CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
I dine hænder

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Samanou Acheche Sahlstrøm

Producere:
Sara Namer

Fotograf:
Brian Curt Petersen

Klipper:
Theis Schmidt

Komponist:
August Rosenbaum

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 1 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
17-08-15:
Skammerens datter
09-04-15:
Idealisten
 


I dine hænder (dk)

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:88 minutter
Instruktør:Samanou Acheche Sahlstrøm
 
Premieredato:21-05-2015
Medvirkende:Som:
Lisa CarlehedMaria
Peter PlaugborgNiels
Johanna WokalekJulia

Den planlagte død
 
Franskfødte Samanou Acheche Sahlstrøm debuterer overbevisende med I dine hænder, der er en del af støtteordningen New Danish Screen, som netop holder hånden under unge talenter, der har brug for den altafgørende erfaring for at kunne forløse deres talent. Sidste år gav ordningen os Søren Balles Klumpfisken og reelt også den nu premiereaktuelle I dine hænder, men af forskellige årsager er premieren rykket den bedre del af et år, så den først nu får chancen.


Copyright:
SF Film
Måske er det i sig selv fornuftigt, for den er kommet på afstand af Bille Augusts Stille hjerte som behandlede samme emne, aktiv dødshjælp, og nok er det danske biografpublikum nysgerrigt, men der er trods alt en grænse. Salgstal i Bille August-størrelsen skal man nok ikke gøre sig forhåbninger om, men til gengæld er I dine hænder sig helt egen, og vældig god til det. Centralt står samspillet mellem de to hovedpersoner – sygeplejersken Maria og den døende Niels. Hun er ensom og søgende efter en mening med arbejdet og tilværelsen, han fremstår som et bundrutineret røvhul, hvis udfarende verdenshad dominerer hans liv.

Familien har sagt nej til at hjælpe med hans største ønske – at rejse til Schweiz, hvor aktiv dødshjælp er en lovlig industri, så han kan få fred. Hans krop er i gang med at lukke ned – og nu har han tabt forbindelsen til ikke blot ben, men også kønsdriften. Der er med andre ord kun elendigheden tilbage, og den er Niels helst foruden. Maria beslutter i et øjebliks handlekraft at hjælpe ham med projektet – for under al fjendtligheden ser hun en desperat døende mand, der har brug for hjælp.
Filmen udspiller sig som en rejse ned gennem Europa til den forløsende overmedicinering, hvor Niels fjendtlighed langsomt svinder bort i takt med, at løftet om endelig fred toner frem i horisonten. Det er en i virkeligheden ganske lille fortælling om to menneskers møde helt ude på kanten – og om intensiteten i dødsøjeblikket, når man som i dette tilfælde selv vælger det. Filmen er hverken pro eller mod – det må seeren selv tage stilling til – men den bruger den pludselig sårbarhed i situationen til at skabe et stærkt lille kammerspil.


Copyright:
SF Film
Der spilles overbevisende af svenske Lisa Carlehed og altid fremragende Peter Plaugborg i de to centrale roller, og deres præstationer står samlet set også stærkere end selve filmen, som sine steder er lidt kantet skruet sammen. Enkelte mellemscener emmer af, at Sahlstrøm har været tæt på Lars von Trier i sine unge år som "småtte" på Zentropa i deres visuelt stringente stil, mens andet skramler lidt mere og minder om, at budgettet har været strakt helt ud for at kunne finansiere optagelser i flere forskellige lande. Men de ydre omstændigheder blegner i det stærke centrale samspil mellem Carlehed og Plaugborg – og selv om billetsalget næppe kommer til at sætte rekorder, så må man håbe, at I dine hænder får en modtagelse, der giver yderligere muligheder for fremover at dyrke videre på det talent et sted mellem kammerspil og kunstfilm, som Sahlstrøm ubestrideligt besidder.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film involverer ikke utroskab?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google