CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Big Eyes

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Scott Alexander, Larry Karaszewski

Producere:
Scott Alexander
Tim Burton
Lynette Howell
Larry Karaszewski

Fotograf:
Bruno Delbonnel

Klipper:
JC Bond

Komponist:
Danny Elfman

Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
20-02-17:
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
23-05-14:
American Hustle
24-01-13:
Django Unchained
25-09-12:
Dark Shadows
04-06-12:
Carnage
28-08-09:
Inglourious Basterds
17-04-08:
Fortryllet
22-09-04:
Big Fish
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 featuretter, 4 trailers
Big Eyes

Anmeldt af:Morten M√łller Bertelsen
Genre:Drama
Varighed:101 minutter
Instruktør:Tim Burton
 
Anmeldelsesdato:10-07-2015
Medvirkende:Som:
Amy AdamsMargaret Keane
Christoph WaltzWalter Keane
Krysten RitterDeeAnn
Jason SchwartzmanRuben
Danny HustonDick Nolan
Terence StampJohn Canaday

Det store potentiale drukner i Tim Burtons ligegyldige lethed
 
Ud fra plottet ville det v√¶re oplagt at kategorisere Big Eyes som et alvorligt drama. Filmen handler nemlig om maleren Margaret Keane, der ikke fik den anerkendelse, hun fortjente, fordi hendes lystl√łgner af en mand p√•stod at v√¶re ophavsmanden bag hendes malerier. Men i selskab med Tim Burton, manden bag den gotiske Edward Sakseh√•nd og den eventyrlige Charlie og chokoladefabrikken, f√•r man alt andet end en tungsindig oplevelse. I stedet f√•r man, overraskende nok, en film, der ikke tager sig selv s√łnderligt alvorligt.


Copyright:
Scanbox
Det er nu ellers ikke, fordi Amy Adams portr√¶tterer filmens hovedperson med en ironisk distance. Tv√¶rtimod giver hun en dybf√łlt pr√¶station og fanger perfekt f√łlelsen af at v√¶re fastl√•st i et ulykkeligt forhold. At Margaret Keane overhovedet kunne ende i s√•dan en situation skal ses i forl√¶ngelse af samtiden. I 60‚Äôernes USA var kvinden typisk henstillet til hjemmet, og som f√łlge af mandens dominans solgte kunst af kvinder derfor ogs√• typisk d√•rligere. For at kunne fors√łrge sin datter gik Margaret derfor med til at lade sin mand tage √¶ren for malerierne af b√łrnene med de store, runde √łjne.

Big Eyes har med sin kritik af datidens samfund alts√• et klart, velment feministisk budskab. Alle ingredienserne til en helst√łbt film virker i det hele taget til at v√¶re til stede i Tim Burtons biopic. Kemien mellem Adams og Waltz fejler heller ikke noget. Christoph Waltz g√łr det nemlig ogs√• forrygende som den overgearede Walter Keane, hvis bizarre opf√łrsel hele tiden balancerer p√• kanten mellem det charmerende og sm√•psykotiske.


Copyright:
Scanbox
Alligevel efterlod Big Eyes mig med en noget flad fornemmelse. Filmens lynende h√łje tempo og lyse tone giver ganske enkelt ikke mulighed for den refleksion, Margaret Keanes sv√¶re tilv√¶relse ellers burde aff√łde. Det var faktisk f√łrst, da de tos stridigheder kom for retten, at jeg for alvor blev opslugt af filmen. I stedet for et dybdeborende portr√¶t er Burtons biopic alts√• endt som en omgang uengagerede underholdning.

I sidste ende fremst√•r Big Eyes derfor mest af alt som en forspildt chance for Tim Burton. To fremragende skuespilpr√¶stationer af Amy Adams og Christoph Waltz kan nemlig ikke forhindre portr√¶ttet af Margaret og Walter Keane i at ende som en hurtigt glemt aff√¶re. Filmens lette tone skaber ganske enkelt afstand til de ellers seri√łse begivenheder. Det er en skam, for skildringen af 60‚Äôernes mandsdominerede samfund burde have efterladt et langt st√łrre indtryk, end det er tilf√¶ldet.
 
DVD-vurdering
Udover den klassiske making of-featurette, finder man en halv times optagelser fra nogle Q&A-sessions med filmens folk, som er ganske underholdende. To overskuelige indslag med begge værd at se.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Michelin Stars4/10
A Modern Man4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Boss Baby15/9
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede Paprika Steens far i Okay?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google