CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Lang historie kort

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Maren Louise Käehne, May el-Toukhy

Producere:
Caroline Blanco
Christian Potalivo

Fotograf:
Rasmus Videbæk

Klipper:
Rasmus Stensgaard Madsen

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
31-08-17:
Aldrig mere i morgen
11-02-15:
Dannys Dommedag
25-12-14:
All Inclusive
12-09-14:
En du elsker
16-08-10:
Alting bliver godt igen
03-06-08:
Daisy Diamond
20-08-03:
At kende sandheden
 


Lang historie kort

Anmeldt af:Nicki Jensen
Genre:Komedie, Drama
Varighed:100 minutter
Instruktør:May el-Toukhy
 
Premieredato:07-05-2015
Medvirkende:Som:
Ola RapaceSebastian
Trine DyrholmAnette
Danica CurcicMaya
Jens AlbinusMax
Marijana JankovicDina
Cecilie StenspilEva
Se komplet creditliste her

Den moderne danskers liv
 
Dansk film har for alvor genfundet sig selv, henover det seneste √•rs tid. Hvor det mest har v√¶ret Dogme 95-generationen, som har dikteret tonerne i den stolte dansk filmtradition, har dokumentarfilmen g√•et hen og blevet ekstremt markant, samtidig med at b√•de √¶ldre og nyere talenter viser sig frem. Bille August vendte sidste √•r retur med den fremragende Bodil-vinder Stille hjerte, mens debutanten May el-Toukhy rammer samme h√łje niveau med Lang historie kort.


Copyright:
SF Film - Per Arnesen
I Lang historie kort f√łlges en gruppe venner, deres op- og nedture i deres id√©er og dr√łmme om parforhold, og ikke mindst venners udvikling, set over tre √•r. De tre √•r er opdelt i otte skels√¶ttende fester, hvor alle vennernes historier bliver vendt op og ned, sat i forbindelse og konflikt med hinanden.
Publikum er fluen på væggen, når alle trådene både flettes sammen og ud i et så farverigt narrativt kludetæppe, som Lang historie kort nu engang er. Ganske vist er historierne almengyldige scener fra den urbane danske hverdag, for "de unge" på 30-45 år. De forskelligartede fortællinger, såvel de små som store dramaer, er dog iklædt veloplagt og skarp dialog, humoristiske sekvenser og masser af klichéer de fleste i en eller anden forstand kan relatere til.

Traditionel m√łrk og introvert skandinavisk socialrealisme er i Lang historie kort transformeret til en uvant, og meget tiltr√¶ngt, optimistisk refleksion over livet. Logikken i filmen er, at selvom det hele kan v√¶re noget rod, √•bner d√łren hele tiden op for at komme ud p√• den anden side. At tage chancen, at kunne fokusere p√• og v√¶rds√¶tte livets s√¶rheder p√• tv√¶rs af sociale skel og forhold, men ogs√• at kunne tage den indimellem gr√• tilv√¶relsen og s√¶tte det hele i perspektiv.


Copyright:
SF Film - Per Arnesen
Det kan meget hurtigt lyde lommefilosofisk og pr√¶tenti√łs, men det er Lang historie kort langt fra. Tv√¶rtimod er iscenes√¶ttelsen af de mange sk√¶bnehistorier jordbunden, trov√¶rdig og let flydende eksekveret. Dette skyldes ikke mindst at skuespillerbes√¶tningen best√•r af nogle af de allerbedste danske teater- og filmskuespillere, s√•som Jens Albinus, Mille Lehfeldt, Trine Dyrholm, Danica Curcic, Janus Nabil Bakrawi og Peter Gantzler. Kemien er i top, formentlig fordi de alle har arbejdet sammen p√• tv√¶rs adskillige gange tidligere, med hvad der f√łles som ren improvisation og autentisk karakterskildring. Resultatet er levende, r√łrende, vedkommende og uimodst√•eligt charmerende. Kort fortalt, leverer instrukt√łr May el-Toukhy med Lang historie kort den m√•ske bedste danske spillefilmsdebut siden Omar Shargawis G√• med fred Jamil fra 2008.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke en Pixar/Disney-produktion?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google