CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg


Samuel L. Jackson
Fødselsdato:
21-12-1948
 
Minibiografi:
Født Samuel Leroy Jackson i Washington, D.C.

Efter at have spillet en række biroller fik Samuel L. Jackson sit gennembrud i Spike Lees Jungle Fever (1991), en præstation som gav ham prisen for bedste birolle i Cannes. Han har i øvrigt medvirket i flere andre Spike Lee-film: School Daze (1988), Do the Right Thing (1989) og Mo' Better Blues (1990).

Samuel L. Jacksons succes nåede nye højder, da han i 1994 medvirkede i Pulp Fiction som den Bibel-citerende Jules Winnfield – en rolle som han blev nomineret til en Oscar for. To år senere fik han Sølvbjørnen i Berlin for sin rolle i Jackie Brown.

Han har ofte spillet junkies og 'bad guys', men kan også spille action-helte som i Die Hard with a Vengeance (1995).

Udvalgt filmografi over øvrige titler:

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)
The Negotiator (1998)
Sphere (1998)
Jackie Brown (1997)
The Long Kiss Goodnight (1996)
A Time to Kill (1996)
Kiss of Death (1995)
Losing Isaiah (1995)
Fresh (1994)
True Romance (1993)
Loaded Weapon 1 (1993)
White Sands (1992)
Coming to America (1988)


(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
xXx: Return of Xander Cage (2017)
Kong: Skull Island (2017)
The Legend of Tarzan (2016)
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)
Avengers: Age of Ultron (2015)
The Hateful Eight (2015)
Kingsman: The Secret Service (2014)
RoboCop (2014)
Captain America: The Winter Soldier (2014)
Oldboy (2013)
Turbo (2013)
Django Unchained (2012)
The Avengers (2012)
African Cats (2011)
Captain America: The First Avenger (2011)
Unthinkable (2010)
Iron Man 2 (2010)
The Other Guys (2010)
Mother and Child (2009)
Jumper (2008)
Lakeview Terrace (2008)
The Spirit (2008)
Home of the Brave (2007)
1408 (2007)
Cleaner (2007)
Freedomland (2006)
Snakes on a Plane (2006)
Black Snake Moan (2006)
xXx: The Next Level (2005)
Coach Carter (2005)
Star Wars Episode 3 - Sith-fyrsternes hævn (2005)
In My Country (2004)
Kill Bill Volume 2 (2004)
De utrolige (2004)
Blackout (2004)
Basic (2003)
S.W.A.T. (2003)
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb (2002)
xXx (2002)
No Good Deed [I] (2002)
Changing Lanes (2001)
The 51st State (2001)
The Caveman's Valentine (2001)
Unbreakable (2000)
Rules of Engagement (2000)
Shaft (2000)
Deep Blue Sea (1999)
Jackie Brown (1997)
Pulp Fiction (1994)
Jurassic Park 3D (1993)
Patriot Games (1992)
 
Som producer:
Cleaner (2007)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
ÇáäÇÏì ÇáÇåáì
13-5-2017 10:24
Hi,I read your blog named "Samuel L. Jackson - CinemaZone.dk - et filmmagasin i bredformat" on a regular basis.Your writing style is witty, keep up the good work! And you can look our website about ÇáäÇÏì ÇáÇåáì http://ahlawia.com/new/tag/%d8%a7%d9%84%d9%86%d8%a7%d8%af%d9%89-%d8%a7%d9%84%d8%a7%d9%87%d9%84%d9%89.

Heavenzanny
4-7-2008 13:27
Han er overeksponeret og dødsenskedelig... Det er blot min mening... men han har dog mere talent end Denzel... Han har bare spillet de samme roller igen og igen og er ved at være træt af at se ham som misforstået "Æv nu lander jeg midt i en konflikt og har tonsvis af problemer og må klare mig med at være ultravoldelig" karakter... :P

Nesta.
4-7-2008 13:12
Det mener jeg sku også, drop dog nogle af de der elendige skuespiller(danske) og skriv en kommentar til ham her !(:
- Han har talent ..!!

V.J.
3-6-2005 11:05
Jeg har set ham i en del film og han spiller perfekt i dem alle. Kan ikke forstå at sådan et "skuespiller-geni" bliver overset sådan herinde. Folk burde i det hele taget holde sig fra at spilde tiden med at rose alle de danske skuespillere som ikke har en pind forstand på skuespil og i stedet fokusere på kunstnere som f.eks. Samuel L. Jackson, Tom Hanks og Russell Crowe bare for at nævne et par stykker.

Dane
13-5-2004 17:46
Jeg synes det er på sin plads at få Samuel L. Jackson på listen.
Han er en supergod skuespiller, med en rå og rapkæftet attitude.
Hans film er altid garanti for fed underholdning. Respekt !!

Nyheder
15-01-07:
Hvem skal være James Brown?
11-11-05:
Seks med Hayden
04-08-05:
Jackson som samurai
30-05-05:
Ricci helbredes af Jacksons sorte slange
02-05-05:
Box Office uge 17: Hitchhiker overhaler xXx2
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Roderick Jaynes er krediteret som klipper på intet mindre end 5 af Coen-brødrenes film. Men hvem er han?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google