CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Song of the Sea

Produktionsland:
Irland, Danmark, Belgien, Luxembourg, Frankrig

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Tomm Moore, Will Collins

Producere:
Claus Toksvig Kjaer
Paul Young

Fotograf:


Klipper:


Komponist:
Bruno Coulais

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
21-11-14:
Når vinden rejser sig
01-12-12:
Brendan og hemmelighedernes bog
09-03-12:
Nausicaä - fra vindenes dal
14-03-11:
Prinsesse Mononoke
07-03-05:
Bambi
02-04-03:
Pinocchio [1940]
26-04-00:
Junglebogen [1967]
 

Læs også...
I temaet Oscar 2015:
 
Jeg er stadig Alice
Teorien om alting
Oscar-vinderne 2015
Whiplash
Inherent Vice
The Imitation Game
American Sniper
Birdman
Foxcatcher
Oscar-nomineringerne 2015
Leviathan
Mr. Turner
Guardians of the Galaxy
Ida
Sådan træner du din drage 2
Interstellar
Boyhood
The Grand Budapest hotel

Sangen fra havet

Anmeldt af:Nicki Jensen
Genre:Animation, Fantasy
Varighed:93 minutter
Instruktør:Tomm Moore
 
Premieredato:19-02-2015
Medvirkende:Som:

Mytologisk poesi
 
Tegnefilm, og nu animationsfilm, har i den vestlige filmverden været domineret af Walt Disney. Som brand er det enormt stærkt, særligt efter opkøbet af Pixar, mens produktionerne altid er af højt teknisk niveau. Historierne er som regel opbygget efter helt samme musical-model, som Disney har kørt med siden 30’erne, hvor tematikken ikke overraskende ofte omhandler dannelsesrejsen fra barn til voksen. Rent kunstnerisk, og kvalitetsmæssigt, er Disney begyndt at få gevaldigt kamp til stregen. En af de mest markante skikkelser her er irske Tomm Moore, der siden den Oscar-nominerede Brenda og hemmelighedernes bog fra 2010 er blevet "one to watch". Særligt pga. Sangen fra havet, som også er blevet Oscar-nomineret.


Copyright:
SF Film
Saoirse og Ben er to søskende på henholdsvis fire og otte år, som efter deres mors forsvinden er nødsaget til at flytte ind til deres farmor i byen. De to børn savner deres gamle hjem ved havet, og det umage par begiver sig ud på en rejse for at vende tilbage. Undervejs kastes de ud i et sælsomt møde med keltiske eventyrvæsener, som er fanget i den moderne verden. De beslutter sig imidlertid for at hjælpe de mystiske skabninger, hvilket samtidig udvikler sig til en kamp om overlevelse.

Sangen fra havet er et visuelt eventyr i ordets sande betydning. Kreativitet, mytologi og poetiske plateauer bølger ind over en kystlinje af stiliseret realisme og en drømmende dimension, der på én og samme tid føles tidsløs og nyskabende. Her er tale om et rørende, opslugende og fortryllende filmsprog, som udviser en legende passion overfor animationsmediet og ikke mindst sans for stor narrativt overskud for voksne såvel som børn.


Copyright:
SF Film
Tonen i Sangen fra havet er noget mørkere end den, vi er vant til fra Disney og DreamWorks, hvilket er forfriskende. Selvom stilen ikke er lige så løssluppen, sidder der alligevel en snert af den mystiske og magiske luftlag, som Hayao Miyazaki ofte har bevæget i sig. Nu hvor den japanske mester, der står bag mesterværker som Det levende slot og Min nabo Totoro, efter eget udsagn har trukket sig tilbage, kan Tomm Moore måske overtage pladsen som den mesterlige Oscar-outsider, hvor det altid bliver lige ved og næsten.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Jacob Nielsen
5-3-2016 10:49
Har spildt min til i en time i biografen og har ikke hørt et barn grine. .. det kan godt være det er finere underholdning end Disney ..men depresivt skidt skal man lede længe efter


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hed det talkshow, som Lars von Trier lavede til TV?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google