CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Beach

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2000

Manuskript:
John Hodge baseret på roman af Alex Garland

Producere:
Andrew Macdonald

Fotograf:
Darius Khondji

Klipper:
Masahiro Hirakubo

Komponist:
Angelo Badalamenti

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(157 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
18-05-05:
Sci-fi på vej fra Danny Boyle
09-02-04:
Boyle og Garland i rummet
06-10-03:
Trainspotting på fire minutter til Underworld
22-09-03:
Seneste nyt fra Danny Boyle
18-03-03:
Danny Boyles bankrøveri
27-01-03:
McGregor og drengene klar til Trainspotting 2
28-11-02:
Hallström & DiCaprio
22-11-02:
De Niro instruerer DiCaprio
29-10-02:
Carlyle spiller skotsk bokselegende
20-10-02:
Søheltegenre genoplives
09-09-02:
Carlyle og Welsh laver backpacker-film
12-08-02:
Carlyle som Hitler
12-04-02:
Flere kendte navne på Cannes
11-12-01:
Trainspotting 2 i støbeskeen
23-11-01:
Danny Boyle med ny Garland film
21-09-01:
Timothy Spall som støvsugersælger
21-06-01:
McGregor og Swinton i skotsk beat-film
 
Anmeldelser:
17-06-11:
127 Hours
05-08-09:
Slumdog Millionaire
13-06-06:
Millions
15-09-03:
Once Upon a Time in the Midlands
03-06-03:
28 Days Later
07-03-03:
Catch Me If You Can
24-08-01:
Don's Plum
 
Artikler:
17-03-03:
Premiereportræt: Leonardo DiCaprio
10-04-02:
Portræt: Danny Boyle
 

Læs også...
I temaet Danny Boyle:
 
28 Days Later
Portræt: Danny Boyle
McGregor og drengene klar til Trainspotting 2

DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, presented in 2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailer, instruktørkommentarer, musikvideo, fotogalleri, slettede scener, biografier, storyboard
The Beach

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Drama
Varighed:119 minutter
Instruktør:Danny Boyle
 
Anmeldelsesdato:13-12-2000
Medvirkende:Som:
Leonardo DiCaprioRichard
Tilda SwintonSal
Virginie LedoyenFrancoise
Giullaume CanetÉtienne
Robert CarlyleDaffy

Klamme klichéer i Edens Have
 
Drømmen om Paradis’ manifestering på celluloid vakte ikke den store opsigt i starten af det nye årtusinde. Med titlen og temaet The Beach skulle alle teenagepigers store idol, Leonardo DiCaprio, en gang for alle vise, at de fantastiske præstationer i film som What's Eating Gilbert Grape?, This Boy's Life og Marvin's Room ikke var rene skuespilsmæssige lykketræf.

Litterær allegori
Historien om den unge backpacker Richard og hans erfaringer med et hemmeligt øparadis uden for Thailands kyst er baseret på forfatteren Alex Garlands bog. Den er i visse kredse blevet kaldet hippiernes ’On the Road’, men sammenligningen med Jack Kerouac skal i en lille sidebemærkning ses i et lettere skeptisk lys.
Garlands bog kan til gengæld lettere beskrives som en velafbalanceret fortælling, hvor hovedpersonen var en ’nede-på-jorden’, let identificerbar englænder. I The Beach er denne rolle i forvandlingen fra bog til film gjort til en amerikaner på et machotrip. Ø-befolkningen var en gruppe unge mennesker, der kun var ude på at have det sjovt – i filmen er disse forvandlet til revolutionære med fordrejede ideologier.

Kvalmt
Med DiCaprio i den altoverskyggende hovedrolle bliver bogens oplæg dermed forvandlet til kvalme klichéer og en langtrukken og forudsigelig film. Richards møde med øbeboerne og de derefter følgende ’lykkelige’ stunder er klippet ned til en kort montage; idéen om den perfekte strand oplever vi kun få minutter, inden vanviddet og ø-samfundets forkvaklethed melder sig.
Helt galt går det dog i filmens sidste halvdel. Her ’klikker’ det for Richard, hvilket i Danny Boyles spændende fortolkning betyder visuelt eksperimenterende billeder (hvor DiCaprio løber rundt i et computerspil). Stilen er umiskendeligt Boyles; men den virker mest af alt ufrivilligt komisk.

Udstråling
At DiCaprio har fået så meget spillerum i filmen er til at begynde med spændende. Han har, som en af de få, en fantastisk karisma og tilstedeværelse på lærredet, der er fascinerende at beskue. Rollen som Richard sender ham desværre ud i galskabens ’tour-de-force’, som virker skræmmende utroværdig. Brølende vanvid portrætteret i virile kampsekvenser kaster den kvabsede DiCaprio ud i noget, der er langt fra overbevisende.
Filmens visuelle effekter kan der ikke sættes en finger på. Alligevel fremstår The Beach som en overfladisk fortælling, hvor introduktionen af irrelevante, romantiske fortællinger og de generelt korte replikudvekslinger sætter streg under filmens svage persongalleri og overflod af affekteret dramatik.
 
DVD-vurdering
DVD-udgivelsen til The Beach overgår klart filmens egne kvaliteter. Der er kommentarer fra Danny Boyle både til hele filmen og til udvalget af slettede scener. Biografierne er ikke blot udførlige på de enkelte personer, men også lagt på både for et rigt udvalg af skuespillere og produktionsholdet. Læg dertil fyldige uddrag af storyboard, samt lidt ’fyld’ såsom musikvideo og trailer. Billedsiden er god, og lyden i orden, hvilket tilsammen giver en glimrende DVD.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (16 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
en der elsker leonardo dicaprio's skuespil og udseende (:
30-12-2008 21:20
jeg syntes leonardo dicaprio er en af de bedste skuespillere i vores tid, og jeg syntes at the beach er en rigtig gid film og jeg kan ikke forstå at den har fået så dårlige anmeldelser, men jeg elsker virkelig the beach og leo er viiiildt lækker i den (: jeg giver den 6 ud af 6 stjerner

Til Susanne, hvilket navn!
3-12-2007 16:45
Kan du ikke fordrage Leo, kan jeg ikke fordrage dig!

Susanne
25-11-2007 15:25
Så filmen i går og er vild med den, selv om jeg faktisk ikke kan fordrage DiCaprio.
Jeg giver filmen 5 ud af 6 stjerner!

Astrid
25-11-2007 00:24
Har lige set den i TV. Og den er virkelig virkelig god! Lidt blodig, men rigtig god. Og så er leonardo ogsså ret så lækker.

Marie
7-4-2007 13:02
Jeg har lige købt filmen men har ikke set den endnu men efter hvad jeg har læst her glæder jeg mig da !;)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Boss Baby15/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Oscar Wilde i filmen Wilde?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google