CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Samba

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Olivier Nakache, Eric Toledano

Producere:
Nicolas Duval-Adassovsky
Laurent Zeitoun
Yann Zenou

Fotograf:
Stéphane Fontaine

Klipper:
Dorian Rigal-Ansous

Komponist:
Ludovico Einaudi

Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
28-07-16:
Monsieur Chocolat
03-11-14:
X-Men: Days of Future Past
17-03-14:
En nuance af blå
19-03-13:
De urørlige
06-02-12:
The Tree
15-11-11:
Melancholia
25-04-07:
The Science of Sleep
 


Samba

Anmeldt af:Morten M√łller Bertelsen
Genre:Komedie, Drama
Varighed:120 minutter
Instruktør:Olivier Nakache
Eric Toledano
 
Premieredato:16-04-2015
Medvirkende:Som:
Omar SySamba Cissé
Charlotte GainsbourgAlice
Tahar RahimWalid dit Wilson
Iz√Įa HigelinManu

Holdet bag De Ur√łrlige er kommet ned p√• jorden igen
 
Det er snart tre √•r siden, feel-good-komedien De ur√łrlige form√•ede at blive den bedst s√¶lgende franske film herhjemme. Forventningerne til de to instrukt√łrers n√¶ste film, der igen har Omar Sy i hovedrollen, er derfor til at tage og f√łle p√•. Men en egentlig efterf√łlger har instrukt√łrerne Eric Toledano og Olivier Nakache ikke valgt at lave. For selvom den har komiske elementer, s√• er Samba i mindst lige s√• h√łj grad et drama.


Copyright:
SF Film
I betragtningen af at filmen handler om en illegal indvandrer, der lever i konstant utryghed for sin tilv√¶relse, havde alt andet n√¶sten ogs√• v√¶ret m√¶rkeligt. Hovedpersonen Samba, som oprindeligt kommer fra Senegal, har ellers boet og arbejdet i Frankrig i flere √•r. Det har dog ingen betydning for myndighederne, der blankt afviser hans ans√łgning om opholdstilladelse. Heldigvis for Samba er den bureaukratiske tilv√¶relse som immigrant ikke uden lyspunkter. For m√łdet med den skr√łbelige og generte socialmedarbejder Alice udvikler sig hurtigt til mere end blot et professionelt forhold.

Som du m√•ske n√¶sten kan regne dig frem til, bliver m√łdet med Alice starten p√• et romantisk subplot. Samba byder i det hele taget p√• lidt for enhver smag. Desv√¶rre har iveren efter at lave et bredtfavnende hit, der byder p√• b√•de drama, komedie og romance, resulteret i en film, som mere end noget andet mangler kant. Det er en skam, for Sambas udsigtsl√łse tilv√¶relse er ellers en oplagt anledning til at lave et dybdeborende karakterportr√¶t. Men hvor mentalt opslidende livet som illegal indvandrer reelt er, fandt jeg desv√¶rre aldrig ud af.


Copyright:
SF Film
Som k√¶rlighedsfilm fungerer Samba, takket v√¶re Charlotte Gainsbourgs portr√¶ttering af den usikre Alice, dog noget bedre. Det er imidlertid i sine komiske √łjeblikke, at filmens absolutte h√łjdepunkter skal findes. S√¶rligt en scene, hvor Samba sammen med vennen og kollegaen Walid pudser vinduer p√• ydersiden af en skyskraber, viser lidt af den livsgl√¶de, som gjorde De ur√łrlige s√• fantastisk. Det er ganske enkelt forrygende morsomt at se Walid g√łre grin med Sambas h√łjdeskr√¶k for derefter spontant at give sig til at strippe foran en etage fyldt med kvindelige kontorarbejdere.

Potentiale er der rigeligt af i Samba, men i mods√¶tning til De ur√łrlige, som var en rendyrket komedie, s√• har Toledano og Nakache i denne omgang sigtet for bredt. De komiske scener fungerer ellers up√•klageligt, men den intensitet, fort√¶llingen om en illegal indvandrer burde indeholde, er ganske enkelt frav√¶rende. Omar Sys karisma og smittende smil kan ganske vist l√łfte enhver film, men redde Samba fra at blive en noget uengagerede aff√¶re kan han ikke.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Meryl Streeps og Ed Harris’ tidligere elsker i The Hours?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google