CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Mennesker bliver spist

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Erik Clausen, Louise Clausen

Producere:
Maja Dyekjær

Fotograf:
Kim H√łgh

Klipper:
Louise Clausen
Henrik Vincent Thiesen

Komponist:
Anders Bækholm Jensen

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(9 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
31-08-17:
Aldrig mere i morgen
12-06-15:
M√¶nd og h√łns
02-05-12:
Undskyld jeg forstyrrer
13-12-10:
Frihed på prøve
16-08-10:
Alting bliver godt igen
24-10-07:
Hjemve
22-07-07:
Ledsaget udgang
17-10-05:
Adams æbler
06-02-01:
Slip hestene løs
 


Mennesker bliver spist

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Drama
Varighed:104 minutter
Instruktør:Erik Clausen
 
Premieredato:26-02-2015
Medvirkende:Som:
Erik ClausenHerluf
Bodil J√łrgensenIngelise
Nicolas BroHolger
Lærke WintherGitte
Charlotte FichHanne
Rasmus BotoftMalthe

Demens under overfladen
 
Erik Clausen er un√¶gtelig noget af en ener i dansk film. Socialrealist med et svulmende hjerte for den almindelige arbejdende borger og for det s√¶rlige bindemiddel som familien udg√łr. Det kommer igen til udtryk i Mennesker bliver spist, der er 100% Clausen dog med et lidt m√łrkere emne end normalt. For filmen handler om demens; sygdommen der p√• urimelig vis frar√łver mennesker deres eksistens i sm√• n√•desl√łse bid.


Copyright:
Nordisk Film
I centrum har vi Erik Clausen selv som automekanikeren Herluf, der passer sit arbejde og kan f√• enhver bil til at spinde. Det kniber lidt mere med spinderiet p√• hjemmefronten, hvor konen Ingelise (Bodil J√łrgensen) holder hum√łret oppe med en skarptsk√•ren socialr√•dgiver-kollega sidel√łbende med tristessetilv√¶relsen hjemme i villakvarteret med Herluf.

Herluf glemmer en dag at s√¶tte bremsekablet p√• efter et hjulskifte, og han bliver sendt p√• sygeorlov af chefen, som ikke ser faresignalerne. Det fort√¶ller en rigtig mand naturligvis ikke konen, is√¶r ikke n√•r hun har travlt med at planl√¶gge den designer-smarte datters 3. bryllup, og over et par dages lediggang glider Herluf l√¶ngere og l√¶ngere ind i demensens t√•ger ‚Äď indtil han en dag for alvor befinder sig p√• livets store udebane.


Copyright:
Nordisk Film
Erik Clausen skruer sin fort√¶lling sammen i to skarpt adskilte dele. Den f√łrste og bedste del skildrer afd√¶mpet og med vanlig friskfyrshumor det stille hverdagsforfald, hvor ingen identificerer faresignalerne i tide, mens anden halvdel viser hvordan den splittede familie samles igen i fors√łget p√• at f√• Herluf hjem i god behold. Der g√•r lige lovlig meget ydre handling i anden halvdel, hvor familiegenforeningen m√• gennem nogle konstruerede scener og optrin for at n√• frem til de n√łdvendige pointer om sammenholdets vigtighed. Her forlader vi Clausens kernekompetence, som er den n√¶re hverdagsskildring af den gennemsnitlige borgers liv tilsat humor og hjertevarme i rigelige m√¶ngder.

Mennesker bliver spist. B√•de i det samfund, som Erik Clausen har klare holdninger til er ved at opsluge os med forventninger og m√•ls√¶tninger, men ogs√• i den sang af John Mogensen, der er sidste holdepunkt i virkeligheden for Holger og den musikalske ledetr√•d hele vejen igennem. Clausen har samme kvaliteter som Mogensen i sine ligefremme skildringer af danskere ‚Äď og han er bedst, n√•r han holder sig til det.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken spansk skuespiller inkarnerede den cubanske digter Reinaldo Arenas i Before Night Falls?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google