CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kingsman: The Secret Service

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Jane Goldman, Matthew Vaughn

Producere:
Adam Bohling
David Reid
Matthew Vaughn

Fotograf:
George Richmond

Klipper:
Eddie Hamilton
Jon Harris

Komponist:
Henry Jackman
Matthew Margeson

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Fox Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
13-02-18:
Kingsman: The Golden Circle
31-08-16:
Eddie the Eagle
10-05-16:
The Hateful Eight
12-06-12:
Dame, Konge, Es, Spion
18-10-11:
X-Men: First Class
05-11-10:
Kick-Ass
01-06-09:
RocknRolla
07-02-08:
Stardust
08-12-05:
Batman Begins
28-01-03:
Austin Powers in Goldmember
09-10-01:
Agent Catwalk
12-09-01:
Lock, Stock and Two Smoking Barrels
 


Kingsman: The Secret Service

Anmeldt af:Morten M√łller Bertelsen
Genre:Action, Komedie
Varighed:129 minutter
Instruktør:Matthew Vaughn
 
Premieredato:26-02-2015
Medvirkende:Som:
Colin FirthHarry Hart /Galahad
Taron EgertonGary 'Eggsy' Unwin
Samuel L. JacksonValentine
Michael CaineArthur
Mark StrongMerlin
Sophie CooksonRoxy
Se komplet creditliste her

Et tiltr√¶ngt los i r√łven til spiongenren
 
Med den forfriskende anderledes Kick-Ass form√•ede Matthew Vaughn at s√¶tte nyt liv i superheltegenren, som i 00‚Äôerne ellers ofte var pr√¶get af film, der tog sig selv mere alvorligt, end de stramme spandexdragter kunne klare. Med tegneseriefilmatiseringen Kingsman: The Secret Service har Vaughn form√•et at g√łre det igen. Denne gang er det dog ikke superheltegenren, men spionfilmen, som har f√•et tilsat en god portion humor og politisk ukorrekthed.


Copyright:
Fox Film
Handlingsmæssigt er Kingsman: The Secret Service dog forbavsende ordinær. For historien om den erfarne gentlemanspion Harry Hart, som tager den småkriminelle arbejderdreng 'Eggsy' under sine vinger, er dybest set bare en genfortælling af den klassiske mentor/elev-film. Og det kommer næppe heller bag på nogen, at Eggsys kamp for at blive den næste agent i det britiske spionfirma Kingsman bliver skubbet i baggrunden af en gal mangemillionærs ondskabsfulde planer.

Mens plottet m√•ske nok er pr√¶get af klich√©er, s√• er den selvironiske tone og det sprudlende h√łje tempo til geng√¶ld en k√¶rkommen tilf√łjelse til spiongenren. Sammen med den overdrevne tegneserievold og tonsvis af referencer til genrens andre film placerer det Kingsman: The Secret Service som den diametrale mods√¶tning til den underspillede John le Carr√©-filmatisering Dame, Konge, Es, Spion. S√• hvis du er p√• udkig efter et nuanceret portr√¶t af tilv√¶relsen som agent, s√• er du p√• sporet af den forkerte film.


Copyright:
Fox Film
Fremragende action har Matthew Vaughns film til geng√¶ld rigeligt af. Og i sin f√łrste egentlige actionfilm viser Colin Firth i rollen som Harry Hart, hvilken forbl√łffende god actionstjerne han ogs√• er. Is√¶r en scene i en kirke, der er optaget, s√• den ligner √©n lang indstilling, er noget af det bedste action, jeg l√¶nge har set. Her form√•r Firth, n√¶rmest p√• elegant The Matrix-man√©r, at nedslagte en hel kirke fyldt med opr√łrske rednecks, mens Lynyrd Skynyrds "Free Bird" brager igennem p√• lydsiden.

Det stjernesp√¶kkede cast, som er samlet til filmen, g√łr det i det hele taget sv√¶rt at holde begejstringen tilbage. At se den britiske gruppe af gentlemanspioner best√•ende af Colin Firth, Mark Strong og Michael Caine k√¶mpe imod Samuel L. Jacksons l√¶spende superskurk med storhedsvanvid er ganske enkelt en forn√łjelse. Uerfarne Taron Egerton er ligeledes et herligt karismatisk bekendtskab i rollen som den rapk√¶ftede gadedreng Eggsy.

Colin Firths actiondebut b√¶rer, p√• godt og ondt, pr√¶g af at v√¶re en tegneseriefilmatisering. For mens plottet i bedste fald kan betegnes som forglemmeligt, s√• er den h√¶sbl√¶sende action og ironiske distance med til at g√łre Kingsman: The Secret Service til et tiltr√¶ngt los i r√łven til spiongenren. Med hj√¶lp fra en perler√¶kke af Englands absolut bedste skuespillere har Matthew Vaughn lavet en forfriskende actionfilm, der b√łr v√¶re p√• enhver spionfans radar.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem debuterede som instruktør i 1978 med ungdomsfilmen Vil du se min smukke navle??
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google