CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Fasandræberne

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg

Producere:
Jonas Bagger
Louise Vesth

Fotograf:
Eric Kress

Klipper:
Morten Egholm
Frederik Strunk

Komponist:
Patrik Andrén
Uno Helmersson
Johan Söderqvist

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(9 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
04-02-15:
CinemaZone.dk er med til at uddele Æres Bodil til Viggo Mortensen
 
Anmeldelser:
03-03-16:
Flaskepost fra P
28-01-14:
Kvinden i buret
10-04-12:
Beast
06-12-11:
Dirch
29-08-11:
En familie
13-06-11:
Klovn: The Movie
16-11-10:
R
03-09-09:
Mænd der hader kvinder
28-04-09:
Det som ingen ved
05-03-08:
Kærlighed på film
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featurette
Fasandræberne

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Thriller
Varighed:115 minutter
Instruktør:Mikkel Nørgaard
 
Anmeldelsesdato:20-01-2015
Medvirkende:Som:
Nikolaj Lie KaasCarl Mørck
Fares FaresAssad
Pilou AsbækDitlev Pram
David DencikUlrik Dybbøl
Danica CurcicKimmie
Søren PilmarkMarcus Jacobsen

Hævnen fra bunden
 
Jussi Adler Olsens fortællinger fra politigårdens kælder, hvor Afdeling Q hører hjemme, fik en god og professionel start med Kvinden i buret. Nikolaj Lie Kaas var kommet hjem fra internationale projekter, Klovn-instruktøren Mikkel Nørgaard viste, at talentet kunne mere end komik og bag dem begge stod dansk films ukronede konger i disciplinen at overføre romaner til film: Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg.


Copyright:
Nordisk Film - Christian Geisnæs
Alle er tilbage i denne fortsættelse, som samler op på den vrantne Carl Mørcks jagt på sandheden i uopklarede forbrydelser. Denne gang skudt i gang af en desperat, selvmordstruet far, der beder ham om at finde ud af, hvem der myrdede hans to teenagebørn mange år tilbage. Sporene leder til en elitær kostskole, hvor rigmandsbørnene kun kan finde adspredelse i afstumpet vold og seksuelle udskejelser.

Strukturen i fortællingen er identisk med Kvinden i buret, hvor vi flakker frem og tilbage i tid, og på den måde følger opklaringsarbejdets gradvise afdækning af sagens rette sammenhæng. Det bliver lidt gennemskueligt undervejs og får i sine tungeste øjeblikke en snert af tv-krimi, der lidt hurtigt skal frem til en cliffhanger eller en afsløring inden den næste reklamepause, og det kreative hold bag filmatiseringerne skal passe på, at metoden ikke bliver så automatiseret, at det kommer til at ligne samlebåndsarbejde.


Copyright:
Nordisk Film - Christian Geisnæs
Heldigvis er indholdet i Fasandræberne grumt og brutalt leveret. Adler Olsen nyder at dykke ned i overklassens ultimative ondskab og magtfuldkommenhed, og filmen leger vellystigt med i dissektionen af Pilou Asbæks rigmandsliv, hvor han sammen med David Denciks kostskolekumpan helt ind i voksenårene har fastholdt et verdensfjernt misbrugsmønster. Perfekt illustreret, når Dencik tager rengøringsdamen hårdt bagfra og smider et par sedler på vognen – eller når jagten på hans gods har en zebra som dagens bytte. Deres destruktive adfærd trækker dog også historien den stik modsatte vej, helt ned i hjemløsesumpen på hovedstadens bagside.

Mørck får tæv på stribe undervejs mod filmens spændende slutning, der placerer vores hovedpersoner i en interessant position, hvor de ikke får genrens traditionelle helterolle, men nærmest ender som tilskuere til en drabelig regnskabets time. For er der en kraft, der er stærkere end trangen til at få sandheden frem – så er det hævnens buldrende og ødelæggende styrke, når den i årevis har ophobet sig og pludselig får chancen for at slå tilbage.
 
DVD-vurdering
Et 25 minutters kig bag kameraet-indslag er vedlagt som ekstramateriale. Det involverer mange af filmens centrale folk og er ganske spændende; på en hyggelig og meget afslappet dansk facon.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hed skuespillerinden, der spillede Jeanne D'Arc i Carl Th. Dreyers film, The Passion of Jeanne D'Arc?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google