CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg


Kirsten Dunst
Fødselsdato:
30-04-1982
 
Minibiografi:
Kirsten Dunst er født i New Jersey, USA.

Kirsten Dunst har medvirket i reklamefilm – i alt over 70 – siden hun var tre år gammel. Hun havde sin første filmrolle i Woody Allen-segmentet af New York Stories (1989) som Mia Farrows datter, og brød igennem som 12-årig i Interview With the Vampire (1994), hvor hun forbløffede med sin modne spillestil.

I årene derefter medvirkede Kirsten Dunst i film som f.eks. Little Women (1994) og Small Soldiers (1998), og i de seneste år har hun erhvervet sig en række fyldige og eftertragtede roller. F.eks. vakte hun opmærksomhed i 1999 i The Virgin Suicides (1999) som den tragiske Lux Lisbon. Hun har også medvirket i populære produktioner som teenagefilmen Bring it on (2000) og Spider-Man (2002) hvor hun spiller den søde Mary Jane Watson, men har haft mere at arbejde med i rollen som aviskongen William Randolph Hearsts elskerinde, skuespillerinden Marion Davies i Peter Bogdanovichs The Cat's Meow (2001).

Kirsten Dunst har også medvirket i flere TV-produktioner; bl.a. har hun haft en tilbagevendende rolle som teenageluder i TV-serien Skadestuen.

Udvalgt filmografi af øvrige titler:
The Cat's Meow (2001)
Dick (1999)
Small Soldiers (1998)
Wag the Dog (1997)
Anastasia (stemme, 1997)
Mother Night (1996)
Jumanji (1995)
Little Women (1994)
En vampyrs bekendelser (1994)
Greedy (1994)
High Strung (1991)
The Bonfire of the Vanities (1990)
New York Stories (1989)


(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
The Beguiled (2017)
Midnight Special (2016)
Hidden Figures (2016)
Bachelorette (2012)
On the Road (2012)
The Bachelorette (2012)
Melancholia (2011)
All Good Things (2010)
How to Lose Friends & Alienate People (2008)
Spider-Man 3 (2007)
Marie Antoinette (2006)
Elizabethtown (2004)
Evigt solskin i et pletfrit sind (2004)
Spider-Man 2 (2004)
Wimbledon (2004)
Levity (2003)
Mona Lisa Smile (2003)
Spider-Man (2002)
Get Over It (2001)
Crazy/Beautiful (2001)
Hollywoods hemmelighed (2001)
The Crow: Salvation (2000)
Bring It On (2000)
Forgotten (2000)
Drop Dead Gorgeous (1999)
The Virgin Suicides (1999)
Strike! (1998)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (39 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
xX
2-6-2009 16:43
Kirsten er en vildt god skuespiller i Marie Antoinette. Elsker den film xD

mrs. nobody
1-3-2009 00:10
..ehm.. jeg er lidt ligeglad om hun udnytter jake gyllenhaal men altså...JEG KAN BARE IKKE KLARE HENDE!! Jeg tror det er hendes varmpyr tænder som er irritere mig :s

Nesta.
2-7-2008 11:06
Hun var da meget sød, da hun var barne stjerne, jeg siger ikke at hun var god til skuespil! Idag er hun bare en middel skuespiller, og en man ikke rigtig ligger mærke til...

guess (;
24-9-2007 16:57
jeg synes hun er alletiders fantastisk skuespiller ! :-)

sis
2-6-2007 17:47
Jeg synes Kirsten er dygtig og langt fra middelmådig. Jeg synes hun var bedre da hun var barn og teenager, men hun er også super talentfuld nu...
ps. Kirsten Dunst var 13 år da hun indspillede interview with the vampire... en af hendes bedste film ! Hun blev også nomineret til en golden globe for den rolle...

Nyheder
24-05-16:
TV-serie: Fargo – sæson sæson 2
19-02-12:
Årets Ole 2011 - Se prisuddeling og takketaler her
04-12-11:
Dansk film hyldet af et samlet Europa i Berlin.
14-04-11:
3 danske instruktører til Cannes
16-04-10:
Kirsten Dunst overgiver sig til Lars von Trier
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Tom Cruises kærlighedsinteresse i Top Gun?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google