvet Goldmine (1998)
A Life Less Ordinary (1997)
The Pillow Book (1996)
Brassed Off (1996)
Emma (1996)
Shallow Grave (1994)

(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Skønheden og udyret (2017)
T2 Trainspotting (2017)
Our Kind of Traitor (2016)
Mortdecai (2015)
Jack the Giant Slayer (2013)
Familien - August: Osage County (2013)
Haywire (2011)
Laksefiskeri i Yemen (2011)
The Impossible (2011)
Beginners (2010)
Men Who Stare at Goats (2009)
Amelia (2009)
Skyggen (2009)
I Love You Phillip Morris (2009)
Engle & dæmoner (2008)
Cassandra's Dream (2007)
Miss Potter (2006)
Alex Rider: Stormbreaker (2006)
Stay (2005)
The Island (2005)
Star Wars Episode 3 - Sith-fyrsternes hævn (2005)
Valiant (2005)
Robotter (2005)
Down with Love (2003)
Big Fish (2003)
Young Adam (2003)
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb (2002)
Black Hawk Down (2001)
Moulin Rouge (2001)
Utæmmelig (2000)
Eye of the Beholder (1999)
Vild Satsning (1999)
Star Wars Episode 1 - The Phantom Menace 3D (1999)
Et ikke helt almindeligt liv (1997)
Trainspotting (1996)
Mord mellem venner (1994)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (8 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
anonym
28-7-2009 13:03
til Pernille:
altså han synger også i slutningen af down with love. Ja, det lyder jo helt fantastisk.

Pernille
6-6-2008 13:57
Hej Guy..
er der nogen af jer som ved om Ewan McGregor synger i andre film end Moulin Rouge? Jeg er vildt facineret over hans fanstastiske stemme!! Please hjælp mig :D

Biirdy
29-3-2007 22:06
elsker ham i Moulin Rouge,
er først lige blevet fan af ham & glæder mig til at se flere film med ham (;

Elsker ham & johnny depp

sille v.a
18-6-2006 16:00
ER vild med ham han er den bedste skespiller i verden.
spiller vildt godt i muolin rouge og big fish... han er også god i star wars men der er bare ikk så meget hvad siger man føgelsetmessige reactioner fra obi-wan som de andre figure især i moulin rouge.

*Wish*
20-5-2006 19:40
Synes også at han er en god skuespiller. Er helt vild med ham i Moulin Rouge.

Til R2D2: Det er altså ikke Ewan McGregor som spiller Anakin Skywalker. ;)

Nyheder
24-10-05:
Box Office uge 42: Doom dominerede Top 10-listen
14-10-05:
Så er det officielt: Daniel Craig er 007
25-07-05:
Box Office uge 29: The Island kvases af de andre
12-07-05:
Sunset Boulevard med Close & McGregor
03-06-05:
McGregor x 4
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken svensker spiller over for Sidse Babett Knudsen i Se til venstre, der er en svensker?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google