CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Mænd og høns

Produktionsland:
Danmark, Tyskland

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Anders Thomas Jensen

Producere:
Kim Magnusson
Tivi Magnusson

Fotograf:
Sebastian Blenkov

Klipper:
Anders Villadsen

Komponist:
Frans Bak
Jeppe Kaas

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(10 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
14-04-08:
Til døden os skiller
17-10-05:
Adams æbler
17-01-05:
Brødre
03-03-04:
Rembrandt
09-09-03:
De grønne slagtere
26-02-03:
Elsker dig for evigt
03-12-02:
Gamle mænd i nye biler
02-04-01:
Blinkende Lygter
14-04-00:
I Kina spiser de hunde
 


Mænd og høns

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Drama
Varighed:100 minutter
Instruktør:Anders Thomas Jensen
 
Premieredato:05-02-2015
Medvirkende:Som:
Mads MikkelsenElias
Nikolaj Lie KaasGregor
David DencikGabriel
Nicolas BroJosef
Søren MallingFranz
Bodil JørgensenEllen
Se komplet creditliste her

Gode grin i grotesk og gakket galehus
 
Nogle instruktører kan holde lange pauser uden at publikum bemærker noget. Omvendt skaber det overskrifter, når Anders Thomas Jensen efter 10 års virke som succesrig manuskriptforfatter på blandt andet en række af Susanne Biers bedste film børster skriverstøvet af skuldrene og vender tilbage i instruktørstolen. Den tredobbelt Oscar-nominerede instruktør (for kortfilm) har været savnet siden han lagde lattermusklerne ned med Blinkende Lygter, De grønne slagtere og Adams æbler i begyndelsen af 00’erne.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Mænd og høns er en oprigtig vild og vanvittig historie fra fiktionens overdrev. Gabriel og Elias er ulige brødre, den ene fornuftens stemme og underviser på universitetet, den anden konstant i brunst, men uden charmen til andet end at klare det på egen hånd. Begge plaget af hareskår, og i filmens åbning efterladt med beskeden om, at deres nys afdøde far ikke var deres biologiske ophav.

Således går turen til en fiktiv ø, der er hentet ud af starten på gyserfilm med et nedlagt sanatorium som destinationen for deres genetiske dannelsesrejse. På sanatoriet bor deres rigtige far sammen med tre sønner, der virker indavlet og fortabt i karikaturens ekstremer. Vold er kommunikationsformen, og hønsene må tage fra, mens de passer den syge far, der har isoleret sig i soveværelset. Det er med andre ord et veritabelt galehus, som Gabriel og Elias ankommer til, med fem brødre bundet sammen af deres skabelsesberetning og i øvrigt så vidt forskellige, som kun et manuskript kan skabe dem.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Der er øjeblikke i Mænd og høns, hvor man griner højere end længe til en dansk film. Især Ole Thestrup i en birolle som øens desperate borgmester skinner som han oftest gør i Anders Thomas Jensens hænder. Desværre samler det skøre univers sig aldrig rigtig omkring de vilde figurer. Sine steder går der lidt tomgang i humoren, og personskildringerne er trods alt ikke stærke nok til, at vi egentlig bekymrer os om de skæve eksistensers ve og vel. Der står især Adams æbler mere helstøbt i sin store fortælling. Mænd og høns overrasker jævnligt i løbet af filmens spilletid, men summen af de gedigne tæsk, gode grin og nogle fine præstationer inde bag makeupafdelingens overbevisende arbejde når aldrig helt op på det forventede resultat.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Ole Michelsen
18-6-2015 18:01
Umorsom og klam film. Her går Anders Thomas Jensen helt galt i byen.

Pictura
11-2-2015 06:40
Det er egentlig fantastisk, hvad Anders Thomas Jensen kan få ud af en gakket historie, som en dansk version, der giver mindelser om gamle H. G. Wells "Dr. Moreaus Ø", filmatiseret af Hollywood I 1932, 1977 og 1996.
I hans hænder bliver det usandsynlige alligevel betydningsfuldt. Det er ret godt gået.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er navnet på den klassiske kinesiske filmgenre om ærefulde kampsports-riddere, hvorfra Ang Lee hentede inspiration til sin berømte Tiger på spring, drage i skjul??
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google