CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Danny Strong, Peter Craig

Producere:
Nina Jacobson
Jon Kilik

Fotograf:
Jo Willems

Klipper:
Alan Edward Bell
Mark Yoshikawa

Komponist:
James Newton Howard

Censur:
Tilladt for alle over 11 ĂĽr

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

LĂŚs ogsĂĽ...
Anmeldelser:
30-03-16:
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
14-03-14:
The Hunger Games: Catching Fire
31-08-12:
The Hunger Games
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Disk 1: Kommentarspor, 9 slettede scener, trailers
Disk 2: 4 featuretter
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Adventure, Fantasy
Varighed:118 minutter
Instruktør:Francis Lawrence
 
Anmeldelsesdato:20-03-2015
Medvirkende:Som:
Jennifer LawrenceKatniss Everdeen
Julianne MoorePresident Alma Coin
Philip Seymour HoffmanPlutarch Heavensbee
Jeffrey WrightBeetee
Donald SutherlandPresident Snow
Sam ClaflinFinnick Odair
Se komplet creditliste her

Gnister og gløder
 
Af Suzanne Collins tre dystre og dystopiske "Hunger Games"-bøger, er "Mockingjay" klart den mest deprimerende og brutalt trøstesløse. Den nÌrmest svÌlger i død og ødelÌggelse, og vores unge heltinde er hübløst fortabt og ekstremt traumatiseret gennem det meste af fortÌllingen. Bog 3 er ogsü den mindst udviklede i sit univers, da den dÌkker over en lÌngere og meget løst fortalt periode med Katniss Everdeens mentale opløsning som centrum.


Copyright:
Nordisk Film
Død over The Capital!
Manuskriptforfatterne har ganske imponerende holdt sig trofast til oplÌgget, og i dette rummelige udgangspunkt har de støbt en stÌrk historie om genopbygningen af et ungt, vredt og ufrivilligt oprørssymbol. Katniss er nemlig stadig ikke den ultimative holdspiller. Hun bryder sig ikke om at blive taklet eller manipuleret, og hun skal først se resultatet af sine handlinger i forrige kapitel i øjnene, før hun er villig til at deltage i kampen.

Fra vilde farver til grĂĽ nuancer
Vi er meget langt vÌk fra anden del af Hunger Games, The Hunger Games: Catching Fire, der med den store kamp i den farverige arena, underholdte med bulder og brag, storskrydende personligheder og velkomponeret klimaks. Stemningen er anderledes nedtonet her. Dette er stilheden efter stormen. Afventende og knugende, mens vi venter pü nÌste bølge af terror, og trods en overbevisende trykkende atmosfÌre er Mockingjay aldeles medrivende for ikke at sige gribende.


Copyright:
Nordisk Film
SpĂŚndende nye figurer
Instruktør Francis Lawrence formår til fulde at få os til at overgive os til Katniss & Co. I Distrikt 13, som vi nu befinder os i, er folk i sikkerhed dybt nede under jorden, men det tidligere militær-distrikt for det nu borgerkrigshærgede Panem, er ikke et hold festaber eller medfølende kammerater. Præsidenten er en kold maskine – om end hun er blevet meget mere menneskeliggjort her i filmen. Boggs er den anden centrale figur fra distriktet, som har fået plads i filmen, og som spiller en væsentlig rolle for Katniss’ udvikling.

Graciøst
Det vil være falsk varebetegnelse at kalde del 1 for fremragende underholdning, for filmen er simpelthen for trist, men den er derimod virkelig godt skruet sammen. Dramaet er som et åbent sår. Det hele gør ondt og er ømt, og det gør godt at dykke ned i og mærke smerten. Det hjælper naturligvis, at Jennifer Lawrence leverer endnu en formidabel præstation som den stædige Katniss og hun solidt bliver bakket op af især Julianne Moore og Philip Seymour Hoffman, men det er mindst lige så meget den væmmelige afmagt som forfatterne har gennemsyret historien med, der giver filmen sin gnist. The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 er altså en hårdtslående affære den teenagevenlige kilde taget i betragtning; men hvor er det velkomment også at se hvor anti-blødsødent en ungdomsbog kan blive angrebet. Mockingjay, del 1 er ikke kun for det unge publikum eller fans af bogen (som ikke bør blive skuffede over filmen!), men for alle, der kan udholde en barsk historie om en forskruet verden, hvor nogle enkelte magtfulde få kan undertrykke og tyrannisere en masse. Altså indtil disse siger stop. Så enkelt kan det være – og i Mockingjay, del 1s tilfælde udført elegant og med store løfter frem mod den endelige finale.
 
DVD-vurdering
Instruktør Francis Lawrence og producer Nina Jacobson har indtalt et vÌldig fint kommentarspor, hvor de kommer rundt om en masse forskellige aspekter omkring filmens tilblivelse; og med en god portion slettede scener og fire udmÌrkede featuretter pü disk 2, er dvd-udgivelsen til Mockingjay del 1 bestemt interessant. Blu-ray'en byder dog pü lidt flere featuretter, inklusive et indslag om Philip Seymour Hoffman, der døde under optagelserne.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
IndlÌg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Kingsman: The Golden Circle21/9
KĂŚrligheden flytter ind21/9
Paula21/9
LEGO Ninjago filmen21/9
I min datters navn21/9
Paris mĂĽ vente21/9
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket superhelt vil jernkæmpen gerne være i tegnefilmen Drengen og jernkæmpen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sřg pĺ Google