CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Visit

Produktionsland:
Danmark, Finland

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Michael Madsen [II]

Producere:
Lise Lense-Møller

Fotograf:
Heikki Färm

Klipper:
Nathan Nugent
Stefan Sundlöf

Komponist:
Karsten Fundal

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
DOX:BIO

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.The Visit

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Dokumentar
Varighed:83 minutter
Instruktør:Michael Madsen [II]
 
Premieredato:02-09-2015
Medvirkende:Som:

At lære det ukendte at kende
 
Michael Madsen beviste med den stringente og tankevækkende Into Eternity, at man sagtens kan lave en dokumentarfilm om en idé. Atomaffaldet i dén film var virkeligt nok, men Madsens fokus på, hvordan man opbevarer og advarer generationer både ti- og hundredetusinde år ude i fremtiden om faren, var tankevækkende og abstrakt. Man fornemmer næsten, at idéen til The Visit er blevet født i denne filosofiske strøtanke om kommunikationen med noget ukendt, for det er samme grundidé, der danner fundament. Hvad nu hvis en fremmed livsform ankom til Jorden? Hvordan ville vi reagere? Hvad ville vi stille op i en situation, hvor vores hårdt tilkæmpede position om klodens øverste livsform pludselig blev udfordret?


Copyright:
DOX: BIO
Det mest spøjse er, at der allerede helt op på FN-niveau er kontorer, der beskæftiger sig med delmængder af det spørgsmål, for det er jo relevant at forholde sig til alternativet til, at vi blot er en biologisk tilfældighed, alene på vores sten i det uendelige himmelrum. Michael Madsen går abstrakt til værks, så i stedet for en faktuel indsamling af viden om, hvordan vi har forberedt os, så fingerer han en ankomst. Vi i publikum er – i hvert fald i en del af filmen – rumvæsenet, der er landet, og eksperterne, der dækker alt fra militærfolk til teologer og rummer de væsentlige videnskaber på højeste niveau, taler direkte til os med de spørgsmål, som de hungrer efter svar på. Det er et sjovt greb, som indledningsvist afføder en række oprigtige og næsten barnligt ivrige spørgsmål. Her fornemmer man fagfolkenes forskellige indgangsvinkel til problematikken – og alt fra trusselsniveau til moralbegreber kommer på bordet.

Sideløbende med disse fagfolk, der gradvist glider over til at føre diskussioner to og to foran kameraet, skaber Madsen i nært samarbejde med sin fotograf Heikki Färm en dragende og umanerlig smuk billedside, hvor fragmenter af de emner, der tales om, afspilles i super slow og danner en hypnotiserende visuel strøm af næsten impressionistisk karakter, som kan tolkes som den fremmedes løbende oplevelse af vores verden. Det er flot udført, men man når ærligt talt også at blive svært træt af slow motion-optagelser i løbet af de blot 80 minutter. Madsens stil er konsekvent, det må man give ham, men den er også ekskluderende og tung i optrækket.


Copyright:
DOX: BIO
The Visit er en sjov leg, der viser sig relevant og spændende, fordi der bag de officielle kulisser er gjort nogle tanker om det møde, vi drømmer om og fantaserer lystigt om i fiktionens verden, men som vi alligevel har lidt svært ved at konkret at forestille os forløbet af. De medvirkende er gode til at sætte sig ind i situationen og lege med på Madsens forsøg – og den lyst til at prøve at udspille et fiktivt møde bliver filmens egentlige drivkraft. Der er en del pudsige forudsætninger i Madsens eksperiment, som blot tages for givet, f.eks. omkring kommunikationsformen med det fremmede, men f.eks. skildringen af den særligt udvalgte, der skal foretage det første besøg i det fremmede rumskib er dragende og med en helt opslugt hovedperson, der i sin dybe seriøsitet slet ikke kan skjule, hvor meget det potentielle møde fylder i hans bevidsthed. For vi går vel alle og skæver til nattehimlen fra tid til anden og funderer over, hvad den gemmer på – her møder vi en række af dem, der gør det lidt mere grundigt og professionelt end os andre. Og det møde er næsten mere fascinerende og i hvert fald mere håndgribeligt end tanken om det, vi næsten ikke kan forestille os.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede The Doors i Oliver Stones film af samme navn?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google