CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kingsman: The Secret Service

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Jane Goldman, Matthew Vaughn

Producere:
Adam Bohling
David Reid
Matthew Vaughn

Fotograf:
George Richmond

Klipper:
Eddie Hamilton
Jon Harris

Komponist:
Henry Jackman
Matthew Margeson

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Fox/Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
31-08-16:
Eddie the Eagle
10-05-16:
The Hateful Eight
12-06-12:
Dame, Konge, Es, Spion
18-10-11:
X-Men: First Class
05-11-10:
Kick-Ass
01-06-09:
RocknRolla
07-02-08:
Stardust
08-12-05:
Batman Begins
28-01-03:
Austin Powers in Goldmember
09-10-01:
Agent Catwalk
12-09-01:
Lock, Stock and Two Smoking Barrels
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.39: 1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
Featurette, gallerier, trailer
Kingsman: The Secret Service

Anmeldt af:Morten M√łller Bertelsen
Genre:Action, Komedie
Varighed:129 minutter
Instruktør:Matthew Vaughn
 
Anmeldelsesdato:05-08-2015
Medvirkende:Som:
Colin FirthHarry Hart /Galahad
Taron EgertonGary 'Eggsy' Unwin
Samuel L. JacksonValentine
Michael CaineArthur
Mark StrongMerlin
Sophie CooksonRoxy
Se komplet creditliste her

Et tiltr√¶ngt los i r√łven til spiongenren
 
Med den forfriskende anderledes Kick-Ass form√•ede Matthew Vaughn at s√¶tte nyt liv i superheltegenren, som i 00‚Äôerne ellers ofte var pr√¶get af film, der tog sig selv mere alvorligt, end de stramme spandexdragter kunne klare. Med tegneseriefilmatiseringen Kingsman: The Secret Service har Vaughn form√•et at g√łre det igen. Denne gang er det dog ikke superheltegenren, men spionfilmen, som har f√•et tilsat en god portion humor og politisk ukorrekthed.


Copyright:
Fox Film
Handlingsmæssigt er Kingsman: The Secret Service dog forbavsende ordinær. For historien om den erfarne gentlemanspion Harry Hart, som tager den småkriminelle arbejderdreng 'Eggsy' under sine vinger, er dybest set bare en genfortælling af den klassiske mentor/elev-film. Og det kommer næppe heller bag på nogen, at Eggsys kamp for at blive den næste agent i det britiske spionfirma Kingsman bliver skubbet i baggrunden af en gal mangemillionærs ondskabsfulde planer.

Mens plottet m√•ske nok er pr√¶get af klich√©er, s√• er den selvironiske tone og det sprudlende h√łje tempo til geng√¶ld en k√¶rkommen tilf√łjelse til spiongenren. Sammen med den overdrevne tegneserievold og tonsvis af referencer til genrens andre film placerer det Kingsman: The Secret Service som den diametrale mods√¶tning til den underspillede John le Carr√©-filmatisering Dame, Konge, Es, Spion. S√• hvis du er p√• udkig efter et nuanceret portr√¶t af tilv√¶relsen som agent, s√• er du p√• sporet af den forkerte film.


Copyright:
Fox Film
Fremragende action har Matthew Vaughns film til geng√¶ld rigeligt af. Og i sin f√łrste egentlige actionfilm viser Colin Firth i rollen som Harry Hart, hvilken forbl√łffende god actionstjerne han ogs√• er. Is√¶r en scene i en kirke, der er optaget, s√• den ligner √©n lang indstilling, er noget af det bedste action, jeg l√¶nge har set. Her form√•r Firth, n√¶rmest p√• elegant The Matrix-man√©r, at nedslagte en hel kirke fyldt med opr√łrske rednecks, mens Lynyrd Skynyrds "Free Bird" brager igennem p√• lydsiden.

Det stjernesp√¶kkede cast, som er samlet til filmen, g√łr det i det hele taget sv√¶rt at holde begejstringen tilbage. At se den britiske gruppe af gentlemanspioner best√•ende af Colin Firth, Mark Strong og Michael Caine k√¶mpe imod Samuel L. Jacksons l√¶spende superskurk med storhedsvanvid er ganske enkelt en forn√łjelse. Uerfarne Taron Egerton er ligeledes et herligt karismatisk bekendtskab i rollen som den rapk√¶ftede gadedreng Eggsy.

Colin Firths actiondebut b√¶rer, p√• godt og ondt, pr√¶g af at v√¶re en tegneseriefilmatisering. For mens plottet i bedste fald kan betegnes som forglemmeligt, s√• er den h√¶sbl√¶sende action og ironiske distance med til at g√łre Kingsman: The Secret Service til et tiltr√¶ngt los i r√łven til spiongenren. Med hj√¶lp fra en perler√¶kke af Englands absolut bedste skuespillere har Matthew Vaughn lavet en forfriskende actionfilm, der b√łr v√¶re p√• enhver spionfans radar.
 
DVD-vurdering
En trailer, nogle billeder og en featurette. Bonusmaterialet på blu-ray'en ser på overfladen ikke ud af meget. Men i rette ånd viser dette diskrete ekstramateriale at fylde meget mere og være gevaldigt underholdende.
Featuretten "Kingsman: The Secret Service Revealed" er nemlig en seks-delt halvanden times aff√¶re med filmens skabere. Og det er ikke blot en forn√łjelse at se Matthew Vaughn sidde med en tekop, mens han taler. Det er sandelig ogs√• fint tidsfordriv at l√¶gge √łre til ham og hans medforfattere og resten af sl√¶nget.
De tre gallerier afsl√łrer ogs√• en masse sk√¶ve vinkler og sjove detaljer og er ogs√• klart v√¶rd at dykke ned i.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertets vej22/6
Shalom Italia22/6
Table 1922/6
Transformers: The Last Knight21/6
Kaspar Rostrup19/6
Ulv i fåreklæder15/6
All Eyez on Me15/6
Sieranevada15/6
Den bedste mand15/6
It Comes at Night15/6
Flere bio-anmeldelser
 
xXx: Return of Xander Cage23/6
Manchester by the Sea7/6
Underverden6/6
Jackie2/6
Jeg, Daniel Blake30/5
Assassin's Creed29/5
Nocturnal Animals26/5
Why Him?23/5
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem er skurken i Disney-klassikeren Snehvide og de syv små dværge?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google